پخش زنده
امروز: -
مسئول حریم بانی سازمان آب و برق خوزستان از میزان خروجی آب از سد کرخه ابزار نگرانی کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، غلام غلامعلی گفت: اگر نتوانیم میزان خروجی را در این سد مدیریت کنیم امکان تنظیم آب خروجی وجود نخواهد داشت.
وی با اشاره به آخرین وضع سد کرخه اظهار کرد: در حال حاضر میزان ورودی آب به سد کرخه 567 مترمکعب در ثانیه، میزان خروجی آن 355 مترکعب در ثانیه و حجم خالی این سد 517 میلیون متر مکعب بوده و تنها سدی است که میزان ورودی از خروجی آن بیشتر است.
مسئول حریم بانی سازمان آب و برق خوزستان افزود: حوضه کرخه تنها حوضهای است که اکنون در آن احساس خطر میشود و در این زمینه به بخشهای مختلف اعلام شده است که در آماده باش کامل باشند ، زیرا میزان ورودی از خروجی این سد بیشتر است و با محدودیتهایی در بحث ظرفیت رهاسازی آب در رودخانه مواجه هستیم.
غلامعلی تصریح کرد: برغم همکاری همه دستگاههای اجرایی استان در بحث ترمیم و تقویت سیلبندها، هنوز ظرفیت عبوردهی رودخانه به ظرفیت قابل قبول و مد نظر سازمان آب و برق خوزستان نرسیده است.
وی با ابزار نگرانی از میزان خروجی آب از سد کرخه عنوان کرد: اگر نتوانیم میزان خروجی را در این سد مدیریت کنیم امکان تنظیم آب خروجی وجود نخواهد داشت و احتمال دارد تا شاهد سر زیر کنترل نشده از سد باشیم که مشکلاتی را در پایین دست رودخانه به وجود خواهد آورد.
مسئول حریم بانی سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه اکنون سر ریز کنترل شده از سد کرخه انجام می شود، عنوان کرد: به منظور کنترل سیلاب در رودخانه کرخه ممکن است میزان خروجی آب از این سد را افزایش دهیم که در این زمینه همه نیروها در تلاش هستند تا سیلبندها و سایر اقدامات لازم را در پایین دست رودخانه انجام دهند و سپس نسبت به افزایش میزان رهاسازی اقدام شود.
سد کرخه بزرگ ترین سد خاکی ایران و خاورمیانه است که بر روی رودخانه کرخه در 22 کیلومتری شمال غربی اندیمشک ساخته شده است.
کار ساخت سد کرخه در سال 1370 آغاز و در سال 1380 به پایان رسید.