حجت الاسلام مرتضی تهامی، رئیس سازمان مردم نهاد " عدالت بدون مرز " بلژیک در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما درباره نقش حضرت امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی ایران در ایجاد جنبش های آزادی خواه در منطقه و جهان گفت : حضرت امام (ره) این پیام را به مستضعفان جهان دادند که باید حقشان را بگیرند.
وی با اشاره به الگوپذیری ملت آفریقای جنوبی و دیگر ملت های مستضعف جهان از اندیشه های حضرت امام خمینی (ره) ؛ علت این الگوپذیری را اندیشه های فرامذهبی ایشان دانست و افزود: امام (ره) صرفا در چارچوب اسلام و تشیع سخن نمی گفتند و جمهوری اسلامی نیز به محرومان جهان اعم از شیعه ، سنی ، مسیحی و پیروان دیگر مذاهب کمک می کند.
تهامی گفت: اندیشه های حضرت امام (ره) بسیار جذاب است و مستضعفان دنیا و ما در بلژیک علاوه بر قرآن کریم و احادیث اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام از سخنان امام (قدس سره) و وصیت نامه ایشان استفاده می کنیم .
وی همچنین با اشاره به نامه های اخیر رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی افزود: محتوای نامه های حضرت آیت الله العظمی سید علی خامنه ای نیز هیچ گونه رنگ طائفی ندارد.
رئیس سازمان مردم نهاد " عدالت بدون مرز " بلژیک همچنین درباره تغییر نگرش ملت های جهان به مردم ایران در مقایسه با قبل از انقلاب اسلامی گفت : پیش از انقلاب اسلامی ، ایران با نظام شاهنشاهی شناخته شده بود که به علت ملاحظه کاری که داشت هیچ کس ماهیت آن رژیم را نمی شناخت.
تهامی افزود: در دوران شاه ، متاسفانه تصویری که از ایران ارائه می شد بیشتر کشوری مدرن بود ؛ او تمدن و تاریخ باستانی کشور را از هم جدا کرده بود و آن چه که بیشتر از ایران شناخته می شد ایران مدرن بود درحالی که ایران ، فیلسوفان بزرگی داشت اما هیچ کس چنین تصویری از ایران نداشت.
وی گفت: در مقابل ، پس از انقلاب اسلامی ، ماهیت حاکمیتی را شاهدیم که ترکیب تمدن باستانی ایران و اسلام شیعه است .
تهامی افزود: تاریخ ایران مملو از فیلسوفان بزرگ شیعه و سنی مانند غزالی ، عمر خیام ، حافظ و ملاصدرای شیرازی است و پژوهشگرانی حتی از فرانسه مانند پروفسور هانری کربن در این باره تحقیقات بسیار کردند و اسلام شیعه و فلسفه اسلامی را به جهان شناساندند. در واقع محور تحقیقات آنان ، فلسفه اسلامی بود. ما همچنین شاهد تحقیقات حسین ناصر در امریکا درباره همین مسئله بودیم.
این اندیشمند بلژیکی گفت : ما به داشتن ارتباط با ایران افتخار می کنیم زیرا در سفر به ایران می بینیم که ایرانی ها آغوش بازی رو به جهان دارند. آنان خواستار جدایی از دیگران نیستند و دیگران را به علت عرب بودن ، ایرانی نبودن یا اروپایی بودن نمی رانند . ایرانی ها روح گشاده ای دارند و درپی هم صحبتی با همه ملل هستند ؛ این مسئله تحسین برانگیز است.