پخش زنده
امروز: -
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو: این سازمان درباره استفاده نکردن از ذرت دامی در اسنک و غلات حجیم شده به وظایف نظارتی خود عمل میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، دکتر وحید مفید افزود: گزارشی مبنی بر استفاده از ذرت دامی در تولید فرآوردههای اسنک و غلات حجیم شده دریافت کردیم که بلافاصله در بخشنامهای از تمامی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور خواسته شد، مراتب بود یا نبود ذرت دامی را در کارخانههای تولید اسنک و غلات حجیم شده بررسی کنند.
وی گفت: ادارات نظارت دانشگاه علوم پزشکی از انبارهای واحدهای تولیدی بازرسی کرده و ۳۵۶ نمونه برداشته شد که ۱۳۴ مورد از آن به طور دقیق با ویژگیهای ذرت انسانی منطبق بود، ۱۲۸ مورد از نمونهها با نام ذرت دامی وارد شده بود، اما از لحاظ ویژگیها به طور کامل با ذرت انسانی مطابقت داشت که شاید به دلیل مسائل مربوط به تسهیلات واردات و ارز بوده است.
مفید افزود: ۴۳ مورد از نمونهها نیز از واحدهایی بود که دارای پروانه ساخت از سازمان غذا دارو بوده و هیچ مشکلی نداشتند، همچنین ۵۱ مورد از نمونهها ذرتهای منجمد شدهای بود که موارد استفاده آنها برای تولید اسنک نبوده و در ساخت کنسرو و سایر محصولات استفاده میشد که البته آنها نیز با درجه ذرت انسانی بودند.
وی گفت: تنها ۲۵ نمونه بر اساس نتایج آزمایشگاه از لحاظ ویژگیهای میکروبی و مشخصات مطابق با استانداردهای تعریف شده برای ذرت انسانی منطبق نبود که بلافاصله ضمن ممانعت از تولید، نمونهها پلمب و در اختیار مراجع قضایی قرار گرفت.
مفید با اشاره به اینکه شرط ادامه تولید واحدهای متخلف پس از رسیدگی قضایی استفاده از منابع منطبق برای مصرف انسان در نظر گرفته شده است، افزود: بازدیدها از واحدهای تولیدکننده فراوردههای غذایی و آشامیدنی ادامه مییابد و سازمان غذا و دارو در مورد محصولات غذایی سخت گیرانه اقدام خواهد کرد.
وی با اشاره به نمونهبرداری از محصولات نهایی، گفت: خوشبختانه در هیچکدام از محصولات نهایی مشکلی وجود نداشت و محصولات سطح عرضه با ویژگیهای ذرت انسانی مطابقت داشت.