به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما به نقل از معاونت ارتباطات و بین الملل شورای اسلامی شهر تهران، محسن هاشمی رییس شورا در دیدار با جامعه وعاظ تهران به مناسبت گرامیداشت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی گفت: به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی باید دستاوردها و برزمین ماندههای انقلاب در توسعه شهر تهران بخصوص در بخش فرهنگی و حوزه فعالیت روحانیت را بررسی کنیم اگرچه در طول دهه نخست انقلاب که مصادف با جنگ تحمیلی بود، نتوانستیم توسعه جدی در شهر ایجاد کنیم که یکی از عوامل آن تمرکز امکانات و منابع کشور روی دفاع مقدس و محور دوم تفکرات متحجرانه و دلواپسانه گروهی بود که توسعه زیرساختهای شهری مانند مترو را لوکس گرایی میدانستند. اما در طول سه دهه اخیر شاهد توسعه پرشتابی در تهران بوده ایم.
وی ادامه داد: این توسعه با وجود انتقاداتی که به آن وارد است، دو ویژگی عمده دارد، نخست حجم گسترده فعالیتهای عمرانی و دوم توزیع عادلانه پروژه ها، به نحوی که طول بزرگراههای تهران در طول این سی سال ۱۲ برابر شده است، طول مترو حدود هزار برابر شده و میزان زیرساختهای فرهنگی، هنری و ورزشی شهر، فضای سبز حاشیهای و پارکهای تهران، قابل مقایسه با ۳۰ سال قبل نیست.
محسن هاشمی افزود: در برخی حوزهها نظیر ساخت بزرگراه، بدلیل سیاست خودرو محوری ما حتی از برنامه و استاندارد هم فراتر رفتیم و در برخی حوزههای دیگر مانند زیرساختهای فرهنگی و هنری، میزان فعالیت عمرانی انجام شده از توانایی بهره برداری ما بسیار فراتر است و بخش مهمی از این امکانات وظرفیت در حال حاضر بدلیل نواقص و تزاحمهایی که در ساختار فرهنگی مدیریت شهری داریم بلااستفاده است.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان ساخت: بخشی از این ظرفیت بزرگ بلااستفاده مربوط به محدود کردن قشرفعال فرهنگی جامعه ما به برخی قالبهای متداول است، در حال حاضر بیش از یکصد هزار طلبه در کشور وجود دارد که بخش قابل توجهی از آنها در تهران و قم ساکن هستند، اما مشاهده میکنیم که ظرفیت و توان فرهنگی روحانیون ما، محدود به بخشی از مراسم مذهبی میشود.
هاشمی در تشریح این امر گفت: یعنی روحانیان ما از ۱۲ ماه سال حدود یک سوم، یعنی ماههای رمضان، محرم، صفر و ایام فاطمیه حضوری پر رنگ دارند، در این ایام نیز ابا قشار مذهبی و اکثرا میانسال جامعه و آنهم تحت الشعاع فعالیت مداحان ارتباط برقرار میشود، در حالیکه ظرفیت حوزههای علمیه وتفکر شیعی که مبتنی بر عقلانیت، نوآوری و تطابق با عنصر زمان ومکان به تعبیر امام خمینی است، بسیار بیشتر از ظرفیت فعلی است.
محسن هاشمی با بیان اینکه چرا روحانیت ما نباید بتواند با نسل جوان و قشری که بدلیل برخی حوادث، اتفاقات و رفتارها، دچار نوعی دین گریزی و دین زدگی شده است ارتباط برقرار کند، چرا روحانیت باید خود را محدود به مسجد و حسینیه کند؟ گفت: اگر بخشی از نسل جوان ما به مکانهای مذهبی کمتر رفت و آمد دارند، روحانیت میتواند برای برقرار کردن ارتباط با آنان، به فضاهای فرهنگی، ورزشی و اجتماعی برود، در فعالیتهای مدنی وخیریه نقش خود را پررنگتر کند، در فضاهای ارتباطی نظیر شبکههای اجتماعی و برنامههای عمومی حضورش را بیشتر کند و بتواند بخشی از این قشر را به سوی دین بازگرداند.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران یادآور شد: در زمان رژیم سابق، روحانیت وحوزههای علمیه آرزو داشت که فرصت فعالیت بیشتر را پیدا کند و امروز که همه درها و فضاها به روی مبلغین و وعاظ باز است، از ورود به بسیاری از حوزهها خودداری میکند. البته شاید برخی بی اعتناییها و واکنشها موجب دلسردی طلابی شود که قصد حضور در این فضاهای متفاوت را دارند، اما باید توجه داشته باشیم که هم باید در روشهای تبلیغ و برقراری ارتباط با مخاطب تجدید نظر کنیم و هم نسبت به واکنشها سعه صدر داشته باشیم.
وی همچنین اظهار داشت: در میان وعاظ تهران بزرگانی وجود داشته اند که در بدترین شرایط فرهنگی و اجتماعی وسیاستهای دین ستیزانه وروحانیت ستیزانه حکومت سابق توانستند تاثیرگذاری زیادی داشته باشند و همین انتظار از شما عزیزان وجود دارد.
محسن هاشمی در ادامه گفت: با این شرایط و ما در آستانه آغاز دهه پنجم انقلاب، نیاز به حرکتی متفاوت در حوزه مدیریت شهری داریم، روندی که هم مستقل از فضای سیاسی و جریاناتی باشد که در دو دهه گذشته موجب التهاب مدیریت شهری شده است و هم روزمرگی و عدم تحرک و تحولی را که بدلیل شرایط انقباضی مالی و مشکلات منابع شهرداری در دو سال اخیر شاهد آن بودیم تغییر دهد.
رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: واقعیت این است که به دلیل مشکلات اقتصادی کشور و کاهش ارزش پول ملی، سفره خانوار و سطح رفاه مردم در یک سال گذشته دچار آسیب جدی شده است و این موضوع به افزایش نارضایتی عمومی از دستگاههای اجرایی انجامیده است، در این شرایط ما برای تقویت انقلاب، نیاز به ارتقا سطح کارامدی و تحول در فرایند خدمت رسانی به مردم داریم، سیستم سنتی مدیریت شهری که به انبساط وتورم نیروی انسانی و بهره وری پایین عادت کرده است برای شرایط جدید ناگزیر از مهندسی مجدد و بهبود کارایی و اثر بخشی است.