پرویز داوودی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما پس از جلسه امروز مجمع بررسی این لایحه را به عنوان بخشی از اف.اِی.تی.اف بسیار مهم دانست و افزود: بحث و بررسی کارشناسی درباره این لایحه، بسیار عمیق و دقیق انجام شده است و تمام ابعاد موضوع مدنظر قرار دارد.
وی گفت: تاکنون سابقه نداشته است که موضوعی تا این اندازه عمیق و کارشناسی بررسی شده باشد و در جلسه امروز نیز این لایحه به دقت بررسی شد.
داوودی افزود: حدود 8 نفر از اعضای مجمع در جلسه امروز نتوانستند دیدگاه هایشان را بیان کنند به همین علت بررسی این موضوع به جلسه آینده مجمع موکول شد تا آنان نیز بتوانند دیدگاه هایشان را مطرح کنند تا به جمع بندی و رأی نهایی منجر شود.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام معیشت مردم و اقتصاد کشور را دغدغه اصلی مجمع در بررسی این لایحه دانست و گفت: استدلال مخالفان این است که پیوستن به این لایحه سبب ایجاد مضیقه در معیشت مردم می شود و موافقان نیز معتقدند نپیوستن به لایحه سبب این مشکل خواهد شد.
داوودی در پایان تأکید کرد: مجمع طبق وظایف قانونی اش باید در خصوص موضوعات اختلافی میان شورای نگهبان و مجلس شورای اسلامی نظر بدهد.
ایستادگی؛ رمز پیروزی بر بهانه جویی های بی پایان دشمن
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: رمز پیروزی بر بهانه جویی های بی پایان دشمن، ایستادگی است.
با اشاره به استدلال موافقان پیوستن به کنوانسیون fatf با هدف گرفتن بهانه از دشمن تصریح کرد : این منطق غلطی است ، آثار و پیامدهای ناگوار این الحاق مشخص است و نباید صرفا با هدف گرفتن بهانه از دشمن چنین تصمیمی گرفته شود ضمن اینکه دشمنی و بهانه گیری های دشمن نیز بی پایان است و مرتب ما را وادار به عقب نشینی می کند.
وی افزود: مدافعان این لایحه گفته اند نباید با تصویب این لایحه و پذیرش عضویت و کنوانسیون انتظار بهبود اوضاع را داشته باشیم بلکه فقط با این تصمیم احتمال دارد وضعیت از این بدتر نشود این هم استدلال نادرستی است .
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه عملکرد "اف ای تی اف" نشان می دهد که این نهاد با هدف تاثیرگذاری بر مبادلات مالی ایران و رهبری جنگ اقتصادی ایجاد شده است گفت : برخلاف انچه که برخی می گویند که "اف.ای. تی اف" یک نهاد بین المللی است این طور نیست بلکه بعد از تشکیل دفتر دارایی خارجی امریکا در وزارت اقتصاد و خزانه داری آمریکا در سال 2004 با هدف رصد مبادلات مالی کشورها تاسیس شد.
وی افزود : این دفتر برای کنترل های مالی و جنگ اقتصادی است و مسئولان آن سابقه مسئولیت های امنیتی در دستگاه های امریکا داشتند و "اف .ای. تی.اف" سیاستهای این دفتر را دنبال می کند و رئیس کنونی آن نیز پیش از این مسئول دفتر دارایی های خارجی امریکا بوده و "اف .ای .تی .اف" برای سخت تر کردن و نطقه زنی تحریم ها طراحی شده است .
عضومجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : برخلاف انچه که گفته می شود "اف .ای .تی. اف" برای ایران ساخته نشده باید گفت که این نهاد سیاستهای امریکا را دنبال می کند و عملکرد آن نشاندهنده تلاش مسئولانش برای نهادینه کردن تحریم های ضد ایرانی است به گونه ای که با سفر به کشورهای مختلف با تک تک شرکتهای بزرگ و کوچک جلسه برگزار کرده اند .
وی با اشاره به برخی مباحث مطرح شده مبنی برعضویت همه کشورها در "اف.ای .تی.اف" و ضرورت پیوستن ایران به این کنوانسیون تصریح کرد : این سوال مطرح است که ایا بانک مرکزی تمام کشورها هم با شدیدترین تحریم ها مواجه هستند؟ اصولا آیا حق داریم با توجه به سابقه دشمنی ها علیه کشورمان شرایط ایران را با همه کشورها مقایسه کنیم ؟
عضومجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به پیامدهای پیوستن به "اف .ای.تی.اف" گفت :افزایش فشاربرجمهوری اسلامی ایران برای اجرای قطعنامه های شورای امنیت ، ایجاد حفره های امنیتی، افزایش خطر شمولیت وتسری یافتن قطعنامه های شورای امنیت، پیچیده شدن مسیرعبور از تحریم ها، افزایش هزینه در مسیراستانداردسازی،تحمیل رژیم حقوقی تبادل اطلاعات و پیچیده شدن حفظ اطلاعات و نبود تضمین در قبال اقدامات ایران برای تامین معیشت مردم در صورت پیوستن به "اف.ای.تی.اف" از جمله پیامدهای این الحاق است پیامدهایی که ضروت هوشیاری بیش از پیش ما را نسبت به این تصمیم می طلبد.
وی افزود : برخلاف آنچه که گفته شده است با عدم عضویت ایران در "اف.تی.تی.اف" روابط بانکی با روسیه و چین مختل خواهد شد ، سفیرروسیه هیچگاه به صراحت چنین چیزی نگفته است بلکه این اقای ظریف بود که درمجلس این بحث را مطرح کرد،روسیه و چین حتی در سالهای 88 تا 95 هم روابط بانکی خود با ایران را حفظ کردند و این استدلال خوبی برای این موضوع نیست .
داودی اضافه کرد : دستگاه سیاست خارجی ما باید در حالی که تمامی کارشناسان و مدیران وزات خزانه داری امریکا برای عملیاتی کردن تحریم ها تلاش همه جانبه ای را آغاز کرده اند فعالیتی متناسب با این اقدمات برای خنثی کردن این تلاشها داشته باشد که متاسفانه هم اکنون چنین تلاشی مشاهده نمی شود .
وی در ادامه با اشاره به گام های بعدی برای پیوستن به " اف .ای.تی.اف" گفت : براساس بند هفت توصیه "اف.ای.تی.اف" بعد از پیوستن به این کنوانسیون بحث اجرایی شدن قطعنامه 2231 نیز مطرح می شود و در گام های بعدی مسائلی همچون توان موشکی و توان دفاعی کشور هدف گیری شده است و اگر قرار باشد با رویکرد بهانه زدایی کار را دنبال کنیم باید بحث موشکی صنایع دفاعی و نظامی را تقلیل دهیم که منطق درستی نیست .
وی افزود : برخی معتقدند "اف.ای.تی.اف "را مشروط بپذیریم درحالی که طبق بند 9 بیانیه fatf و بند 6 برنامه اقدام که "اف .ای .تی. اف" ما را ملزم به پیوستن به دو کنوانسیون کرده است باید مراحل اجرایی این پیوستن را انجام دهیم و به بندهای ان عمل کنیم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت : در بند شش اخرین بیانیه" اف. ای. تی .اف " که در ماه اکتبر منتشرشده امده است : " تصویب و اجرای کنوانسیون های "پالرمو" و" سی اف تی" و شفاف کردن ظرفیت برای فراهم کردن همکاری حقوقی دو جانبه " در واقع این بحث تصویب و اجرا خواسته شده است و این بدان معنا است که اگر شروط ما منجر به اجرا نشدن الزامات شود عملا بازرسی "اف.ای.تی.اف" مجددا ما را در لیست سیاه قرار خواهد داد و لذا شروط گذاشته شده از سوی ایران عملا آثار وزنی نخواهد داشت .
وی افزود : از سوی دیگر شروطی که ما برای "اف.ای.تی.اف" می گذاریم عملا با متقتضیات کنوانسیون در تناقض است و کنوانسیون وین مانع از ان خواهد شد .
عضومجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بدعهدی های اروپایی ها در عمل به تعهدات خود در قبال برجام گفت : اروپایی ها نه تنها به تعهدات خود در قبال برجام عمل نکردند بلکه برای ملت ایران شرط هم گذاشتند و اجرایی شدن بسته سراسرتوهین آمیز "اینستکس" را منوط به پیوستن ایران به "اف.ای.تی.اف" کرده اند بسته ای که عملا همان معادله نفت در برابر غذاست و آمریکایی ها پیش از این با آن موافقت کرده بودند.
وی افزود : در چنین شرایطی به هیچ وجه نباید زیر بار پذیرش شرط اروپایی ها برویم و تجربه نشان داده که هرجا ایستادگی کردیم انها عقب نشینی کرده اند .
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تاکیدات اخیر مقام معظم رهبری گفت : حضرت آقا می فرمایند:" جوانان عزیز بدانند همه راه حل ها در داخل کشور است، اینکه کسی فکر کند مشکلات اقتصادی صرفا از تحریم است و علت تحریم هم مقاومت ضد استکباری و تسلیم نشدن در برابر دشمن است ( یعنی بهانه ها ) پس راه حل زانو زدن در برابر دشمن و بوسه زدن برپنجه گرگ است، خطایی نابخشودنی است، این تحلیل سرپا غلط هر از چندگاهی از زبان و قلم غفلت زدگان داخلی صادر می شود اما منشاء آن کانون های فکر و توطئه خارجی است که با صد زبان به تصمیم سازان و افکار عمومی داخلی القاء می شود " بنابراین با توجه به این توصیه مقام معظم رهبری وظیفه ما استقامت ، ایستادگی و عقب نشنیی نکردن است و با این استدلال که چون نمی خواهیم بهانه دهیم تصمیمی راکه درست نیست بپذیریم و "اف.ای.تی.اف" را قبول کنیم .
عضومجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فضای حاکم بر جلسه امروز مجمع در زمینه تصمیم گیری در مورد لایحه پالرمو گفت : به دلیل ناتمام ماندن ارائه استدلال های اعضای مجمع ، جمع بندی درباره لایحه پالرمو به جلسه بعد مجمع موکول شد.
وی افزود : در جلسه امروز تعداد دیدگاه های موافقان و مخالفان الحاق به کنوانسیون پالرمو مطرح شد اما هنوز 9 نفر از اعضا موفق به بیان دیدگاه های خود نشدند لذا تصمیم گیری در این زمینه به جلسه بعدی مجمع موکول شد.
وی گفت:با عنایت به دستور مقام معظم رهبری کار کارشناسی بی سابقه ای دررابطه با لوایح چهارگانه مبارزه با پولشویی در مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام شده و مجمع با توان علمی و کارشناسی در خصوص این لوایح کار کرده است .
داوودی با اشاره به جلسات اخیر مجمع در خصوص پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو تصریح کرد: در جلسه قبلی چهار مسئول دولت از جمله وزیراموراقتصادی و دارایی، وزیرامور خارجه و معاون حقوقی رئیس جمهور استدلالهای خود را بیان و برخی از اعضای مجمع نیز نظرات خود را مطرح کردند .
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به فضای حاکم در مباحث میان موافقان و مخالفان این لایحه در مجمع گفت :یکی از مهمترین موضوعات مطرح از سوی موافقان و مخالفان پیوستن به کنوانسیون پالرمو تاثیرات ان بر معیشت مردم است .
وی افزود : مخالفان پیوستن به این کنوانسیون براین باورند که در صورت الحاق مشکلات معیشتی مردم افزایش خواهد یافت و در مقابل موافقان نیز با استناد به برخی از بندهای کنوانسیون FATF براین باورند که پیوستن به این کنوانسیون معیشت مردم را با چالش مواجه می کند این دو دیدگاه ماحصل مباحث جلسه امروز مجمع بود اما در نهایت با توجه به میزان حجم کارهای انجام شده تصمیم گیری نهایی به هفته بعد موکول شد.
داوودی با بیان اینکه از مخالفان پیوستن به کنوانسیون پالرمو است با اشاره به استدلال مخالفان گفت:اینکه گفته شده است اگر مجمع در این زمینه تصمیم بگیرد باید تبعات آن را بپذیرد حرفی غیرکارشناسی است و چنین استدلالی برای تمامی تصمیم گیری ها در حوزه دولت و مجلس هم مصداق پیدا می کند و اصولا همه تصمیم گیری ها در چارچوب قانون تبعاتی دارد وما همه در یک مجموعه نظام هستیم واینگونه نگاه کردن به تصمیم گیری ها منطقی نیست.