به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز قزوین، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان قزوین
گفت: با مصرف بیش از اندازه منابع آبی، پدیده ریزگرد و خشکی تالابها بیش از گذشته مناطق مختلف کشورمان را تهدید میکند.
عیسی کلانتری که برای افتتاح چند طرح به قزوین سفر کرده بود افزود: حفظ محیط زیست زیربنای توسعه پایدار است از این رو هیچ طرحی بدون مطالعات زیست محیطی نباید اجرا شود.
معاون رئیس جمهور افزود: بر مبنای توسعه پایدار هر کاری باید توجیه اقتصادی داشته باشد تا نظم محیط زیست را به عنوان میراث ارزشمند نسلهای بعدی به هم نزند.
وی با اشاره به مصرف روزانه ۴۴۰ هزار بشکه مازوت در نیروگاهها هم گفت: نیروگاهها نباید از سوخت مازوت استفاده کنند چرا که آلودگی آن ثابت شده است و باید به دنبال راههای جایگزین باشیم.
استاندار قزوین هم گفت: دشت قزوین در معرض خطر جدی کم آبی است و در این زمینه باید با چاههای غیرمجاز قاطعانه برخورد شود.
عبدالمحمد زاهدی با اشاره به وجود بیش از پنج هزار حلقه چاه در استان افزود: از این تعداد حدود 2 هزار حلقه چاه غیرمجاز است که مسدود کردن آنها میتواند تا حدودی به نجات دشت قزوین کمک کند.
وی همچنین تسریع در نصب کنتورهای هوشمند برای چاههای مجاز، تعیین مشاور جدید برای طرح راه قزوین- رحیم آباد- کلاچای و ایجاد طرحهای گردشگری با رویکرد زیست محیطی را خواستار شد.
نماینده مردم قزوین، البرز و ابیک در مجلس شورای اسلامی هم گفت: ۸۸۰ میلیون متر مکعب آب به علت ناتوانی در مهار سرریز آب از سرشاخههای الموت، از استان خارج میشود.
داوود محمدی افزود: خروج حجم قابل توجهی از منابع آبی سرشاخههای 2 هزار و سه هزار شاهرود و الموت رود، در حالی است که استان، با کمبود شدید منابع آبی مواجه است.
وی چشمهها و قناتها را منابع آبی مطمئن دانست که با صرف هزینههای اندک برای لایروبی، میتوان آنها را احیاء کرد.
محمدی همچنین به بیابانزایی در شهرستان بوئین زهرا اشاره کرد و افزود: این مسئله اگر امروز به درستی مدیریت نشود مشکلات جدی زیست محیطی برای قزوین و استانهای همجوار ایجاد میکند.
نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی همچنین افزایش تعداد ایستگاههای سنجش کیفی هوا، بررسی وضعیت تصفیه خانه الوند و تعیین میزان آلایندگی کارخانه سیمان آبیک را خواستار شد.
دیگر نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی هم گفت: دو مسیر در حال ساخت قزوین- الموت- تنکابن و قزوین- رحیم آباد- کلاچای، در سالهای گذشته به علت مشکلات زیست محیطی، با چالش و حتی توقف در روند اجرا روبرو شده اند.
سیده حمیده زرآبادی افزود: تکمیل این 2 مسیر از مطالبات امروز مردم منطقه است که باید راه حلی قطعی برای آن یافت.
وی حل مشکل آلایندگی سیمان آبیک، نیروگاه شهید رجایی و تجمیع واحدهای دام و طیور شهرستان آبیک را خواستار شد و گفت: آب حاصل از تصفیه خانه شهرکهای صنعتی مناسب کشاورزی نیست که این موضوع، مورد اعتراض کشاورزان شهرستان البرز شده است.