افزایش تولید و کاهش ارزآوری سیر همدان
استاندار همدان بر تعامل بیشتر مرکز تحقیقات کشاورزی و سازمان جهادکشاورزی استان و بهره گیری این بخش از علوم روز برای افزایش بهره وری در بخش کشاورزی تاکید کرد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز همدان ، آقای شاهرخی در شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان با بیان اینکه ۶۰ درصد سیر کشور در استان همدان تولید میشود، گفت : با وجود افزایش حجم صادرات این محصول ارزش حاصل از صادرات آن ۲۵ درصد کاهش یافته و این امر توجه بیشتر به کیفیت این محصول را میطلبد.
وی با اشاره به تولید سالانه ۲ هزار و ۸۴۸ تن عسل و رتبه نهم استان در تولید این محصول افزود : استان همدان ظرفیتهای مناسبی در تولید عسل دارد و میتوان با به کارگیری علوم جدید در این بخش / زمینه توسعه و ارزآوری بیشتری را برای استان به همراه آورد.
رئیس اتاق بازرگانی /صنایع و معادن و کشاورزی استان هم در این نشست با بیان اینکه پارسال ۹۰ میلیارد تومان اعتبار برای جبران خسارت به باغها و زمینهای زراعی استان تعلق گرفت گفت : ۳۰ میلیارد تومان آن مربوط به باغات گردوی تویسرکان است که هنوز هیچ اعتباری به استان داده نشده است.
آقای زبردست با اشاره به اینکه استان دارای ۴ محصول صادراتی است که جز محصولات استراتزیک نیستند ، گفت : سالانه حدود ۶۰ هزار تن سیر در استان تولید میشود که فقط هزار تن آن صادر میشود و برای افزایش این میزان باید با کمک مرکز تحقیقات کشاورزی سیر باکیفیت تری مناسب صادرات تولید شود.