پخش زنده
امروز: -
استان اصفهان جایگاه نخست تولید تعداد ریز غده سیبزمینی (مینی تیوبر) در کشور را دارد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان، کشاورزی بی شک به دلیل برعهده داشتن امنیت غذایی جامعه از مهمترین و استراتژیکترین بخشهای اقتصادی کشور محسوب می شود.
تولید محصولات زراعی استان اصفهان با گذشت چهار دهه از انقلاب اسلامی با وجود کاهش سطح زیرکشت برخی محصولات در سال های اخیر به دلیل بحران کم آبی دارای عملکردی با روند افزیشی بوده است.
به طوری که هم اکنون حدود ۱۲درصد از شاغلان این استان را کشاورزان تشکیل می دهند.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان گفت: این استان هم اکنون با دست یابی به دانش فنی تولید انبوه هسته اولیه بذر سیب زمینی و فرآیند سالم سازی گیاهچه ارقام مختلف سیب زمینی و بومی سازی تولید بذر این محصول رتبه نخست کشور را به خود اختصاص داده است.
مهرداد مرادمند ادامه داد: این استان هم اکنون در تولید گل شب بو، پیاز، ذرت علوفه ای، گل های شاخه بریده و نشایی، یونجه، گلرنگ، گل محمدی، سیب درختی، سبزی و صیفی رتبه اول تا هفتم کشور را به خود اختصاص داده است.
وی این استان را یکی از قطبهای مهم تولید محصولات دامی در کشور بیان کرد و گفت: استان اصفهان دارای 3.5میلیون رأس گوسفند و بز (بهجز دام عشایری) و 458هزار رأس گاو و گوساله و بیش از 10هزار نفرشتر است که از نظر واحد دامی حدود 7میلیون واحد دامی ( دام سبک و سنگین ) را شامل میشود.
وی با اشاره به اینکه استان رتبه نخست تولید شیرخام در کشور را با تولید سالیانه بیش از یک میلیون و ۳۷۵هزار تن را دارد اضافه کرد: این استان با تولید 68900تن گوشت قرمز در سال رتبه پنجم کشوری را نیز در این حوزه کسب کرده است.
معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان افزود: هم اکنون در این استان اولین مرکز تخصصی پرورش تلیسه شیری کشور فعال است که تأمین کننده تلیسه ممتاز برای سایر استانها است.
وی از صادرات بیش از 5232تن شیر خشک تولیدی گاوداریهای صنعتی استان در سال گذشته به خارج از کشور نیز خبر داد و بیان کرد: این استان همچنین با تولید سالانه ۲۰۶هزار تن گوشت طیور در هزار و۸۵۰ واحد مرغداری گوشتی، رتبه های برتر کشور را کسب کرده است.
مهرداد مرادمند به فعالیت 200واحد فعال تولید تخم مرغ با ظرفیت 10.6میلیون قطعه و تولید سالیانه 100هزار تن محصول اشاره کرد و افزود: این استان هم اکنون رتبه دوم کشور در ظرفیت و تولید تخم مرغ را کسب کرده است.
وی همچنین گفت: همچنین سالانه چهار هزار و ۱۴تن عسل در 750هزار کلنی زنبور عسل استان اصفهان تولید می شود.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان سطح زیر کشت محصولات گلخانهای شامل سبزی و صیفی و گل و گیاه زینتی استان را 1638هکتار و میزان تولید سالیانه سبزی و صیفی گلخانهای استان را بیش از ۲۴۴هزار و ۶۴۸تن دانست و گفت: این استان هم اکنون در حوزه تولید محصولات گلخانه ای رتبه سوم کشوری را به خود اختصاص داده است.
مرادمند ادامه داد: استان اصفهان با تولید بیش از 2میلیون اصله نهال استاندارد دارای رتبه اول تولید نهال شناسهدار در کشور است.
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی استان اصفهان از رهاسازی بیش از 600هزار قطعه بچه ماهی گرمابی در 648باب استخر ذخیره در سال گذشته خبر داد و افزود: در این مدت بیش از 960تن انواع ماهیان گرمابی در تولید شده که در این حوزه نیز رتبه نخست را به خود اختصاص داده است.
مرادمند اضافه کرد: این استان اصفهان درر 20ساله گذشته رتبه اول تولید ماهیان زینتی را بین استانهای کشور به خود اختصاص داده و حدود 27درصد کل ماهیان زینتی کشور در این استان تولید میشود.