پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان میراث فرهنگی: صنعت گردشگری به عنوان سومین صنعت پیشرو و پیشران جهان در جهت توسعه پایدار جوامع عمل میکند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی اصغر مونسان در مراسم گشایش دوازدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته گفت: صنعت گردشگری به عنوان سومین صنعت پیشرو و پیشران جهان در جهت توسعه پایدار جوامع عمل میکند و شمار گردشگران امروز به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر رسیده است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: تعداد گردشگران بین المللی از ۲۵ میلیون نفر در سال ۱۹۵۰ به یک میلیارد و ۲۳۵ میلیون نفر در سال ۲۰۱۶ رسید. در سال ۲۰۱۷ شمار گردشگران به یک میلیارد و ۳۲۳ میلیون نفر و در سال ۲۰۱۸ با رشد ۶ درصدی به رقم یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر رسید که فراتر از پیش بینیهای قبلی بود.
مونسان گفت: این صنعت مختصات ویژهای دارد و پرشتاب به روند رو به رشد خود ادامه میدهد پیش بینی میشود تا سال ۲۰۳۰، ۲ میلیارد گردشگر در دنیا داشته باشیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود: رشد ۶ درصدی گردشگری بینالمللی در سال ۲۰۱۸ در حالی به ثبت رسیده که اقتصاد جهانی در این سال حدود ۳.۷ درصد رشد داشته است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اهمیت حوزه گردشگری در ایجاد درآمد و اشتغال، تاکید کرد: در سال ۲۰۱۷ صنعت گردشگری ۱۰ درصد تولید ناخالص جهان را به خود اختصاص داد و ۲۹۲ میلیون شغل ایجاد کرد که این میزان یک دهم کل اشتغال جهانی است.
وی گفت: مقاصد جدید گردشگری روز به روز در حال افزایش است و تمام کشورهای فقیر و غنی جهان به ظرفیتهای بی بدیل گردشگری به عنوان صنعتی با ظرفیتهای بی انتها پی برده اند، امروز صنعت گردشگری تبدیل به پیش برنده اصلی توسعه اجتماعی، اقتصادی شده است.
مونسان افزود: دولت ایران هم چند سالی است بسیار جدی به حوزه گردشگری پرداخته است و تلاش برای ایجاد زیرساختهای این حوزه ادامه دارد، در حال حاضر ۱۲ میلیارد دلار حجم سرمایه گذاری در حوزه گردشگری کشور در جریان است و حدود ۲ هزار پروژه گردشگری برای تکمیل زیرساختهای گردشگری در حال اجراست، این در حالی است که دولت همچنان از سرمایه گذاری در این بخش حمایت میکند.
معاون رئیس جمهور گفت: اقتصاد ایران هم نیازمند یک پدیده نوظهور است، ما نیاز داریم یک اقتصاد جدید به کشور اضافه شود و بدون شک این اقتصاد جدید با توجه به ظرفیتها و توانمندیهای کشور، گردشگری خواهد بود.
مونسان افزود: آینده گردشگری کشور بسیار امیدوارکننده است، حجم مراجعه سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در این بخش نشان دهنده این واقعیت است که آنها هم این بخش را پرفروغ میبینند، به رغم مشکلات موجود گردشگری روند رو به رشد داشته است.
وی گفت: در ۹ ماه اول امسال شاهد ورود ۶ میلیون گردشگر خارجی به کشور بودیم و امیدواریم تا پایان سال به ۷ میلیون گردشگر برسیم.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری افزود:گردشگری در کنار صنایع دستی کشور از بخشهای مهم و اثرگذار در ایجاد اشتغال است، سازمان میراث فرهنگی در یک سال اخیر جزو سازمانهای پیشرو در ایجاد اشتغال بوده است و رئیس جمهوری درمورد اهمیت و توجه به حوزه گردشگری به تمام استانداران تاکید ویژه داشته است.
وی گفت: با توجه به شعار امسال سازمان جهانی گردشگری که گردشگری و تحول دیجیتال است ما هم باید تلاش کنیم از این فضا برای توسعه این صنعت در کشورمان بهره برداری کنیم، زیرا معرفی نکردن کافی و مناسب جاذبههای کشور و تبلیغات مهمترین موضوع در حوزه گردشگری است، در این میان استفاده از فضای دیجیتال یکی از مسیرهایی است که میتواند عقب ماندگی ما را در این حوزه جبران کند، گسترش فضای مجازی و کم هزینه بودن آن میتواند به ما کمک کند تا معرفی جاذبههای گردشگری کشور را به نحو بهتری انجام دهیم.
معاون رئیس جمهور تاکید کرد: امیدوارم این چهار روز فرصت خوبی برای معرفی هر چه بهتر ظرفیتها و دستاوردهای ناشناخته و کمتر شناخته شده گردشگری ایران و کشورهای شرکت کننده و هم چنین فضایی مناسب برای تعامل و هم افزایی تجارب فعالان گردشگری باشد و عموم مخاطبان نیز از خدمات و برنامههای متنوع نمایشگاه بهره کافی ببرند.
همچنین در این مراسم ولی تیموری معاون گردشگری گفت: در این دوره از نمایشگاه رویکرد مشارکت حداکثری استانها و همه عوامل دخیل در بسته سفر حضور دارند.
وی افزود: هدف ما هدایت گردشگری به سمت استانها، شهرها و روستاهاست.
تیموری گفت: ویژگی این نمایشگاه در کنار بازدید، تعامل و ایجاد بستری برای جنبههای معرفی و فضایی برای تعامل بخشهای خصوصی است.
در این مراسم وزیر فرهنگ گردشگری و آثار باستانی عراق و فعالان عرصه گردشگری نیز حضور داشتند.