به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما الهام فخاری، عضو و رئیس کمیته اجتماعی در جلسه صد و بیست و سوم شورای شهر تهران به عنوان موافق طرح ساماندهی مشاغل سیار وبی کانون در شهر تهران در پاسخ به کسانی که معتقد بودند کمیته سامان دهی سال های گذشته جلسه یی نداشته است، گفت: کمیته ساماندهی که سال های قبل جلساتی برگزار نکرده بود در دوره پنجم شورا جلساتی را به همت فتاحیان و تحصیلی با کمیته اجتماعی برگزار و سعی کرده با لحاظ کردن حقوق ذی نفعان مختلف به موضوع رسیدگی کند.
فخاری درباره ساماندهی مشاغل سیار گفت: مسلم است بعضی از مشاغل در دوره های تاریخی و زمانی تعریفی نداشته است. مسایلی در دهه های سی و چهل معنادار بودند که الان معنا ندارند. برای نمونه در قانون شهرداری آن زمان از چگونگی نگهداری احشام صحبت کرده بود در صورتی که الان موضوعیت ندارد.
رییس کمیته اجتماعی شورا با تاکید بر اینکه باید شرایط جدید را پذیرفت و برای ساماندهی آن برنامه داشت افزود: شغل هایی که ده بیست سال قبل وجود نداشته امروز با توسعه فناوری و ایجاد شده اند و با این نگاه قبول کنیم که شرایط جدیدی در شهر است و از این زاویه به موضوع نگاه کنیم آنچه که تهدید به حساب می آید به فرصت تبدیل شود و این از راه ساماندهی شرایط ممکن است.
وی ادامه داد: در این طرح ما با ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون مواجه هستیم. این موضوع در مصوبات قبلی وجود نداشته است. جلساتی را کمیته اجتماعی با کمیته مشارکت مردمی برای ارائه مصوبه داشته. این که اصلاحیه ای در این مورد باشد یا پیشنهاد جدیدی مطرح شود. ما ظرفیت های جدیدی را که از قبل فعال نبوده یا کم تعداد بوده باید مورد توجه قرار بدهیم. این که به موضوعی ورود نکنیم واقعیتی را که در شهر هست انکار نمیکند. بخش های مختلف توسعه پیداکرده اند اما متولی مشخصی ندارد، ساماندهی نمی شود و در موسسات مختلفی کسی پاسخگوی مسایل آن نیست.
فخاری در پایان گفت: ساماندهی مشاغل لزوما تعریف شغل جدید نیست، شیوه عرضه و ارائه است. از نظر صنفی و شغلی، شغل جدید نیست. می شود با استفاده از ظرفیت های مدنی و مردمی شورا با اصناف مذاکره کرد و بین نهادی موضوع را حل و فصل کرد.
ساماندهی دستفروشان و مشاغل سیار موجب گسترش عدالت در شهر می شودعضو دیگر شورای شهر تهران اظهار داشت: طرح ساماندهی دستفروشان و مشاغل سیار، به عدالت با افرادی که می خواهند در شهر ارتزاق کنند برخورد می شود.
حجت نظری در جریان بررسی طرح ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون در شهر تهران گفت: کل این طرح بر این مبنا است که بتوانیم دستفروشان و وانت بارها و ون هایی را که اقدام به خرید و فروش اعم از کالاهای دورریختنی تا فروش میوه می کنند در شهر ساماندهی کنیم.
وی اظهار داشت: داشتن چنین طرحی از چند جهت مهم است به نحوی که وجوهی که از این افراد دریافت می شود به حساب شهرداری واریز نشده و به حساب اشخاص واریز می شود.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: موضوع دستفروشان در هیچ کجای قانون به عنوان جرم و یا تخلف نیامده است بلکه کار آنها موجب سد معبر می شود که قانون به صراحت آن را ممنوع کرده است. لذا ضرورت دارد تا ما طرحی را به تصویب برسانیم که با عدالت با افرادی که می خواهند در شهر ارتزاق کنند برخورد شود.
نظری اظهار داشت: ما با جلب نظر شهرداری این طرح را نهایی کردیم و در قالب آن دو کمیته را پیش بینی کردیم که یکی از این کمیته ها در سطح سیاست گذاری است و به تدوین دستورالعمل های لازم پرداخته و مرجع فرجام خواهی است و دیگری در سطح مناطق است که برنامه فعالیت آنها را کمیته سیاست گذاری تدوین می کند.
وی اظهار داشت: بر اساس این طرح موضوع ساماندهی برای دستفروشان، وانت ها و ون ها از طریق نرم افزار انجام گرفته و مکان فعالیت به آنها اجاره داده می شود و از طرفی این مکان موقت است تا حقوق عمومی از برای این کار تضییع نشود.
عضو شورای شهر تهران تاکید کرد: با تصویب این طرح به موضوع دستفروشان و مشاغل سیار انتضام داده شده، موجب کسب درآمدهای پایدار می شود و از ولنگاری کنونی خارج می شویم به نحوی که دیگر افرادی از نام شهرداری برای اعمال فشار بر افراد ضعیف تر استفاده نمی کنند.
نظری همچنین اظهار داشت: این طرح به هیچ وجه قرار نیست که سدمعبر را افزایش دهد و همچنین با تصویب این مصوبه، موضوع مصوبه دستفروشان نسخ می شود.
وی تاکید کرد: اگر این موضوع ساماندهی نشود به لحاظ ترافیک خودرویی و پیاده به ضرر شهروندان است.