به گزارش خبرنگا
ر خبرگزاری صدا و سیما ، علی اعطا در صد و بیست و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران و در جریان بررسی نامه فرماندار تهران درباره اعتراض هیأت تطبیق به مصوبه طراحی، پایش و اجرای نماهای شهر تهران، اظهار کرد: این مصوبه در شورا تصویب شد و هیأت تطبیق در مهلت دو هفته ای برای بررسی مصوباتی که در اختیارش قرار میگیرد، نسبت به دو مورد اشکال گرفت.
وی با بیان اینکه به براساس نظر هیأت تطبیق مصوبه شورا با دو مصوبه از شورای عالی شهرسازی و معماری ایران مغایر است، اضافه کرد: یکی از این مصوبات ضوابط و ارتقای کیفی سیما و منظر شهری است که در سال 87 به تصویب رسیده و دیگری مصوبه پیرامون تهیه و تدوین دستورالعمل تشخیص بناهای شاخص و گردش کار آنها است.
سخنگوی شورای شهر تهران گفت: در مطالعات شورا هر دو مصوبه دیده شده و البته به لحاظ شکلی ایرادات درست است و اصلاحاتی صورت گرفت.
اعطا با اشاره به اصلاحات صورت گرفته افزود: نکته اول این است که در مصوبه ضوابط و ارتقای کیفی سیما و منظر شهری که در سال 87 تصویب شده مصوبه شورا در راستای ضوابط تصویبی فعالیت خواهد کرد و این موضوع اصلاح شد و در در مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی به منظور معیارهای شناسایی بناهای شاخص برای اینکه این همپوشانی اشکال ایجاد نکند عبارت بنای شاخص را به بنای خاص تغییر دادیم.
رئیس کمیته معماری و طرح های شهری شورای شهر تهران با بیان اینکه در بخشی از مصوبه شورا کمیته بناهای شاخص معرفی شده است گفت: عبارت شاخص را تغییر دادیم البته این موضوع هم ذکر شد که پروژههایی که در کمیته فنی شماره ۳ شورای عالی و یا کمیته ارتقا سیما و منظر شهری به تصویب میرسد نیازی به تصویب در کمیته بناهای خاص نخواهند داشت و به این ترتیب مغایرت برطرف خواهد شدو با توجه به مذاکرات و هماهنگی هایی که با دبیرخانه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران صورت گرفته با این اصلاح دیگر مشکلی نخواهیم داشت.
در نهایت اصلاحیه کمیسیون در رابطه با نامه فرماندار تهران در خصوص اعتراض هیأت تطبیق به مصوبه طراحی، پایش و اجرای نماهای شهر تهران با 15 رأی موافق و یک مخالف به تصویب رسید.
طرح ساماندهی مشاغل سیار مغایرت قانونی داردخزانه دار شورای شهر تهران با بیان اینکه طرح ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون در شهر تهران با قانون شهرداری ها در سال ۴۸ مغایرت دارد، گفت: با مصوب کردن این طرح، دستفروشی در شهر تهران را رسمی و قانونی نکنیم.
سیدحسن رسولی در یکصدو بیست و سومین جلسه شورای شهر تهران در بررسی طرح ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون در شهر تهران، اظهار کرد: در تبصره یک بند دو ذیل ماده ۵۵ قانون شهرداری، دستفروشی به عنوان یک شغل مزاحم و عاملین به امر شغل مزاحم، مسبب سد معبر معرفی شده است همچنین بر اساس این ماده قانونی برای شهرداری وظیفه تعریف شده که با این پدیده به عنوان یک عمل ناهنجار شهری برخورد شود.
وی ادامه داد: صاحبان مشاغل دارای پروانه کسب علاوه بر اینکه در قانون نظام صنفی از اتحادیه مربوطه پروانه کسب دریافت می کنند به شهرداری نیز عوارض کسب و پیشه پرداخت می کنند. از کد درآمدهای پایدار شهرداری، عوارض کسب و پیشه از مشاغل است و در قانون مالیات های مستقیم برای دارندگان مشاغل، مالیات عملکردی سالانه تعریف شده بنابراین قانون شهرداری به ما اجازه نمی دهد که مخالف نص صریح قانون در قالب مصوبه ای در شورای شهر به پدیده دستفروشی با توجیهات هرچند بجای از لحاظ اجتماعی و اخلاقی وجهه قانونی بدهیم.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران با اشاره به اینکه قانون نظام صنفی در تبصره یک ماده ۳ انجام فعالیت های صنفی سیار را در اماکن ثابت به شرط اخذ پروانه مجوز دانسته است، تصریح کرد: به استناد به این دو ماده قانونی و مقدم دانستن حقوق عامه بر مطالبات دستفروشی پیشنهاد می شود که به طرح رای ندهیم.
رسولی ادامه داد: توجه به تقویت نظم و انضباط شهری و تاکید بر تقدم حقوق قانونی کسبه مجاز بر مطالبات کسبه غیرمجاز از وظایف نمایندگان مردم در شورای شهر است.
وی با اشاره به اینکه در سال ۹۰ طرحی برای ساماندهی دستفروشان مصوب و کارگروهی نیز ایجاد شد، افزود: طرح ساماندهی مشاغل سیار و بی کانون در شهر تهران مغایرت قانونی دارد و بهتر است دوستان مسیری را برای ساماندهی دستفروشان انتخاب کنند که این پدیده در قالب مصوبه ای رسمی و قانونی نشود.
دستفروشی در برخی کشورها، جاذبه گردشگری محسوب می شودعضو شورای شهر تهران در جریان صحن علنی شورای شهر تهران با تاکید بر ساماندهی دستفروشان، تغییر نگاه به این معضل را مهم دانست.
مجید فراهانی، رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای شهر در جریان صد و بیست و سومین جلسه علنی شورای شهر تهران با اشاره به گسترش دستفروشی در پایتخت گفت: با پدیده ملموسی با نام دستفروشی رو به رو هستیم که معضلات جدی ایجاد کرده است. اگر به لحاظ اجرایی بدان توجه نکنیم در واقع گویی کاری انجام نداده ایم.
عضو شورای شهر تهران بیان کرد: امروزه بحث دستفروشی در همه دنیا ساماندهی می شود و برای آن برنامه ریزی صورت می گیرد چرا که به عنوان جاذبه های گردشگری در برخی شهرهای دنیا به آن نگاه می شود.
وی افزود: دستفروشان در برخی شهرهای دنیا در غرفه هایی با رنگ های زیبا ساماندهی می شوند ولی اجناس ارزان قیمت به فروش می رسانند.
فراهانی اظهار کرد: اگر کارگروهی با حضور نمایندگان کمیته امداد و بهزیستی برای ساماندهی آن تشکیل شود این مسئله مطرح است که دستفروشان یا تحت پوشش بهزیستی و یا کمیته امداد هستند. این امر به صلاح نبوده و پیام خوبی از طرف شورای پنجم به مسئله دستفروشی نیست.