کنفرانس ورشو: یارگیری علیه ایران یا حذف فلسطین به دست اعراب
ریاض مالکی وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین از کشورهای عربی خواست کنفرانس آتی ورشو را که با حمایت آمریکا درباره خاورمیانه برگزار می شود تحریم یا با نمایندگانی در سطوح پایین در این نشست حضور پیدا کنند.
این اظهارات نشان می دهد که یکی از اهداف مهم برگزاری کنفرانس ورشو حذف فلسطین از نقشه خاورمیانه بر اساس طرح بلندپروازانه موسوم به معامله قرن است که در آن طرح تشکیل دو دولت نیز برای همیشه به تاریخ می پیوندد که به مدت دو دهه بعد از امضای پیمان اسلو درباره آن گفتگو شده بود.
اظهارات ریاض مالکی از یک نقطه نظر دیگر نیز قابل توجه و تامل است و آن اینکه هدف واقعی نشست ورشو را روشن می کند. 4با توجه به اینکه نشست ورشو به طورغیرمنتظره در جریان سفر مایک پمپئو وزیر امور خارجه دولت ترامپ به 9 کشور عربی رونمایی شد که با هدف فرونشاندن نگرانی رژیم صهیونیستی و همپیمانان سعودی و اماراتی آن از خروج امریکا از سوریه و تقویت موقعیت بیشتر ایران صورت گرفت لذا این تصور پیش آمد که گویی هدف اصلی از برگزاری نشست ورشو مقابله با ایران و تشکیل ائتلاف جدید علیه آن است.
اما همچنانکه از نگرانی وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین بر می آید دستکم یکی از اهداف مهم این نشست یارگیری برای اجرای توطئه جدید علیه فلسطین است که به نوعی از آن می توان به تیرخلاص در برخی از مسائل حیاتی همچون بیت المقدس و آوارگان تعبیر کرد.
با این حال نباید از این واقعیت غافل ماند که دستکم یک پای ثابت معامله قرن و توطئه جدید علیه فلسطینی ها بازخود کشورهای عربی هستند که این بار با پرچمداری جناح کودتاگر به رهبری محمد بن سلمان شروع شده و با برخی دیگر از کشورهای عربی همراهی می شود و در چنین وضعیتی اگر واقعا تشکیلات خودگردان در پی مقابله با توطئه جدید از جانب معامله قرن علیه فلسطین می بود قاعدتا باید برای متوقف کردن همراهی این دسته از کشورهای عربی وارد عمل می شد و در صورت ناکامی علیه آنها فضا سازی و افشاگری می کرد و این در حالی است که مشاهده می شود همزمان با اظهارات ریاض مالکی ، محمود عباس سفر دو روزه ای را به عربستان شروع می کند و بسام الاغا سفیر این تشکیلات در ریاض بدون هیچ اشاره ای به نقش و مشارکت عربستان در معامله بر سر فلسطین بر اساس طرح موسوم به معامله قرن، کمک های ریاض به این تشکیلات را تشریح و به نوعی سعی می کند این کشور را حامی فلسطین نشان دهد.
به گفته وی اقدام پادشاه عربستان در نامگذاری اجلاس الظهران به اجلاس "القدس" ، کمک 150 میلیون دلاری به اوقاف اسلامی در قدس و نیز اعطای کمک 50 میلیون دلاری به آژانس آنروا تاییدی بر مواضع ریاض در برابر فلسطین است.
در مجموع می توان گفت اظهارات ریاض مالکی در اینکه نشست قریب الوقوع ورشو را تهدید جدی برای فلسطین ارزیابی کرده کاملا درست است و نشان می دهد که امریکا و بخصوص راستگرایان حاکم بر دولت ترامپ چگونه از جوسازی علیه ایران به نفع رژیم صهیونیستی بهره می گیرند و کشورهای عربی را در ذبح فلسطین با خود همراه می سازند اما مسئله در اینجاست که خود این تشکیلات نیز نمک گیر کمک های مالی این کشورها شده است و خود نیز از اهرم هایی که در اختیار دارد استفاده نمی کند.
----------------------
احمد کاظم زاده