به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما، انیس نقاش, عضو مرکز مطالعاتی «امان» در گفتگو با پایگاه اینترنتی مرآه الجزیره, گفت: «ایران, چهل سال پس از انقلاب خود که در طول آن با همه انواع توطئه های بین المللی و منطقه ای روبرو شد, توانست از این توطئه ها قویتر و مستحکمتر از آنچه که تصور می کردیم, بیرون بیاید. این کشور با جنگ هشت ساله سختی از سوی صدام روبرو شد, در حالی که همه کشورهای جهان رابطه خود با ایران را قطع و از جنگ علیه آن حمایت کردند, اما با این وجود, ایران توانست مقاوم تر و قدرتمند تر از گذشته با این حملات مقابله کند».
وی همچنین افزود جمهوری اسلامی با محاصره و تحریم و توطئه های آمریکا روبرو شد و این تحریمها تا این لحظه نیز ادامه دارد, اما با وجود همه فشارها و تحريم ها، شاهد پیشرفت علمی، نظامی، سیاسي، جايگاه منطقه اي و بین المللی ایران هستیم و این کشور توانست از آن محافظت و جایگاه خود را در سیاست منطقه و جهان تقویت کند.
انیس نقاش درباره تحرک عربستان سعودی برای مقابله با ایران و دشمنی با آن به بهانه اسلاموفوبیا (اسلام هراسی) گفت: «کاملا روشن است که مقامات سعودی از زمان تاسیس پادشاهی خود, در چارچوب راهبرد غرب فعالیت می کنند, به گونه ای که در ابتدا با انگلیس بودند و اکنون تحت قیمومت آمریکا هستند و حتی سعود الفیصل, وزیر پیشین امور خارجه عربستان این را پنهان نمی کرد و خودش این را گفت که عربستان پنجاه سال در خدمت سیاست و راهبردهای آمریکا بود؛ تحرک عربستان سعودي برای حمایت از اسلام هراسی و ربط دادن آن به ایران, در چارچوب راهبرد آمریکاست و متاسفانه واشنگتن و دشمنان اسلام, از کشورهایی عربی و اسلامی که باید از اسلام و منافع مسلمانان و عربها دفاع کنند, استفاده می کند, هزینه می کند و همه امکاناتش را در اختیار آنها می گذارد تا از راهبردهایش در دشمنی با اسلام به طور کلی و نه فقط ایران, حمایت کنند».
وی افزود دولتهای عربی این احساس را دارند که ایران انقلابی خطری برای آنها محسوب می شود, زیرا رابطه آنها با آمریکا و عدم توجه آنها را به حمایت از مسائل عربی بویژه مسئله فلسطین و همچنین توطئه علیه امنیت منطقه را رسوا می سازد, از این رو جنگ هایی در سوریه, عراق, یمن و حتی لیبی وجود دارند و همه این راهبردها که متاسفانه به نفع آمریکاست, با حمایت مادی این کشورها انجام می گیرد؛ آنها ایران را بر خلاف سیاستهای خود می بینند, به همین علت برای تخریب چهره آن و زدن برچسب اسلام هراسی به جمهوری اسلامی تلاش می کنند.
انیس نقاش تاکید کرد جهان از اسلام نمی ترسد, اما تلاشهای پیوسته استکبار جهانی و ابزارهایش در ترویج اسلام هراسی و استفاده از آن به عنوان ابزاری برای شیطانی کردن اسلام به منظور مقابله با آن, باعث ایجاد ترس از اسلام می شود و اگر اسلام به صورت واقعی و ماهیت محمدی خود پیش رود, به آسانی در جهان فراگیر خواهد شد, اما شیطانی کردن آن و نشان دادن آن به عنوانی خطری علیه انسانیت, به آمریکا در نبردش علیه این اسلام کمک می کند, از این رو شیطانی نشان دادن اسلام, بخشی از ابزارهاست. البته منظور از شیطانی جلوه دادن، تنها در عرصه رسانه ای نیست, بلکه از طریق ایجاد تشکیلات و گروه هایی تروریستی مانند داعش و حمایت مخفیانه و گاه علنی از آن, نیز صورت می گیرد؛ شاهد این بوده ایم که آمریکا چطور تروریستها را از جایی به جای دیگر منتقل می کند تا آنها جنایاتی را تحت عنوان جهاد اسلامی با هدف توهین به اسلام و مفهوم جهاد و همچنین استفاده رسانه ای و سیاسی از آن برای مقابله با اسلام, مرتکب شوند. اما دست آنها دیگر رو شده و ابزارهایشان سوخته است و در نهایت حق و اسلام واقعی بر همه این اقدامات پیروز خواهد شد.
این کارشناس مسائل راهبردی, احتمال موفقیت تلاشهای عربستان سعودی علیه ایران را دور از ذهن می داند, زیرا بر این باور است راهبردهای عربی بخشی از راهبرد آمریکا است و روند جدایی از آن ندارد, البته ممکن است شکل یا رنگ آن راهبرد متفاوت باشد مثلا با زبان عربی سخن بگوید یا کشوری اسلامی آن را اتخاذ کند, اما چون راهبردی آمریکایی در منطقه است, در نهایت به ویژه به خاطر وجود محور مقاومت, فروکش خواهد کرد و از بین خواهد رفت و سرنوشت همه تلاشهای کشورهای عربی حوزه خلیج فارس نیز در برابر ایستادگی ایران همین است.
وی همچنین به سخنی از رهبر انقلاب اسلامی ایران آیت الله سید علی خامنه ای که گفته بود آمریکا مانند کوه یخی است که در حال ذوب شدن است و به زدوی شاهد ذوب شدن کامل آن خواهیم بود، اشاره کرد و گفت معنای این جمله این است که کشورهای دنباله رو راهبرد آمریکا, هزینه گزافی را پرداخت خواهند کرد و با از بین رفتن تسلط آمریکا که از طریق حمایت از رژیم اشغالگر اسرائیلی, دهه ها بر منطقه سیطره داشت, آنها نیز از بین خواهند رفت. نقاش افزود: «شاهد پسرفت و کاهش اهمیت نقش اسرائیل و میزان تسلط نظامی و امنیتی صهیونیستها بر منطقه هستیم و در نهایت اینها کشورهایی شکست خورده هستند و همه راهبردهایشان بر باد خواهد رفت».
انيس نقاش در ادامه به ولیعهد عربستان اشاره کرد و گفت: «امروز شاهد دودستگی بزرگی در آمریکا و جامعه جهانی بویژه دنیای غرب درباره شخصیت محمد بن سلمان هستیم و بین وی و حامیان او و عربستان در طول این سالها, بحران اعتماد وجو دارد, از این رو شاهد مصوبات کنگره آمریکا و برخی از دولتها خواهیم بود و محمد بن سلمان در این نبرد بخش زیادی از قدرت معنوی و شخصیت و اعتبار خود برای رهبری عربستان را از دست داد و در نهایت اوضاع شخصی او و همچنین ریاض در برابر افکار عمومی جهان و همچنین تصمیم گیرندگان در جامعه جهانی بسیار شکننده شده است».
عضو مرکز مطالعاتی «امان», درباره تلاشهای عربستان برای بازگشت سیاسی به سوریه گفت: «هدف از حمله به سوریه از همان ابتدا, به خاطر نقش آفرینی این کشور در محور مقاومت بود و دلیل دشمنی عربستان با سوریه به این خاطر نبود که این کشور عربی نیست یا از کشورهای نزدیک به سعودی ها نیست, بلکه فقط به این خاطر بود که دمشق از محور مقاومت حمایت می کرد و بارها از آن خواستند از محور مقامت, ایران و حزب الله دور شود».
وی همچنین با دور از ذهن دانستن ایجاد همگرایی بین عربستان و ایران افزود: «به نظر نمی رسد توافقی بین این دو کشور درباره سوریه به وجود آید, زیرا اصل مطلب این است که با محور مقامت, فلسطین و آزادی آن یا علیه مقاومت و قضیه فلسطین باشی. اکنون شاهد محدودتر شدن نقش عربستان در سوریه هستیم و این بدان معناست که سعودی ها در طرح و نقشه های خود در این کشور شکست خوردند و زین پس شاهد نزاع بین عربستان و ایران در سوریه نخواهیم بود, نه به دلیل توافق بین آن دو, بلکه به علت شکست عربستان».
انیس نقاش در ادامه به ایران بعد از انقلاب اشاره و تاکید کرد تهران وزنه ای بین المللی و منطقه ای است و برخی از کشورها این را پذیرفته اند و در مسائل منطقه ای بر پایه این واقعیت عمل می کنند. وی بر اساس اطلاعات ویژه خود فاش کرد کشورهای اروپایی بویژه فرانسه بدون گفتگو با ایران درباره اقدامات مدنظر خود در منطقه, نمی توانند حتی یک گام بردارند, برخی اوقات به توافق می رسند و برخی اوقات با هم اختلاف نظر دارند, اما آن کشورها به خوبی می دانند ایران وزنه ای است که نمی توان از آن گذشت.
انیس نقاش تاکید کرد: «گستردگی هجمه علیه ایران و شدت آن, به خودی خود اعترافی غیر مستقیم به نقش ایران و قدرت آن است, زیرا اگر کشوری ضعیف بود و نقشی نداشت, دیگر نیازی به تحریم و این اظهارات و تهدیدات و توطئه ها و برگزاری نشستی در ورشو برای تشکیل ائتلاف جدیدی علیه ایران نبود. اگر ایران ضعیف بود, سفیر یا نماینده ای از وزارت خارجه را نزد تهران می فرستادند و آن را تهدید می کردند و سپس عقب نشینی می کرد, اما اهمیت و قدرت ایران آنها را به چنین اقداماتی وامی دارد و این نشانه ای از عظمت و بزرگی ایران و انقلاب آن است.
وی در پایان، کشورهای جهان را به استفاده از نگرش علمی و واقعگرایانه انقلاب چهل ساله ایران در تعامل با همه توطئه ها و جنگها و نقشه های برنامه ریزی شده علیه ایران دعوت کرد و افزود: «برای یادگیری چگونگی ساختن کشورها در برابر تعدی ها و توطئه های خارجی, باید ایران را از داخل و از لحاظ علمی و اجتماعی و امنیتی و نظامی مورد بررسی قرار داد تا از آن به عنوان الگویی برای رسیدن به حقوق خود در نبردهایمان علیه دشمنانمان بهره بریم».