حضور پررنگ مردم در صحنه رمز ماندگاری انقلاب
سخنگوی هیئت رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: انقلاب اسلامی ایران یک انقلاب مردمی است و رمز ماندگاری این انقلاب نیز حضور همیشگی و پر رنگ مردم در صحنه بوده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما بهروز نعمتی در گفتگو با رادیو اقتصاد افزود: مردم امروز به مناسبت یوم الله ۲۲ بهمن و جشن چهلمین سال پیروزی انقلاب مثل سیل خروشان در خیابان های کشور جاری شدند.
وی همچنین اظهارداشت: این حضور مثال زدنی مشت محکمی بر دهان یاوه گویان و بدخواهان انقلاب و نظام بود.
سخنگوی هیئت رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص نقش مردم درتوسعه اقتصاد کشور به رادیو اقتصاد گفت: واقعیت مطلب اینکه ایران در حوزه های مختلف اعم از انرژی صلح آمیز هسته ای، موشکی، علمی و بسیاری موارد دیگر دستاوردهای بسیاری خوبی داشته است.
وی در ادامه افزود: متاسفانه در عرصه اقتصاد به نحو باید و شاید توفیقاتی در مملکت حاصل نشده است.
نعمتی اظهارداشت: حضور مردم در عرصه های اقتصادی می تواند گره گشایی مشکلات باشد منوط به این دولت همکاری های لازم را انجام دهد.
وی به رادیو اقتصاد یادآورشد: دولت باید بنگاه های اقتصادی زیر مجموعه خود را به بخش خصوصی واقعی واگذار تا فعالان بخش با قوت و قدرت هرچه تمام تر در عرصه های اقتصادی و تولیدی حضور یابد.
وزیر راه و شهرسازی هم گفت : ملت ایران ۴۰ سال پس از انقلاب عزت و سربلندی را تجربه کرده است.
محمد اسلامی در گفتگو با رادیو اقتصاد ضمن تبریک چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی افزود: راه ها شریان های اقتصادی در هرکشوری هستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به اینکه ملت ایران ۴۰ سال پس از انقلاب عزت و سربلندی را تجربه کرده است، اظهارداشت: این کشور قبل از انقلاب بوسیله یک حکومت دست نشانده و تسلیم محض استکبار جهانی مدیریت می شد.
اسلامی گفت: تصمیمات توسعه ایی در کشور بر اساس برنامه های نجات برای بنگاه اقتصادی استکبار جهانی بود نه بر اساس نیازهای ملی !.
وی افزود: برنامه ریزی و توسعه در ایران امروز به برکت خون شهدا و استقلال طلبی براساس منافع ملی کشور صورت می گیرد.
وزیر راه و شهرسازی اظهارداشت: ملت ایران با فداکاری و جانفشانی جلوه ای از یک کشور مستقل را به دنیا نشان داد و امروز در پیشگاه جهانیان عزیز است.
وی به رادیو اقتصاد گفت: اکثر دولت ها و مردم کشورهای جهان خواهان و هوادار انقلاب اسلامی هستند.
اسلامی افزود: این عزت ملی مرهون استقلال طلبی، استکبار ستیزی، خون پاک شهیدان، اتکال به خداوند متعال، استقامت و فداکاری مردم و همینطور رهبری داهیانه امام راحل و مقام معظم رهبری بوده است.
وی به رادیو اقتصاد افزود: برای چهل ساله دوم انقلاب باید پر انرژی تر و جانانه تر گام های توسعه را رو به جلو برداشت و ضمن تمدن سازی یک جلوه از کیفیت زندگی و توسعه را در کشور محقق کرد.
وی همچنین اظهارداشت: متاسفانه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی عقب ماندگی قابل ملاحظه ای در این حوزه وجود داشت که خوشبختانه با تلاش ها و سرمایه گذاری های صورت گرفته در دوران پس از انقلاب طول آزادراه ها و بزرگراه های کشور به ۲۰ هزار کیلومتر افزایش یافته است.
وزیر راه و شهرسازی گفت: دستکم ۱۰ هزار کیلومتر آزاد راه و بزرگراه باید طبق برنامه ششم و هفتم توسعه در کشور اجرا تا اتصال کریدورهای شمالی – جنوبی و به نوعی شرقی و غربی کشور به یکدیگر برقرار و به یک وضعیت تعریف شده و معینی دست یافت.
وی در ادامه به موضوع رفع یا کاهش نقاط حادثه خیز در ایران اشاره کرد و افزود: هم اکنون رفع یک هزار و ۷۰۰ نقطه و مسیر حادثه خیز کشور در دستور کار این وزارتخانه قرار دارد.
اسلامی همچنین از بهره برداری پروژه راه آهن گیلان با حضور رئیس جمهور در آینده نزدیک خبرداد و اظهارداشت: همزمان با افتتاح پروژه مزبور کلنگ ادامه این مسیر تا آستارا نیز به زمین زده خواهد شد.
وی گفت: مهمترین اقدام این وزارتخانه در حوزه مسکن اینکه با نقش آفرینی خود مردم و سازندگان بتواند تولید مسکن را به یک جریان پایدار در کشور تبدیل کند به نحوی که مردم مطمئن باشند جریان تولید برقرار و در عین تعادل بین عرضه و تقاضای مسکن در جامعه محقق شود.
وزیر راه و شهرسازی در ادامه افزود: تکمیل و تحویل ۵۰۰ هزار واحد مسکن مهر در کنار احداث ۴۰۰ هزار واحد مسکونی جدید برای تعدیل تقاضا و کنترل قیمت ها در سال های ۹۸ و ۹۹ از برنامه های مهم این وزارتخانه در حوزه مسکن است.
وزیر نیرو هم گفت: هم اکنون ۹۹,۵ درصد از جمعیت شهری ایران به آب آشامیدنی سالم و باکیفیت دسترسی دارند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، رضا اردکانیان در برنامه «روی خط اقتصاد» رادیو اقتصاد ضمن گرامیداشت سالروز پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی به دستاوردهای وزارت نیرو طی چهل سال گذشته اشاره کرد و افزود: حدود ۹۹,۵ درصد از ۶۱ میلیون نفر جمعیت شهری ایران زیر پوشش سیستم آب شهری قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه زمان انقلاب ۱۷,۵ میلیون نفر از جمعیت کشور جمعیت شهری بوده است، اظهارداشت: جمعیت ایران به نسبت زمان پیروزی انقلاب ۲.۳ برابر شده است.
وزیر نیرو با تاکید بر اینکه حوزه فاضلاب یک نمود توسعه یافتگی است، ادامه داد: بواسطه فناوری، تصفیه فاضلاب و بهره گیری از پساب تصفیه شده به عنوان یک منبع مطمئن برای بخش صنعت محسوب می شود.
اردکانیان تعداد تصفیه خانه های فاضلاب شهری کشور را در ۴۰ سال پیش چهار تصفیه خانه اعلام کرد و گفت: تنها بخش هایی از چهار شهر به سیستم فاضلاب مجهز بوده اند اما امروز بیش از ۲۱۷ تصفیه خانه فاضلاب نزدیک به ۵۰ درصد از جمعیت شهری کشور را زیر پوشش خود قرار داده است.
وی با بیان اینکه در حوزه آب وضعیت روستاهای ایران بسیار خوب است، افزود: در سال ۵۷ حدود ۱۲ درصد جمعیت روستایی از سیستم های آب بهداشتی بهره مند بوده اند در حالی که هم اکنون ۷۵ درصد از این جمعیت از نعمت آب سالم برخوردار هستند.
وزیر نیرو اظهارداشت: طی پنج سال و نیم گذشته عمر دولت تدبیر و امید شش میلیون نفر از جمعیت روستایی از سیستم های آب آشامیدنی با کیفیت و پایدار بهره مند شده اند.
وی دستاوردهای وزارت نیرو را در سطح منطقه و تمامی جهان قابل عرضه دانست و خاطر نشان کرد: وزارت نیرو دست اندرکار دو محصول آب و انرژی برق بوده که اثر مستقیمی با آسایش، امنیت خاطر و توسعه جامعه دارد.
اردکانیان آب و برق را از شاخص های توسعه یافتگی در جهان عنوان کرد و گفت: امروز از هر ۱۰ نفر جمعیت دنیا به طور قطع یک نفر دسترسی به آب شیرین و سالم ندارد.
وی افزود: در بهترین حالت ۹۰ درصد جمعیت جهان به آب دسترسی دارد در حالی که ۹۹,۵ درصد از جمعیت شهری ایران از آب آشامیدنی سالم و با کیفیت بهره مند است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه دسترسی به برق تنها برای مصارف خانگی و گرمایشی نیست، اظهارداشت: سیستم برق زیربنای توسعه هر کشوری بوده به طوری که صنعت، کشاورزی و حوزه های خانگی، تجاری و خدمات به آن وابسته است.
وی ادامه داد: چهار دهه پیش ظرفیت نصب شده در نیروگاه های کشور تنها هفت هزار مگاوات بوده اما امروز این ظرفیت به بیش از ۸۰ هزار مگاوات می رسد و به بیش از ۱۱ برابر افزایش یافته است.
اردکانیان با تاکید بر اینکه در ساخت تجهیزات مختلف مربوط به نیروگاه ها، شبکه های انتقال و توزیع خوداتکایی بسیار بالایی ایجاد شده است، گفت: امروز به طور تحقیقی روستای بالای ۱۰ خانواری در کشور وجود ندارد که برق دار نباشد.
وی افزود: تعداد روستاهای برق دار در چهار دهه پیش افزون بر چهار هزار و ۳۰۰ روستا بوده که امروز به بیش از ۵۷ هزار روستا رسیده و ۱۳ برابر شده است.
وزیر نیرو با بیان اینکه در عرصه هایی برخی از فعالیت ها جدید است، اظهارداشت: نیروگاه های تجدید پذیر و انرژی های پاک در دوران پس از پیروزی انقلاب به وجود آمده است.
وی با اعلام این خبر که نیروگاه انرژی اتمی یک هزار مگاوات برق مطمئن و پاک را در ضروری ترین ساعات شبانه روز در اختیار شبکه قرار می دهد، گفت: نیروگاه های خورشیدی و بادی هم نزدیک به ۷۰۰ مگاوات برق در بخش های مختلف کشور تولید می کنند که طبق برنامه تا پایان دولت ظرفیت تولید برق در این حوزه به چهار هزار مگاوات افزایش خواهد یافت.
اردکانیان با بیان این مطلب که جایگاه ایران در تولید برق از رتبه ۳۸ به ۱۴ جهان ارتقا یافته است، افزود: این مهم به برکت اتکا به ظرفیت های وسیع منابع انسانی در داخل کشور طی دوران دفاع مقدس و زمان تحریم ها به دلیل افزایش انگیزه ها برای اتکا به منابع داخلی و همچنین توجه بیشتر دولت ها در تخصیص منابع مالی تحقق یافته است.
وی اظهارداشت: از سال ۹۲ تاکنون در حوزه برق دولت تدبیر و امید ۱۵۰ هزار میلیارد تومان را از منابع دولتی و بخش خصوصی به سمت حوزه برق سوق داده است.
وزیر نیرو با اشاره به اینکه سوق منابع مالی مورد نظر به سمت حوزه برق سبب شده تا علاوه بر تامین نیاز کشور نیاز بخشی از کشورهای همسایه به برق نیز پاسخ داده شود، خاطر نشان کرد: بازار برق در منطقه بازار فعالی بوده به طوری که یک منبع ارزی برای صنعت برق در حال فراهم شدن است.
وی در پایان یادآور شد: با توجه به گسترش شرکت های بخش خصوصی در ساخت تجهیزات برقی و پیمانکاری امید است بتوان در بازارهای منطقه حضوری فعال تر داشت.