تعظيم رسانه هاي خارجي در برابر شکوه راهپيمايي 22 بهمن
راهپيمايي 22بهمن بازتاب گسترده اي در رسانه هاي خارجي داشت و در اين ميان شبکه هاي تلويزيوني الجزيره مباشر، رويترز و اسوشيتدپرس مستقيم اين راهپيمايي را به همراه سخنراني آقاي روحاني رئيس جمهور پخش کردند.
راهپيمايي 22بهمن امسال در شرايطي برگزار شد که اين راهپيمايي در چهلمين سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي با توجه به تهديدهاي نظامي واقتصادي امريکا و رژيم صهيونيستي و همچنين فضاي سنگين امريکا براي برگزاري نشست ورشو به منظور تشکيل ناتوي عربي وتحت فشار قراردادن تهران در رصد رسانه هاي خارجي قرار داشت و اين رسانه ها منتظر بودند که تاثير اين تهديدها در حضور مردم در راهپيمايي و اثر فشارهاي اقتصادي در ادامه حمايت مردم از نظام وانقلاب اسلامي چه خواهد بود؟
به همين مناسبت از اولين دقايق آغاز اين راهپيمايي، شبکه هاي تلويزيوني الجزيره مباشر، اسوشيتدپرس، رويترز و الميادين بطور مستقيم اين راهپيمايي را به همراه سخنراني مستقيم آقاي روحاني پخش کردند.
اگر بخواهيم تصويري روشن از مواجهه رسانه هاي خارجي با راهپيمايي 22 بهمن ترسيم کنيم مي توان اين رسانه ها را به چهار دسته تقسيم کرد:
نخست رسانه هايي که بدون هيچ رويکردي مراسم راهپيمايي را به همراه سخنراني آقاي روحاني پخش کردند مانند الجزيره مباشر و تلويزيون هاي رويترز و اسوشيتدپرس.
دوم رسانه هاي غربي که اين مراسم را با سياست گذاري و تلاش براي کاستن از عظمت آن پخش کردند مانند بي بي سي عربي، فرانس 24، سي ان ان .
اما نکته مهم اينجاست با اينکه رسانه هاي غربي چون بي بي سي عربي يا سي ان ان سعي داشتند اين راهپيمايي را دولتي و با کوچک نمايي در حدود چند ده هزار نفر نشان دهند و با پيش کشيدن مشکلات اقتصادي و مطالبات جوانان به حاشيه برانند با اين حال در متن گزارش خود مجبور مي شدند که به دو چيز اعتراف کنند نخست اينکه مردم ايران با وجود مشکلات موجود در يک چيز اتفاق نظر دارند و اينکه در چنين مراسمي همه بطور يکدست شرکت مي کنند. اين گزاره در نقض ادعايي است که از سوي گزارشگران اين رسانه هادر خصوص مشارکت چند ده هزار نفر مطرح مي شد. در اين خصوص مي توان به گزارش خبرنگار بي بي سي عربي از تهران اشاره کرد که گفت مردم ایران بر اساس خرد گروهی خود، در این گونه مناسبت ها مطالبات خود را کنار می گذارند و برای ارسال پیام هایی برای جهان، در راهپیمایی حضور می یابند.
دوم اينکه بنابر اعتراف گزارشگران اين دسته از رسانه ها، تهديدهاي ترامپ نه تنها مردم را مرعوب نکرده است بلکه از تند بودن شعارهاي راهپيمايي امسال مي توان حدس زد که اين تهديدها نتيجه عکس داده است.
گزارشگر بي بي سي عربي در اين خصوص گزارش داد در حالی که با روی کار آمدن دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، اوضاع تغییر کرد. این قضیه هم بار دیگر بر مردم ایران تأثیر گذاشت و از این رو، شعارهایی را می شنویم که در آغاز انقلاب در سطح گسترده تری سرداده می شد.
سوم رسانه هايي که واقيعت هاي ميداني را به نحو مطلوب به تصوير کشيدند مانند الميادين، روسيا اليوم و المسيره .
شبکه تلویزیونی روسیا الیوم با اشاره به حضور گسترده و میلیونی مردم ایران در راهپیمایی های بیست و دوم بهمن ماه، گزارش داد: به رغم همه فشارهای اقتصادی ناشی از تحریم های آمریکا علیه ایران، مردم این کشور حضور پرشور و گسترده ای در راهپیمایی چهلمین سالروز انقلاب اسلامی داشتند.
عمر هواش خبرنگار این شبکه گزارش داد: به رغم بارش باران، شمار شرکت کنندگان در راهپیمایی ها در تهران و دیگر استان ها و شهرهای ایران، برای گرامیداشت چهلمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی ایران، میلیون ها نفر برآورد می شود.
خبرنگار شبکه المیادین هم با ميلوني توصيف کردن راهپيمايي 22 بهمن گزارش داد: شهروندان ایرانی هر زمان که احساس کنند طرف های خارجی به دنبال آن هستند که کشورشان را به چالش بکشند، همه در کنار یکدیگر، در راهپیمایی ها برای دفاع از کشور شرکت می کنند. با وجود آنکه شاید مردم ایران دیدگاه های متفاوتی درباره سیاست های اقتصادی دولت داشته باشند، اما در این مناسبت های ملی، شاهد توجه گسترده مردم هستیم و مشارکت میلیون ها نفر در راهپیمایی با وجود نامساعد بودن شرایط جوی، این مسئله را ثابت می کند.
دسته چهارم رسانه هايي هستند که سکوت پيشه کردند و اشاره به راهپيمايي امروز مردم ايران نداشتند اين دسته از رسانه ها مانند شبکه هاي العربيه والحدث وابسته به سعودي ها که چشم ديدن عظمت و شکوه ايران را ندارند و در گذشته هم با ادعاهاي قومي و مذهبي و حمايت از گروههاي تروريستي سعي داشته اند ايران را بي ثبات سازند در برابر شکوه حضور مردم ايران در راهپيمايي 22 بهمن سکوت کردند.
---------------------------------
رضا محمدمراد