پخش زنده
امروز: -
دو نوزاد دوقلوی به هم چسبیده که از زمان تولدشان در شهر صنعا پایتخت یمن در وضعیت بدی قرار داشتند، روز شنبه جان باختند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاری فرانسه ؛ حوثیهای یمن (انصارالله) که کنترل شهر صنعا را در دست دارند خواستار انتقال فوری این دوقلو به خارج و درمان آنها شده بودند اما به درخواستهای آنها وقعی داده نشد.
با توجه به محاصره هوایی که ائتلاف کشورهای عرب به سرکردگی عربستان سعودی بر ضد صنعا به اجرا گذاشته است، فرودگاه این شهر روی پروازهای غیرنظامی بسته است. این ائتلاف از سال دو هزار و پانزده مداخله نظامی خود را بر ضد انقلابیون یمنی آغاز کرد.
یک گروه پزشکی از عربستان سعودی آمادگی خود را اعلام کرده بود تا مسئولیت رسیدگی به این دو نوزاد به هم چسبیده را که دو هفته بیشتر نداشتند بر عهده گیرد اما مسئولان سعودی هیچ اطلاعات و توضیحی درباره نحوه اجرای این پیشنهاد ارائه نکرده بودند.
فیصل البابیلی از مسئولان بیمارستان الثوره در صنعا روز چهارشنبه انتقال فوری دوقلوی به هم چسبیده را به خارج از یمن پیشنهاد کرده بود اما درخواست او نیز پاسخ مثبتی به همراه نداشت.
وی اعلام کرده بود نظام بهداشتی و درمانی یمن به علت جنگ داخلی این کشور از هم فروپاشیده است و تجهیزات و لوازم درمانی مناسب برای جدا کردن دوقلوهای به هم چسبیده وجود ندارد.
حوثیهای یمن( انصارالله) با انتشار بیانیه ای که رسانه های وابسته به این گروه منتشر کردند ائتلاف تحت فرمان عربستان سعودی را مسئول مرگ این دوقلو اعلام کرده و از این مسئله ابراز تاسف کردند که عربستان و متحدانش از بازکردن فرودگاه صنعا برای انتقال این دو نوزاد و درمان آنها خودداری کرده اند.
حوثیهای یمن در چارچوب مذاکراتی که تحت نظارت سازمان ملل متحد میان گروههای رقیب در یمن انجام می شود، همچنان تلاش می کنند با اعمال فشار محاصره هوایی صنعا را بشکنند و امکان استفاده هواپیماهای غیرنظامی از فرودگاه صنعا را به وجود آورند. حوثیها از چهار سال پیش علاوه بر صنعا کنترل بخش قابل توجهی از شمال یمن را در دست دارند.
دسامبر گذشته حوثیها( انصارالله) پیش از شرکت در مذاکرات صلح سوئد موفق شدند طرفهای رقیب را به انتقال پنجاه تن از زخمیهای خود از صنعا متقاعد کنند. در مذاکرات یمن در سوئد توافق نامه آتش بس برای شهر بندری حدیده منعقد شد.
طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، مناقشه مسلحانه یمن تا کنون بیش از ده هزار کشته بر جا گذاشته که اکثر آنها غیرنظامیان بوده اند. این مناقشه که از مارس سال دو هزار و پانزده شروع شد بیش از شصد هزار زخمی و میلیونها آواره نیز بر جا گذاشته است. با این حال سازمانهای غیردولتی آمار کشته ها و زخمیهای مناقشه یمن را دست کم پنج برابر بیشتر از رقمی می دانند که سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است.