پخش زنده
امروز: -
نخستین دور گفتگوهای دینی ایران و ژاپن به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با عنوان «جایگاه خانواده در اسلام و شینتو» در معبد ایسه ژاپن به طور رسمی گشایش یافت
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، نخستین دور گفتگوهای دینی ایران و ژاپن امروز با حضور ابوذر ابراهیمی ترکمان، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، شیمیزو، رئیس دانشگاه کوگاکان ژاپن، حسین دیوسالار، رایزن فرهنگی ایران در ژاپن، حجت الاسلام حکیم اللهی، استاد دانشگاه، حجت الاسلام ابراهیم ساوادا، معاون دانشگاه بین المللی المصطفی (ص) ژاپن، شخصیت های برجسته فرهنگی، استادان دانشگاهی، نمایندگان معبد ایسه (مهمترین، بزرگترین و مقدسترین معبد شینتوئی)، در شهر ایسه ژاپن برگزار شد.
در این نشست علاوه بر اندیشمندان اسلامی، عالمان مذهب شینتو از جمله سانو، استاد دانشگاه ریوکوکو و اسلامشناس، تاکاشی ماتسوموتو، مدیر گروه مطالعات شینتویی دانشگاه کوگاکان، ماساناری ایتایی، استاد مرکز توسعه آموزشی دانشگاه کوگاکان، عالیمقام هیتوشی اوکائیچی، رئیس پژوهشکده سازمان معابد شینتوئی (ایزدکدههای) ژاپن، عالیمقام تاتسومی یوشیکاوا، از مقامات عالیرتبه ـ مقام نه گی ـ شینتو (ایزدکده) ایسه، هاروئو ساکورائی، استاد تحصیلات تکمیلی دانشگاه کوگاکان و ... به ارایه مقاله و سخنرانی خواهند پرداخت.
ابراهیمیترکمان: گفتوگوهای دینی، زمینهساز صلح جهانی است
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در سخنرانی خود در آیین افتتاح نخستین دور گفتگوهای دینی ایران و ژاپن گفت: گفتوگوهای فرهنگی و دینی، زمینهساز توسعه صلح، امنیت و آرامش برای همه جهان است.
ابوذر ابراهیمی ترکمان، برگزاری این نشست را در شناخت بهتر دو ملت از یکدیگر بسیار مهم ارزیابی کرد و با تأکید بر اشتراکات فرهنگی دو کشور، افزود: در راستای توسعه تعاملات و روابط فرهنگی دو کشور، بسیار خرسندم که امروز در نخستین دور گفتوگوهای دینی ایران و ژاپن بر پایه اسلام و شینتو در کشور بزرگ ژاپن حضو دارم. به نوبه خود از دست اندرکاران برگزاری این گفتوگو، معبد بزرگ ایسه، رئیس، مسئولان و اساتید دانشگاه کوکاگان و سفارت و رایزنی فرهنگی ایران در ژاپن، تقدیر و تشکر میکنم.
رئیس شورای عالی ادیان جمهوری اسلامی ایران در ادامه با اشاره به سابقه روابط فرهنگی دو کشور، امضای موافقتنامه فرهنگی فیمابین و تأسیس رایزنی فرهنگی ایران در توکیو به منظور توسعه این روابط، گفت: جذابیت و شکوه تاریخ و تمدن ایران نزد ژاپنیهای فرهنگدوست از یک سو و احترام فراوان و علاقه مندی مردم بزرگ ایران به ملت و مردم بزرگ ژاپن از سوی دیگر عامل مهم و مؤثری برای گسترش تعاملات و روابط فرهنگی بین دو کشور بوده و هست.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سپس با اشاره به حضور تعداد زیادی از ایرانشناسان و اسلامشناسان ژاپنی و ژاپنشناسان ایرانی که برخی از آنان نشان افتخار امپراطور ژاپن را دریافت کردهاند، افزود: به اجرا درآمدن برنامههای دینی و فرهنگی در ایران و ژاپن از جمله گفت و گوهایی که امروز شاهد آن هستیم، زمینه توسعه شناخت بیشتر دو ملت را فراهم میکند که با توجه به قرابتهای اخلاقی، سنتی و فرهنگی و در راستای توسعه همکاریهای دینی و فرهنگی ایران با ژاپن، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با تأسیس و تقویت رایزنی فرهنگی ایران در کشور ژاپن، فعالیتهای ارزشمندی را به انجام رسانیده و یقین دارم در ادامه این مسیر در دو کشور شاهد تحولات چشمگیری در افزایش سطح فعالیت ها و تعاملات خواهیم بود.
ابراهیمیترکمان همچنین با تأکید بر این نکته که گفتوگوهای فرهنگی و دینی، زمینهساز توسعه صلح، امنیت و آرامش برای همه جهان است، به فعالیت های سازمان در حوزه گفت و گوهای فرهنگی و دینی هم اشاره کرد و افزود: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی با ایجاد مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگها و در ارتباط با تعداد قابل توجهی از دانشگاهها و مؤسساتی که در زمینه ادیان، فرهنگ ها و آیین ها فعالیت میکنند، زمینه های بسیار ارزشمندی را در برگزاری بیش از ۱۰۰ گفت و گوی دینی با مسیحیت کاتولیک در واتیکان، ارتدکس در روسیه، سیسلیسی در یونان، بودیسم در تایلند، هندوئیسم در هند، مسیحیت فیلیپین برگزار کرده که برخی از آنان بیش از ۱۰ دوره را تجربه میکنند و توانسته در ایجاد شناخت هر چه بیشتر ادیان و آیین ها توفیقات مهمی را به دست آورد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در پایان اظهار امیدواری کرد که این دور از گفت و گوها با تأسیس انجمن گفتوگوی دینی ایران و ژاپن، تداوم یابد.
ابراهیمیترکمان همچنین برگزاری دور بعدی این گفتگوها در ایران و به میزبانی مرکز گفتوگوی ادیان و فرهنگهای سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی را مورد اشاره و تأکید قرار داد.