پخش زنده
امروز: -
در حال حاضر، 43 پارک علم و فناوری در 31 استان کشور وجود دارد که بیش از 5000 شرکت دانش بنیان در آن مستقر می باشند.
چکیده گزارش پژوهشی:
پارک های علم و فناوری ریشه در اواخر دهه 1950 و اوایل 1960، در آمریکا دارند.
در حال حاضر بیش از 800 پارک علم و فناوری در بیش از 55 کشور جهان وجود دارد که تقریباً 290 مورد از آنها فقط در آمریکا واقع شده است.
در ایران سابقه شکل گیری اولین پارک علم و فناوری به سال 1379 بازمی گردد.
پارک های علم و فناوری از نظر نوع فعالیت به سه دسته علمی، فناوری و تجاری تقسیم می شوند.
در حال حاضر، 43 پارک علم و فناوری در 31 استان کشور وجود دارد که بیش از 5000 شرکت دانش بنیان در آن مستقر می باشند.
رشد و توسعه کمی و کیفی پارک های علم و فناوری در برخی اسناد بالادستی از جمله سیاست های رشد و توسعه فناوری در کشور(1383)، نقشه جامع علمی کشور(1389)، قانون حمایت از شرکت ها و مؤسسات دانش بنیان و تجازی سازی نوآوری ها و اختراعات(1389)، سیاست های کلی علم و فناوری (1393)،قانون برنامه پنجم توسعه(1390-1394) به طور مستقیم مورد توجه قرار گرفته است.
پژوهش خبری صدا وسیما: پارک های علم و فناوری به عنوان یکی از ارکان توسعه اقتصاد دانش بنیان ، بستری مناسب برای برقراری ارتباط مؤثر و هدفمند میان دانشگاه و صنعت و ابزاری مهم برای تسهیل شکل گیری و گسترش شرکت های دانش بنیان به شمار می روند. به همین دلیل بسیاری از کشورها توجهی ویژه به گسترش و توسعه پارک های علم و فناوری و بهره مندی از مزایای آن در توسعه اقتصادی و رشد اشتغالزایی دارند و در همین رابطه به تدوین سیاست ها و قوانین مشخص و هدفمند برای حمایت حداکثری از پارک های علم و فناوری و فعالیت های آنها در راستای اهداف توسعه ای خود پرداخته اند. در کشور ما نیز اگر چه نزدیک به دو دهه از عمر پارک های علم و فناوری می گذرد، اما تلاش شده تا در سیاست های و اسناد بالادستی کشور به این مهم توجه ویژه شود، که البته میزان عملکرد دستگاه ها و نهادهای ذیربط در رابطه با برنامه ها و اهداف تعیین شده در سیاست های کلان کشور در این حوزه، مبحثی جدا می طلبد. نظر به اهمیت پارک های علم و فناوری در توسعه اقتصاد دانش بنیان، گروه اقتصاد پژوهش خبری نیز در گزارش پیش رو، با مروری بر تاریخچه پارک های علم و فناوری در ایران و جهان، پراکندگی و حوزه فعالیت پارک های علم و فناوری در کشور و همچنین، سهم پارک های علم و فناوری در اسناد بالادستی کشور را مورد بررسی قرار داده است.
متن کامل این مطلب دراینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // فاطمه حسینی