پخش زنده
امروز: -
جشنواره فیلم فجر به لحاظ گستردگی، فراگیری و تاثیرگذاری حوزه سینما همواره از اهمیت بسزایی برخوردار است و مردم هم خبرها و اطلاعات آن را دنبال می کنند و در ایام برپایی جشنواره به تماشای آثار می نشینند.
چکیده مطلب:
ـ ۴ سال پس از انقلاب اسلامی جشنواره فیلم فجر، همزمان با روزهای دهه فجر جایگزین جشنواره بینالمللی فیلم تهران شد.
ـ جشنواره بینالمللی فیلم فجر مهمترین جشنواره سینمایی ایران است.
ـ تاکنون ۳۶ دوره از این جشنواره برگزار شده که آخرین آن در سال ۱۳۹۶ بود.
ـ جشنواره فیلم فجر، توسط بنیاد سینمایی فارابی و زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود.
ـ نخستین دوره جشنواره فیلم فجر از ۱۲ تا ۲۲ بهمن سال ۱۳۶۱ به دبیری حسین وخشوری برگزار شد.
ـ جشنواره فجر تا سال ۱۳۷۴ فقط به تولیدات سالانه سینمای ایران میپرداخت. از سال ۱۳۷۴ جشنواره به صورت بینالمللی برگزار میشود و علاوه بر سینمای ایران، در بخش بینالملل به بررسی فیلمهایی از سینمای جهان میپردازد.
ـ در بخشهای رقابتی این جشنواره، شرکت کنندگان برای کسب جایزه مخصوص که «سیمرغ بلورین» نام دارد با هم رقابت میکنند.
ـ در سال ۱۳۹۳ بخش بینالملل جشنواره جدا شد.
ـ در دوره های مختلف برخی از برنامهها و بخشها و رخدادها اضافه یا حذف شده است.
پژوهش خبری صدا وسیما: یکی از مهمترین رویدادهای هنری بعد از انقلاب اسلامی جشنوارههای فجر است که در حوزه های مختلف از جمله سینما، تئاتر، موسیقی، تجسمی و شعر برگزار میشود. جشنواره فیلم فجر به لحاظ گستردگی، فراگیری و تاثیرگذاری حوزه سینما همواره از اهمیت بسزایی برخوردار است و مردم هم خبرها و اطلاعات آن را دنبال می کنند و در ایام برپایی جشنواره به تماشای آثار می نشینند. هدف از بررسی دستاوردهای انقلاب در زمینه سینما و جشنواره فیلم فجر در چهل سال پس از انقلاب می تواند «فراگیری و تاثیرگذاری» این حوزه را بهتر معرفی کند؛ در این راستا گزارشی از سی و شش دوره فیلم فجر از سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همت آقایان مسعود نجفی و عشوندی و بر اساس اطلاعات موجود از کتاب « مرور سی دوره جشنواره فیلم فجر» و دریافت اطلاعات تکمیلی تهیه شده که در ادامه می آید.
متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است.
پژوهش خبری // مریم عابدی