پخش زنده
امروز: -
دبیر ستاد سلولهای بنیادی: ۱۵ مرکز پذیره نویسی اهداکنندگان داریم که به بیش از ۱۱۰۰ بیمار خدمات ارائه کرده است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، امیرعلی حمیدیه با حضور در برنامه گفت و گوی ویژه خبری چهارشنبه شب شبکه دوم سیما با اشاره به اینکه پس از انقلاب در حوزه های آموزش و پژوهش خیلی خوب عمل کردیم، افزود: در تولید علم از رتبه سی و یکم جهان در 5 سال پیش به رتبه چهاردهم در سال گذشته رسیدیم و در منطقه شرق خاورمیانه از ترکیه و رژیم صهیونیستی جلو زدیم .
وی با ارائه تعریفی از سلول های بنیادی گفت : در این زمینه پا به پای پیشرفت های جهانی ، پیش می رویم.
حمیدیه درباره گردش مالی سلول های بنیادی در جهان گفت: پیش بینی می شود بازار این سلول ها در سال 2020 به حدود 20 میلیارد دلار و در سال 2030 به 170 میلیارد دلار و در سال 2050 به 530 میلیارد دلار برسد .
وی با اشاره به اینکه رقم آمار واقعی از این پیش بینی ها بیشتر است، افزود: بازار این سلول ها در سال 2018 از 22 میلیارد دلار پیشی گرفت به همین علت برخی ها پیش بینی می کنند این بازار در سال 2020 به 60 میلیارد دلار برسد.
حمیدیه با اشاره به اینکه کشورمان در چند سال گذشته در حوزه پژوهش سلول های بنیادی، بسیار خوب عمل کرد، اضافه کرد: اما در حوزه فناوری این سلول ها ورود نکرده بودیم. در طول چهار سال گذشته تعداد شرکت های دانش بنیان ما در این زمینه افزایش یافت و به 80 شرکت رسیده است.
دبیر ستاد توسعه علوم و فناری های سلول های بنیادی گفت: در علم سلول های بنیادی کپی کار نیستیم و صاحب ایده هستیم.
حمیدیه افزود: تعدادی از بیمارستان ها تقاضای مجوز ایجاد بخش های سلول درمانی کرده اند که این بازار موجب تولید محصولات سلولی بیشتری خواهد شد.
وی گفت: در 20 استان، شورای استانی سلول های بنیادی را تاسیس کردیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو هم با حضور در این برنامه با بیان اینکه در حوزه نانو فناوری برنامه ریزهای خوبی انجام شد، گفت: نسبت به کشورهای پیشرفته در این زمینه مانند آمریکا و آلمان با اختلاف 2 تا سه سال ، کار نانو فناوری در ایران آغاز شد.
سعید سرکار افزود: با سرمایه گذاری و توسعه منابع انسانی ، توسعه علمی و فناوری اتفاق افتاد و در نهایت بقیه زنجیره نانوفناوری را پیش رفتیم.
وی ادامه داد: پارسال از نظر کمیت و کیفیت تولیدات علمی بعداز چین، آمریکا و هند به رتبه چهارم جهان رسیدیم.
سرکار گفت : فناوری نانو را در بیش از 15 حوزه صنعتی کشورمان از جمله صنعت سلامت، داروسازی، آب و محیط زیست، نفت و پتروشیمی، خودرو، پوشاک،کشاورزی و صنعت ساختمانی به کار گرفته ایم.
وی با اشاره به اینکه به سمت تجاری سازی و تولید محصولات نانو پیش رفته ایم، افزود: 203 شرکت دانش بنیان در حوزه فناوری نانو محصول تولید می کنند و 517 محصول نانوی تائید شده در بازار داریم و ماهی 10 محصول جدید نانو را تولید می کنیم.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو اضافه کرد : پارسال فروش محصولات نانو حدود 1400 میلیارد تومان بوده است و بالغ بر 62 میلیون دلار از این محصولات را به بیش از 45 کشور از جمله کره جنوبی، استرالیا، چین، اندونزی، مالزی، روسیه، ترکیه، آمریکای لاتین، کشورهای اروپایی مانند آلمان، انگلیس و فرانسه صادر کردیم.
سرکار افزود: آمارها نشان می دهد امسال فروش محصولات نانو از 3 هزار میلیارد تومان و صادرات ما از مرز 110 میلیون دلار عبور خواهد کرد.
وی اضافه کرد: ماشین های صنعتی در حوزه نانو نیز به کشورهایی مانند کره جنوبی، استرالیا و چین صادر می کنیم و پارسال 6 و نیم میلیون دلار به چین صادر کردیم.
سرکار ادامه داد: نشان نانو را ایجاد کردیم، هئیت دولت هم آن را تصویب کرد و محصولات نانو با برچسب" نانونماد" مشخص می شوند.
وی اضافه کرد: هدف نهایی ما از تولید محصولات نانو، تولید ثروت و ارتقای کیفیت زندگی مردم است. اگر به خوبی حمایت شویم تا سال 1404 صادرات محصولات نانو را به مرز یک میلیارد دلار می رسانیم. در سه سال آینده روزی یک محصول نانو را به بازار عرضه خواهیم کرد.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو گفت: در سال 2001، ده مقاله معتبر علمی در حوزه نانو داشتیم اما امسال این رقم از مرز ده هزار مقاله عبور کرده است.
سرکار افزود: در حوزه نانوفناوری صاحب صنعت هستیم و 40 نوع ماشین آلات صنعتی را در این حوزه تولید و صادر می کنیم.
وی با اشاره به فشارهای ناشی از تحریم، گفت: در این فضا رشد و اتکا یه ظرفیت های داخلی بیشتر می شود و تحریم ها عامل محرک ما شده است.
سرکار افزود: 50 شرکت در حوزه طراحی و ساخت محصولات نانو فناوری فعال هستند و 170 قلم از این تجهیزات را ساخته ایم و صادر می کنیم.