پخش زنده
امروز: -
در همایش ملی تغییر اقلیم و گاهشناسی درختی در ساری، زنگ خطر تغییرات اقلیمی به صدا درآمد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز مازندران، دبیر همایش ملی تغییر اقلیم و گاهشناسی درختی با اشاره به افزایش مهاجرت به مازندران در اثر تغییرات اقلیمی ناشی از استفاده سموم کشاورزی، آلودگی منابع آبی و خاکی اکوسیستم های خزری افزود: تاثیر تغییرات اقلیمی بر غذا، کشاورزی، گونه های گیاهی و جانوری و مهاجرت ، زنگ خطری است که با اعلام محققان اکولوژی کشور ؛آگاه سازی جامعه از مشکلات کم آبی وخشکسالی ناشی از این تغییرات را ضروری ساخت.
نصر با بیان اینکه تاکید بر کاهش مصرف منابع تجدید پذیر، جلوگیری از هرگونه دخالت انسانی در طبیت و مصرف آب و خاک،کاهش مصرف سموم کشاورزی در خاک ، موضوعات طرح شده در این همایش دو روزه در دانشگاه منابع طبیعی ساری است، گفت: 117 مقاله در زمینه تاثیرات سموم ،تغییر اقلیم،آستانه بردباری گونه های گیاهی و جانوری به دبیرخانه این همایش ارسال شد که 16 مقاله در قالب پوستر و سخنرانی ارائه می شود.
مهدوی محقق سم شناسی اکولوژی کشور هم در این همایش با ارائه مقاله اثرات سموم و تغییرات اقلیمی گفت : امروز مصرف سموم کشاورزی از 10 ترکیب آلاینده خطرناک به 30 ترکیب آلاینده رسیده است که وجود انواع د.د.ت، بتاکلر و دیگر ترکیبات در خاک هایی که به زراعت پنبه، برنج و دیگر محصولات اختصاص دارد پایداری این آلاینده را افزایش داده و گسترش انواع سرطان ها،بیماری های پوستی و تنفسی را موجب شده است.
وی با بیان اینکه خشک شدن تالاب ها در هورالعظیم ، زاهدان و خشکسالی های مقطعی در شمال ایران از مرز هشدار گذشته است افزود : نقشه های پیش یابی هواشناسی نشان می دهد که خشکسالی بزرگترین تهدید در 35 سال آینده کشور به شمار می آید.
مهدوی با اشاره به لزوم بسیج همگانی در گسترش فرهنگ نهال کاری و افزایش تنفس در جنگل های اکوسیستم های خزری زنده سازی درختان طبیعی در مناطق جعرافیایی مختلف ایران را خواستار شد.