ارتباط طرح معامله قرن با حضور نظاميان امريکا در منطقه و تلاش براي جابه جايي مرزها
ميان اجراي طرح معامله قرن با حضور نظاميان امريکايي در عراق و سوريه و تلاش براي جا به جايي مرزها در منطقه ارتباط وجود دارد.
"شبتاي شاویت" رئيس اسبق سازمان جاسوسي رژيم صهيونيستي(موساد) در مصاحبه ای که در ژوئیه 2018 انجام شده و قرار است در کتاب «از اوسلو تا قدس» ازسوی انتشارات دانشگاه کمبریج منتشر شود سخناني در باره تحولات منطقه بيان کرده که ما حصل آن بر مرزبندي هاي جديد در خاورميانه و فرصت سازي براي حل نزاع اسراييل و فلسطين اشاره مي کند.
شبتاي شاویت با اشاره به اين تحولات مي گويد، مرحله مرزبندی های «سایس پیکو» دیگر تمام شده و خاورمیانه جدید دیگر ربطی به «سایس پیکو» نخواهد داشت. رئيس اسبق موساد مي گويد«ما در آستانه یک فرصت تاریخی برای تغییر مرزهای خاورمیانه هستیم که فقط یک بار پیش می آید، عراق دیگر همان عراق نخواهد ماند، سوریه دیگر همان سوریه نخواهد بود، کردها فرصتی خوب برای استقلال پیدا می کنند.
به گفته شاویت عملیات چینش دوباره کشورها در خاورمیانه 5 تا 10 سال طول خواهد کشید و این فرصتی برای حل نزاع اسرائیل و فلسطین خواهد بود. رئیس اسبق موساد در اين مصاحبه تاکيد کرده است که کشورهای عربی «معتدل» به رهبری عربستان سعودی می توانند فلسطینیان را به پذیرش «معامله قرن» مجبور کنند.
به گزارش میدل ایست نیوز، او امریکا را کلید همه این برنامه ها دانسته و گفته است بدون دخالت امریکا این عملیات موفق نخواهد بود.
سخنان رئيس اسبق موساد چند نکته را روشن مي سازد:
نخست اينکه رژيم صهيونيستي به همراه امريکا به خوبي توانسته تحولاتي را که از سال 2011 با عنوان بهار عربي در غرب آسيا آغاز شد مديريت و به تنش هاي قومي و مذهبي تبديل و از اين فرصت مسئله فلسطين را به نفع خود تمام نمايد.
دوم اينکه آنچه به عنوان بهارعربي در منطقه آغاز شد به سرعت در تونس ومصر به خاموشي گراييد اما اين تحولات در سوريه و در عراق به عنوان دو کشور تاثير گذار در مسئله فلسطين با فعال کردن گروههاي تروريستي و راه انداختن اختلافات قومي و مذهبي تا مرز براندازي و بر هم زدن مرزهاي اين دو کشور پيش رفت و همچنان ادامه دارد.
سوم اينکه هم در عراق و هم در سوريه نظاميان امريکايي با ادعاي مبارزه با تروريسم ورود کردند اما نتيجه اقدامات آنها تسليح و تقويت گروههاي کردي و تضعيف دولت مرکزي و تحريک کردها به تلاش براي جدايي از دولت مرکزي بوده است.
چهارم اينکه تلاش شد تا با رنگ و بوي قومي و مذهبي دادن به تحولات منطقه، ايران به عنوان دشمن اصلي اعراب معرفي و رژيم صهيونيستي به حاشيه امن برده شود.
پنجم اينکه در چنين فضاي متشنجي با اين ادعا که ايران خطر اصلي براي کشورهاي منطقه است طرح معامله قرن از سوي ترامپ مطرح و با دسيسه هاي مختلف از جمله پرونده قتل جمال خاشقچي، عربستان نيز مجبور شود براي پيشبرد اين طرح نقش اصلي ايفا نمايد.
در چنين چارچوبي مي توان گفت ميان اصرار بر حضور نظاميان امريکايي در عراق و سوريه (البته اين حضور در مناطق کردنشين پررنگ است) و مخالفت رژيم صهيونيستي با خروج نظاميان امريکايي از اين دو کشور، تسليح کردهاي سوري و تحرکات تجزيه طلبانه و ارائه طرح معامله قرن ارتباط وجود دارد. سخنان رئيس اسبق موساد نيز مويد چنين ارزيابي است.
------------------------------------------------
رضا محمدمراد