پخش زنده
امروز: -
دبیر جشنواره تئاتر فجر: از ۱۴۲ نمایش ایرانی، ۸۸ اثر صحنهای، ۲۶ اثر خیابانی، ۱۸ اثر دیگر گونههای اجرایی و ۱۰ اثر نمایشهای رادیویی هستند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، نادر برهانی مرند درخصوص ویژگیهای امسال جشنواره گفت: در بخش «به علاوه فجر»، ۱۰ سالن خصوصی حضور دارند که در نهایت از ۳ سالن خصوصی تقدیر خواهد شد.
وی با بیان اینکه امسال هنرمندان کاملاً مختارانه تصمیم گرفتند که در کدام بخش از جشنواره شرکت کنند، افزود: سالهای قبل این گونه نبوده و امسال دخالت ما کمتر بوده است.
برهانی مرند گفت: معتقدم که جشنواره استانی باید جدیتر برگزار شود؛ برخی در استانها ناخواسته باعث رونق آماتوریسم میشوند و البته دبیرخانه نیز در این زمینه مقصر است. از این جهت جشنواره فجر استانی برای ما مهم است که میخواهیم این بخش حرفهای اتفاق بیفتد.
دبیر سی و هفتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر با اشاره به برگزیدگان جشنواره تئاتر فجر افزود: در آذر امسال همایشی برای نمایندگان ۶۴ گروه برگزیده استانی برگزار شد، برگزیدگان این جشنواره برای ما احترام زیادی دارند؛ زیرا باید اهرم جشنواره فجر استانی در سالهای آینده محکمتر شود.
برهانی مرند در خصوص بازبینی آثار جشنواره گفت: اعتراضاتی در خصوص اینکه بازبینی از طریق فیلم سبب دیده نشدن اثر میشود، داشتیم؛ ولی امسال آثار از نزدیک بازبینی و خروجیها مطمئنتر بوده است؛ امسال ۳ داور در ۸۰ روز به استانها رفتند و کارها را بازبینی کردند. این هم بر عهده هنرمندان بوده که بخواهد بازبینی زنده یا از طریق فیلم باشد.
وی در خصوص مسابقه نمایشنامه نویسی در جشنواره افزود: مسابقه نمایشنامه نویسی با استقبال خوبی مواجه شد و ۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره رسید؛ این موضوع سبب غافلگیری و خوشحالی ما شد. بیشتر آثار برگزیده در این بخش از نویسندگان ناشناختهتر بوده است. اتفاق خوب دیگر صحبت داوران و شرکت کنندگان درباره کاستیها و قوتها بود.
برهانی مرند با اشاره به اینکه فجر استانی با تدبیر اتابک نادری به شایستگی برگزار شد، گفت: در ۱۰ روز ۱۴ اثر برگزیده در ۷ استان تورهای تئاتری برگزار کردند، امسال ۱۴ استان برای فجر استانی اعلام آمادگی که ما را مصمم برای اجرای این برنامه کرد.
دبیر سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر با اشاره به اینکه پوستر امسال حاشیه زیادی داشته است، افزود: از روزهای اول تدارکی دیده شد تا هویت بصری جشنواره در شان چهل سالگی انقلاب باشد، در طراحی پوسترها دغدغهمند بودیم، امسال میان دو پوستر اختلاف نظر داشتیم که هر دو انتخاب شدند. تدارکاتی دیده شد تا همه اقلام تبلیغاتی قبل از جشنواره در اختیار علاقهمندان قرار گیرد.
وی گفت: نمایشگاه پوستر و نمایشگاه عکس را در فرهنگستان هنر و نمایشگاه اسناد بعد از انقلاب را در موزه فلسطین برپا خواهیم کرد.
دبیر سی و هفتمین جشنواره تئاتر فجر افزود: مقالات سمینار مرتبط با چهل سالگی انقلاب اسلامی، طی روزهای آینده در قالب کتاب منتشر میشود.
برهانی مرند درباره حاشیههایی که برای رونمایی پوستر جشنواره رخ داد، گفت: تلاش داشتیم هویت بصری جشنواره به ویژه در چهل سالگی انقلاب، زیبا و دارای بیشترین مقبولیت نزد اهالی نظر باشد.
وی افزود: در نهایت میان ۲ پوستر مردد بودیم، بنابراین تصمیم گرفتیم ۲ پوستر اصلی داشته باشیم و یک پوستر هم ویژه بخش چهل سالگی بود، اما به دلیل در پیش بودن جشنواره فیلم فجر، رونمایی این پوسترها را در دبیرخانه خودمان انجام دادیم و چون فضا محدود بود، فقط از نمایندگان چند رسانه دعوت کردیم.ای کاش دوستان رسانه درباره اقلام تبلیغاتی اظهار نظر میکردند نه ماجرای رونمایی.
در ادامه نشست مسئول بخش بین الملل جشنواره تئاتر فجر نیز گفت: امسال با شرایط ویژهای در خصوص مسائل مالی روبرو بودیم. فراخوانی که برای این بخش اعلام شد، شامل کشورهای فنلاند، فرانسه، کار مشترک ایران و سوریه، جمهوری آذربایجان، نروژ، سوئد، بلژیک، مجارستان، گرجستان، آلمان، رومانی و لبنان است.
سعید اسدی افزود: بخش دیگر در حوزه بین الملل پلتفرمی در ادامه فعالیت معرفی و فرصت سازی تئاتر سالهای پیش است و با حضور هنرمندان کشورهای مختلف برگزار میشود. با توجه به تئاتر همسایگان، امسال معرفی تئاتر معاصر ترکیه را با حضور هنرمندان داریم.
وی گفت: امسال با شرایط ویژهای در حوزه ارزی مواجه شده ایم و ما را وارد شرایط خاصی کرده است. تلاش داشتیم جشنواره تئاتر فجر به بخش ملی تقلیل پیدا نکند و وجهه بینالمللی آن حفظ شود.
اسدی با اشاره به برپایی کارگاههای آموزشی افزود: بخشی از کارگاهها که با حضور استادن غیرایرانی در استانها برگزار شد، در بخش بینالملل جشنواره ادامه مییابد.
وی درباره لزوم توجه به تئاتر کشورهای همسایه که قرابت فرهنگی داریم، گفت: یک نشست درخصوص تئاتر معاصر ترکیه با حضور مهمانانی از این کشور برگزار میشود.
دبیر بخش بینالملل جشنواره تئاتر فجر در ادامه درباره داوران بخش بینالملل افزود: دو داور از ایران (مسعود رایگان، فرهاد مهندس پور) و ۳ داور از کشورهای سوئد (هاکان یولاندر)، هلند (مایکه هوک) و ترکیه (اوزن یولای) در جشنواره حاضر خواهند بود.