پخش زنده
امروز: -
وزیر فرهنگ: بخش قابل توجهی از جهش انقلاب اسلامی مرهون تلاش ناشران بوده است که در علوم کاربردی و عملی فعالیت چشم گیری داشته اند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ سیدعباس صالحی در جایزه جهانی کتاب سال با بیان اینکه ۱۴۳ هزار عنوان کتاب کاربردی و عملی تولید شده است، گفت: در دهه اول انقلاب مجموع کتابهای کاربردی ما ۴ هزار عنوان کتاب بوده، اما در دهه چهارم به ۸۸ هزار عنوان رسیده است.
وی با بیان اینکه حوزه علوم انسانی و علوم اسلامی نیز در چهار دهه انقلاب اسلامی مسیر پرجهشی داشته است، افزود: در حوزههای مختلف ردپاهای پیشرفت را میبینیم و زنان در حوزه تألیف در چهار دهه انقلاب اسلامی پیشرفت قابل توجهی داشته اند، به طوریکه در دهه او انقلاب ۹۲ درصد ناشران مرد و ۸ درصد ناشران زن بوده اند، اما در دهه چهارم شاهد رشد ۲۹ درصدی حضور فعال زنان در حوزه نشر بوده ایم و در پارسال؛ ۶۸ درصد ناشران را مرد و ۳۲ درصد ناشران را زن و بدین ترتیب فاصلههای جنسیتی هر سال کاهش مییابد.
صالحی گفت: در حوزه داستان نویسی نیز در دهه اول انقلاب مردان ۳۰ برابر زنان کتاب تولید میکردند، اما اکنون این نسبت به برابری رسیده است.
وی با بیان اینکه هر ناشر فعال و پرکار در سال ۲۰ تا ۵۰ اثر تولید میکند، افزود: در دهه چهارم انقلاب ۶۰۰ ناشر پرکار فعال هستند، اما در دهه اول ما فقط ۱۷ ناشر پرکار داشتیم و همچنین در دهه اول انقلاب ۵ ناشر حرفهای فعال بودند، اما اکنون ۲۸۶ ناشر حرفهای داریم و این کاروان اندیشه و فرهنگ در ایران همچنان به پیش است و آینده ایران درخشان خواهد بود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: انقلاب ما انقلاب گلوله نبود انقلاب کلمه و انقلابی متمایز و ممتاز بود و از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۵۷ حدود ۵۰ هزار عنوان کتاب تولید شده است، اما از سال ۱۳۵۷ تا ۱۳۹۶، یک میلیون و ۲۳۰ هزار عنوان کتاب چاپ اولی و مجدد داشته ایم.
وی افزود: در دهه اول انقلاب ۳۵ هزار عنوان کتاب تولید شد، اما در دهه چهارم ۷۲۶ هزار عنوان کتاب تولید شده است.