پخش زنده
امروز: -
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا: زیست شبانه یکی از مهمترین رویکردهای حاکم بر جامعه شهری در دنیاست که متاسفانه ما در شهر تهران نتوانستیم از این ظرفیت ارزشمند استفاده کنیم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد سالاری رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در جریان بررسی طرح الزام شهرداری تهران به برنامه ریزی در خصوص احیا زیست شبانه در شهر گفت: زیست شبانه یکی از مهمترین رویکردهای حاکم بر جامعه شهری در دنیاست که متاسفانه ما در شهر تهران نتوانستیم از این ظرفیت ارزشمند استفاده کنیم.
سالاری ادامه داد: تحقق این موضوع نیاز به همکاری تمامی سازمانها و نهادها از جمله نهادهای امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی و ... در شهر دارد. در جلساتی که ما در خصوص زیست شبانه در کمیسیون داشتیم، جانشین اداره آگاهی شهر تهران نتایج مطالعات تطبیقی که در خصوص آثار شکل گیری زیست شبانه در سطح دنیا را انجام داده بودند ارائه کردند و معتقدند با اجرای این طرح امنیت در شهر تهران افزایش پیدا میکند.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورا در مخالفت با پیشنهاد یکی از اعضا مبنی بر اینکه این طرح قبل از ارائه لایحه توسط شهرداری در برخی نقاط شهر بصورت پایلوت اجرا شود اظهار داشت: اجرای این طرح در چند مکان محدود مثلا در چند میدان شهر بدون داشتن طرح جامع، به اصل رویکرد تحقق زیست شبانه در شهر تهران لطمه میزند. همانطور که دیدیم اخیرا در برخی از مناطق شهرداری یکسری اقدامات از جمله دکه زدن در پارک و معابر را شروع کردند که با ورود آقای حناچی خوشبختانه متوقف شد.
وی افزود: اکنون شرکت ساماندهی مشاغل و معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری مطالعات جامعی را در این خصوص انجام داده اند و حتی شهر تهران هم آماده اجرای زیست شبانه است لذا درخواست دارم شهرداری حداکثر تا سه ماه آینده لایحه مربوطه را به شورا ارایه کند.
در پایان این پیشنهاد به تصویب اعضای شورای شهر تهران رسید.
شهرداری ملزم به تهیه لایحه زیست شبانه شد
بررسی طرح «الزام شهرداری تهران به ارائه برنامه و انجام اقدامات لازم برای بسترسازی احیای زیست شبانه تهران» دستور دیگر امروز شورای شهر تهران بود که مورد بررسی و اصلاح اعضای شورای شهر تهران قرار گرفت.
زهرا نژاد بهرام عضو هیات رئیسه شورای اسلامی شهر تهران که به تشریح تصمیم کمیسیونهای فرهنگی و اجتماعی و معماری و شهرسازی شهر تهران میپرداخت، گفت: با توجه به اهمیت توسعه گردشگری شبانه، برنامه ریزی برای گسترش نشاط اجتماعی، ارتقاء کیفیت بصری، ساماندهی مشاغل غیر رسمی و فضاهای شهری تک عملکردی و در راستای بهبود زیست پذیری شهر، افزایش ساعات بهره مندی شهروندان و گردشگران از امکانات و ظرفیتهای موجود در فرآیند تحقق زیست شبانه با تاکید بر بهره گیری از نتایج مطالعات پیشین شهرداری تهران موظف است ظرف مدت شش ماه پس لایحه «برنامه عملیاتی برنامه ریزی و انجام اقدامات لازم برای بستر سازیِ تحقق زیست شبانه در چشم اندازِ تهران ۱۴۰۲» را تهیه کند.
وی در خصوص رویکردهایی که شهرداری باید در تهیه لایحه بر اساس آنها عمل کند گفت: توجه توامان به تجلیات و زیباییهای کالبدی و مؤلفههای ادراکی و روان شناختی شهروندان از شب، بسترسازی برای تحقق گردشگری شبانه و تامین منابع مالی پایدار در چشم انداز تهران ۱۴۰۲، تعیین متولی تهیه و اجرای برنامه زیستشبانه در سطح شهر و مناطق، توجه به پویایی، نوآوری و خلاقیت و به ویژه بهره برداری از هنر شهری، غنا بخشیدن به فعالیتهای فرهنگی با تمرکز بر هویت تاریخی-میراثی شهر تهران، توجه به مسائل زیست محیطی و مکان گزینی صحیح و هدفمند نورپردازی شبانه با رعایت استانداردهای فاصله از پهنه سکونت، ایجاد تمهیدات لازم برای پیشگیری از وقوع جرم با استفاده از طراحی محیطی (CPTED) در مکانهای هدف از جمله رویکردهای این لایحه باید باشد.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: همچنین شناسایی و استقرارکسب وکارهای مجاز به فعالیت متناسب با نیازهای زیست شبانه و ساماندهی کسب وکارهای کوچک، مشاغل سیار و بیکانون در سایتهای انتخابی و صدور مجوزهای لازم و نظارت بر عملکرد آنها، توجه به فعالیتهای رویداد مبنا برای گسترش نشاط اجتماعی شهروندان، تاکید بر مشارکت شهروندان و بهره گیری از ظرفیت بخش خصوصی در اجرای برنامهها و پرهیز از تصدی گری مدیریت شهری، هماهنگی با مراجع ذیربط جهت تداوم فعالیت کسب وکار و ارائه خدمات شبانه در هریک از موضعهای انتخابی، بهبود خدمات و زیرساختها در موضعهای منتخب در جهت پاسخگویی به نیازهای شهر و شهروندان، توجه به جایگاه جهانی شهر تهران و ارائه خدمات برای ارتقاء جایگاه رقابتی آن در قیاس با کلانشهرهای هم تراز، توجه به بعد جغرافیایی و تحقق عدالت فضایی در انتخاب مکانهای مستعد و رفع شب مردگی در نقاط مرکزی شهر از دیگر رویکردهای این لایحه باید باشد.
در نهایت این طرح با رای اعضای شورای شهر تهران به تصویب رسید.
تصویب آئین نامه های معاملاتی سازمان ها
ناهید خداکرمی، عضو شورای شهر تهران در جریان بررسی اساسنامه نمونه سازمانهای شهرداری تهران پیشنهادی را ارائه کرد که بر اساس آن شورای سازمانها راسا بتوانند آئین نامههای معاملاتی خود را تصویب کنند.
وی در این خصوص تصریح کرد: تصویب تمامی آیئن نامههای سازمانها در شورای شهر شاید کار این شورا را تحت تاثیر قرار دهد و این در حالی است که آئین نامههای مالی و معاملاتی را شورای سازمانها میتوانند بر اساس پروتکلهای موجود تدوین کنند.
سید حسن رسولی در مخالفت با این پیشنهاد گفت: بر اساس قانون تمامی آئین نامههای سازمانها باید در شورای شهر تصویب شود و تاکنون در خصوص این موضوع نه از شورا صلب مسئولیت شده و نه کار شورا مختل شده است.
شهربانو امانی در موافقت با این پیشنهاد ضمن تاکید بر وجود دغدغه اعضا در این خصوص اظهار داشت: در مجلس شورای اسلامی برای شرکتهای دولتی و غیردولتی تنها اساسنامه نمونه تصویب میشود و آئین نامهها نمیآید، ضمن اینکه شورا برای حضور نمایندگانش در این سازمانها رای داده است.
وی اظهار داشت: قرار دادن چنین قیدی در اساسنامه، دست و پای مدیریت شهری را میبندد.
حبیب زاده، عضو شورای شهر تهران در مخالفت با این پیشنهاد گفت: یکی از موضوعاتی که در ماههای اول به شورا آمد موضوع واگذاری املاک بود که دلیل اتفاق افتادن آن این بود که سازمان املاک در شورای خودش، تائید شورای شهر را حذف کرده بود و در هرکجا که میخواست املاکش را واگذار کرده بود.
وی تاکید کرد: آئین نامه معاملات یا باید به صورت تیپ تصویب شود و یا به صورت تک تک به تصویب شورا برسد.
محمد سالاری در موافقت با این پیشنهاد اظهار داشت: نگرانی اعضا در این خصوص قابل درک است، اما باید این نکته را در نظر داشت که برخی از دستورات جلسه شورا، ماهها در انتظار ورود به صحن هستند.
سید حسن رسولی در مخالفت با این پیشنهاد گفت: در شیوه موجود شورای سازمان آئین نامه را تدوین و شورای شهر آن را تصویب میکند و اگر به این موضوع رای داده شود در حقیقت این اختیار به شورای سازمانها داده میشود که راسا حتی افراد بازنشسته را بازنشسته نکنند.
در نهایت این پیشنهاد رای موافق اعضای شورا را کسب نکرد.
آییننامه معاملاتی سازمانها و شرکتهای تابعه شهرداری باید به تصویب شورا برسد
افشین حبیبزاده امروز در یکصد و بیست و دومین جلسه صحن علنی شورای شهر تهران در جریان بررسی لایحه اساسنامه نمونه سازمانهای شهرداری تهران و در مخالفت با پیشنهاد حذف تصویب آییننامههای مالی و معاملاتی سازمانها و شرکتهای تابعه شهرداری در صحن شورای شهر گفت: یکی از مسائلی که در ماههای اول شروع به کار دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران تصویب کردیم، بحث واگذاری و بهرهبرداری از املاک بود. طبق این مصوبه هر گونه واگذاری و بهرهبرداری از املاک باید به صورت لایحه به شورا آمده و بعد از تصویب در شورا واگذار شود.
وی ادامه داد: این مصوبه برای آن بود که در آییننامه معاملاتی سازمان املاک، بخشی که در قانون شهرداریها صراحت دارد مبنی بر اینکه واگذاری املاک باید به تصویب انجمن شهر برسد وجود نداشت لذا املاک بدون تصویب شورا واگذار شده است. اگرچه سازمان املاک طبق آیین نامه خود عمل کرده است.
رئیس کمیته نظارت شورای شهر با بیان اینکه اگر آییننامه معاملاتی سازمان املاک در شورا تصویب میشد قطعا بند قانونی در آیین نامه لحاظ میشد، گفت: آییننامه معاملات یا باید به صورت تیپ باشد و در شورا به تصویب برسد یا اگر به صورت تیپ ارائه نمیشود، باید به صورت تک تک آییننامه معاملاتی سازمانها و شرکتها به صحن شورا آمده و به تایید برسد.