پخش زنده
امروز: -
معاون امور دام وزیر جهاد کشاورزی از مصرف روزانه ۳۴ و نیم گرم پروتئین حیوانی در کشور بر اساس اعلام فائو خبر داد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ مرتضی رضایی در نشست خبری به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب افزود: با این رقم به امنیت غذایی رسیدیم و مردم به اندازه کافی پروتئین حیوانی مصرف میکنند.
وی گفت: بر اساس اعلام فائو، حداقل مصرف پروتئین حیوانی در روز باید ۲۹ گرم باشد که در کشور ما بیشتر است.
رضایی به مقایسه تولیدات، واردات و صادرات گوشت قرمز، شیرخام، گوشت مرغ و تخم مرغ در سال ۵۷ و امسال یا سال گذشته پرداخت و افزود: در سال ۵۷ میزان تولید گوشت قرمز ۳۹۷ هزار تن بود که امسال پیش بینی میشود به ۸۵۹ هزار تن برسد.
وی تولید شیرخام در سال ۵۷ را دو میلیون و ۶۲۰ هزار تن بیان کرد و گفت: امسال ۱۰ میلیون و ۷۳۳ هزارتن رسید.
رضایی جمعیت ایران در سال ۵۷ را سی و شش میلیون و در سال ۹۷ هشتاد و یک میلیون نفر اعلام کرد و افزود: در سال ۵۷ سرانه مصرف گوشت قرمز ۱۳ و دو دهم، در سال ۹۶ دوازده و ۱۱ دهم و در سال ۹۷، ۱۲ و چهار دهم کیلوگرم بود.
وی درباره مصرف سرانه شیرخام نیز گفت: در سال ۵۷، ۸۲ کیلو گرم، در سال ۹۶ صد و ۱۵ کیلوگرم و در سال ۹۷ صد و ۲۰ کیلو گرم رسیده است.
رضایی درباره مصرف سرانه گوشت طیور (مرغ) اشاره کرد و افزود: در سال ۵۷ چهار و ۴ دهمکیلو گرم، در سال ۹۶ بیست و هفت کیلو و در سال ۹۷ بیست و هفت و هشت دهم کیلوگرم است.
وی سرانه مصرف تخم مرغ در سال ۵۷ را ۴ و ۹ دهم ذکر کرد و افزود: در سال ۹۶ به ۱۱ کیلو، و در سال ۹۷ به ۱۱ و یک دهم کیلو گرم رسیده است.
تشدید دستور العمل نقل و انتقال دام برای جلوگیری از قاچاق
معاون امور دام وزارت جهاد کشاورزی از تشدید دستور العمل نقل و انتقال دام برای جلوگیری از قاچاق گوشت قرمز خبر داد و گفت:: این اقدام دو هفته است که انجام شده و بازدیدهای میدانی نشان میدهد که قاچاق کاهش یافته است.
مرتضی رضایی در نشست خبری افزود: تغییر قیمت ارز، باعث افزایش ارزش صادرات و بعضا قاچاق شده است.
وی با بیان اینکه هیچ اتفاقی در تولید نیفتاده و کاهش نداشته است گفت: باید قرنطینهها به شدت کنترل شود و نیروی انتظامی در این زمینه باید بیشتر به کمک ما بیاید.
وی افزود: اگر ما بتوانیم جلوی حرکت غیرقانونی دام را در کشور بگیریم، در چند ماه آینده تاثیرگذار خواهد بود.
رضایی گفت: تغییر قیمت در بازار به علت تغییر قیمت گوسفند زنده در مبدا است و افزایش قیمت در مبدا به علت ارزش بالای قاچاق است.
ارگانهای نظارتی و امنیتی برای جلوگیری از قاچاق دام زنده به میدان بیایند
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دام گفت: ارگانهای نظارتی و امنیتی باید برای جلوگیری از قاچاق دام زنده به میدان بیایند.
مرتضی رضایی در نشست خبری افزود: تغییر قیمت ارز که در کشور از ابتدای سال اتفاق افتاد باعث شد که کشش زیادی برای صادرات دام زنده، گوشت و سایر محصولات دامی از جمله گوشت مرغ و حتی تخم مرغ اتفاق بیفتد.
وی گفت: تغییر نرخ ارز منجر به افزایش نرخ صادراتی آنها شد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دام افزود: اختلاف نرخ ارز سبب شده تا صدور دام و محصولات دامی به خارج از مرزها بسیار افزایش یابد و کششی برای خارج کردن محصولات دامی به خارج از کشور ایجاد شده است.
رضایی گفت: حجم قاچاق دام نمیتواند تاثیر زیادی بر قیمت گوشت قرمز داشته باشد و علت اصلی تغییر قیمت گوشت قرمز به علت تغییر نرخ دام زنده است.
گوشت قرمز تابع قیمت دام زنده
وی با بیان اینکه گوشت قرمز تابع قیمت دام زنده است افزود: وقتی قیمت دام زنده افزایش پیدا میکند به تناسب آن گوشت قرمز نیز افزایش مییابد و افزایش قیمت دام زنده به علت بالا رفتن ارزش آن در خارج از مرزهاست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دام گفت: بالا رفتن ارزش دام زنده در خارج از مرزها باعث شده که دامداران به ویژه چوب داران و سوداگران، دامها را به قیمت بسیار بالایی از دامدراران خریداری کنند تا برای فروش به خارج از مرزها منتقل کنند.
رضایی تصریح کرد: به تبع این موضوع قیمت داخل نیز تحت تاثیر آن قرار گرفته است.
وی در خصوص اینکه چه اقدامی برای جلوگیری از خروج و یا انتقال دام زنده به خارج از کشور صورت گرفته گفت: آیین نامهای برای جابه جایی دام در کشور وجود داشت و اکنون این آیین نامه به صورت سختگیرانهتر اجرا میشود.
کاهش نقل و انتقال دام زنده
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دام افزود: دامی که از کشور خارج میشود باید حمل و نقل شود و بر اساس آیین نامه یاد شده با انتقال و یا جابه جایی دام بدون مجوز به شدت مقابله خواهد شد.
رضایی با بیان اینکه این آیین نامه در دو هفته اخیر ابلاغ شده است گفت: گزارشهای میدانی حاکی از کاهش نقل و انتقال دام زنده به خارج از مرزهاست.
وی افزود: دامهایی که بدون مجوز دامپزشکی و مشخص نبودن مبدا و مقصد جا به جا میشود باید حتما با آن مقابله شود تا از خروج دام از کشور جلوگیری شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دام در خصوص اینکه آیا نمیشود قیمت گذاری بر روی دام زنده از سوی دولت صورت گیرد؟ گفت: این موضوع به تنظیم بازار مربوط میشود و من در این خصوص نظری ندارم، اما قیمت گذاری در این خصوص امکان پذیر است.
رضایی با بیان اینکه قاچاق به صورت مخفیانه و زیر زمینی صورت میگیرد و میزان آن نیز مشخص نیست افزود: اعدادی به میزان یک تا دو میلیون رأس قاچاق دام زنده مطرح میشود، اما اینها به صورت یک برآورد است.
وی گفت: به عنوان مثال اگر یک میلیون رأس دام زنده قاچاق شود و لاشه هر دام ۱۸ کیلوگرم باشد در مجموع ۱۸ هزار تن قاچاق میشود در حالی که بسیار بیشتر از این رقم را دولت برای تنظیم بازار و تامین گوشت قرمز وارد کرده است.
قاچاق دام زنده
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دام افزود: قاچاق دام زنده اثر قیمتی بر روی قیمت گوشت قرمز داشته و نوسان قیمتها به همین دلیل است.
رضایی گفت: اگر تمام دستگاههای ذیربط بویژه نیروی انتظامی، ستاد قاچاق کالا و نیروهای مرزبانی با جدیت با قاچاق دام زنده مقابله کنند مطمئناً قاچاق دام زنده متوقف خواهد شد.
وی افزود: به طور حتم اگر با قاچاق دام زنده مقابله شود قیمتها کاهش خواهد یافت چرا که قیمت تمام شده گوسفند یا گوساله زنده به هیچ عنوان قیمتی که در بازار عرضه میشود نیست.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دام گفت: قیمت کنونی بازار، قیمتی کاذب و حبابی است و مطمئناً این حباب شکسته شده و قیمت متعادل میشود.
رضایی در خصوص برنامه امور دام برای شب عید گفت: شرکت پشتیبانی امور دام موظف شده که برای تنظیم بازار، گوشت قرمز وارد کند که پیش بینی میشود این واردات به ۱۶۰ هزار تن برسد.
وی افزود: هم اکنون ۲۰ هزار تن گوشت منجمد برزیلی در بنادر جنوبی کشور وارد شده و گوشت گوسفندی نیز به صورت روزانه وارد میشود.
نظام توزیع گوشت قرمز باید تغییر کند
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور دام گفت:نظام توزیع گوشت قرمز باید تغییر کند چرا که منتظر ماندن در صفهای طولانی، در شأن مردم ایران نیست.
مرتضی رضایی در ادامه نشست خبری با بیان اینکه گوشت قرمز با نرخ مصوب به بازار عرضه خواهد شد افزود: صفهای تشکیل شده به معنی کمبود یا قحطی نیست و به دلیل تفاوت زیاد قیمت نرخ مصوب و قیمت بازار آزاد است.
وی گفت: تغییر در نظام توزیع در دولت در حال بررسی است و توزیع هدفمند، در دهکهای مختلف و به شکل متفاوتی صورت خواهد گرفت و قرار است گوشت به جامعه هدف مانند خانوادههای تحت پوشش و دهکهای پایین داده شود.
رضایی گفت: زمانی که گوشت دو نرخ میشود معلوم است که برای خرید آن مردم صف میبندند، اما دولت قرار است با تغییر سیستم توزیع وضعیت را سامان دهد.
تولید دام کشور کاهش نیافته
معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی درباره اینکه آیا یکی از دلایل افزایش قیمت گوشت قرمز کاهش تولید در کشور است؟ گفت: به هیچ عنوان تولید دام کشور کاهش نیافته است و آمار بانک مرکزی نشان میدهد که جمعیت دام در پاییز امسال، شش درصد رشد داشته است.
رضایی همچنین درباره وضع نهادههای تولید و خوراک دام و طیور نیز گفت: هم اکنون این کالاهای اساسی به وفور وارد و تأمین شده است و قیمت هر کیلوگرم کنجاله سویا دو هزار و ۴۵۰ تومان و ذرت نیز هر کیلو هزار و ۳۵۰ تومان است.
وی تصریح کرد: هیچ مشکلی در واردات نهادهها نداریم و هر دامدار و مرغداری بیشتر از قیمتی که اعلام شده، نهادهها را خریداری میکند، توزیع کنندگان و فروشندگان متخلف را به وزارت جهاد کشاورزی معرفی کند تا با آنها برخورد قانونی صورت گیرد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی گفت:: سامانهای ایجاد شده که نهادههای تولید را از مبادی وارداتی تا مصرف مرغداریها و دامداریها رصد میکند که به صورت پایلوت در گلستان اجرایی شده و تا ابتدای سال آینده در کشور به صورت ملی اجرا میشود.
رضایی افزود: بعد از اجرایی شدن این سامانه اگر دامداری خارج از این سیستم خوراک دام و طیور خود را تأمین کرده و خارج از این سامانه پرداخت را انجام دهد، خود مقصر است.
انحصار در بازار نهادههای محصولات دامی و پروتئینی
رضایی درباره اینکه چرا انحصار در بازار نهادههای محصولات دامی و پروتئینی وجود دارد، گفت: گرچه یکی از واردکنندگان، اصلیترین وارد کننده است، اما هیچ انحصاری در این زمینه وجود ندارد و هم اکنون ۱۵۰ نفر در واردات خوراک دام و طیور فعال هستند.
وی با ابراز امیدواری در خصوص اینکه همه تولیدکنندگان بتوانند برای خود و تشکل هایشان در خصوص واردات نهادههای تولید اقدام کنند، گفت: انحصار برای زمانی است که محدودیت برای واردکنندگان وجود داشته باشد در حالیکه چنین محدودیتی به هیچ وجه وجود ندارد و اگر کسی برای تعاونی و تشکل خودش بخواهد وارد کند میتواند این کار را انجام دهد و حتی پیش شرطهایی همچون داشتن سابقه واردات برای آنها برداشته شده است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور تولیدات دامی با اشاره به شرایط نوسانات قیمت گوشت قرمز در جامعه گفت: با توجه به بارندگیهای مناسب در اکثر استانهای کشور، برآورد میشود که در سال آینده تولید گوشت قرمز بیشتر از امسال باشد.
ایران رتبه نخست منطقه را از نظر تولید گوشت مرغ دارد
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی گفت: ایران با تولید دو میلیون و ۲۳۷ هزار تن گوشت مرغ در سال ۹۶، رتبه نخست منطقه را به خود اختصاص داد.
مرتضی رضایی در نشست خبری، سرانه مصرف گوشت مرغ در کشور را ۲۷ کیلوگرم اعلام کرد و افزود: تولید گوشت مرغ در ترکیه دو میلیون و ۱۹۲ هزار تن و سرانه مصرف آن ۲۷ و دو دهم کیلوگرم است.
وی گفت: پاکستان نیز با تولید یک میلیون و ۲۸۱ هزار تن گوشت مرغ و سرانه مصرف ۶ و نیم کیلوگرم مقام سوم را به خود اختصاص داده است.
سرانه مصرف شیر، گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و عسل
رضایی به وضعیت کشور در مقایسه با دنیا درخصوص سرانه مصرف شیر، گوشت قرمز، گوشت مرغ، تخم مرغ و عسل اشاره کرد و افزود: سرانه مصرف شیر در دنیا ۱۰۶ و نیم کیلوگرم است درحالیکه در ایران به ۱۲۰ کیلوگرم میرسد.
وی گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز بدون گوشت خوک در دنیا ۱۲ و ۲۳ صدم کیلوگرم است که در ایران به ۱۲ و ۴ دهم کیلوگرم میرسد.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی سرانه مصرف گوشت طیور در دنیا را ۱۶ و ۱۶ صدم کیلوگرم اعلام کرد و افزود: این رقم در ایران به ۲۷ و ۸ دهم کیلوگرم میرسد.
رضایی سرانه مصرف تخم مرغ در دنیا را ۱۰ و ۶ دهم کیلوگرم ذکر کرد و گفت: در ایران سرانه مصرف تخم مرغ ۱۱ کیلوگرم است.
وی افزود: سرانه مصرف عسل در دنیا ۲۵۰ گرم است درحالیکه در ایران به یک کیلو و ۱۰۰ گرم میرسد.
رضایی به برخی آمار در کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: تولید شیر در پاکستان ۴۴ میلیون تن و سرانه مصرف ۲۲۴ کیلوگرم است.
وی به تولید ۲۰ و ۶ دهم میلیون تن شیر در ترکیه اشاره کرد و افزود: سرانه مصرف این کشور ۲۵۶ کیلوگرم است.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهاد کشاورزی گفت: در ایران ۱۰ میلیون و ۷۳۳ هزار تن شیر تولید میشود که سرانه مصرف ۱۲۰ کیلوگرم است.
سرانه مصرف تخم مرغ
رضایی با بیان اینکه ایران از نظر سرانه مصرف تخم مرغ مقام دوم منطقه را داراست، افزود: در سال گذشته ۸۸۸ هزار تن تخم مرغ تولید شد که سرانه مصرف ۱۱ کیلوگرم بود.
وی تولید تخم مرغ در ترکیه را ۲۰۵ هزار تن بیان کرد و گفت: سرانه مصرف این کشور ۱۴ و ۹ دهم کیلوگرم است.
رضایی تولید تخم مرغ در تاکستان را ۸۰۲ هزار تن و سرانه مصرف این کشور را ۴ کیلوگرم بیان کرد و افزود: آذربایجان نیز ۱۰۲ هزار تن تولید و ۱۰ و نیم کیلوگرم سرانه مصرف دارد.
وی به ارقام مربوط به واردات و صادرات در سال ۵۷، ۹۶ و ۹۷ اشاره کرد و گفت: واردات گوشت قرمز در سال ۵۷ هفتاد و پنج هزار و ۶۰۰ تن بود که این رقم در سال ۹۶ به ۱۴۹ هزار تن و در سال ۹۷ به حدود ۱۶۰ هزار تن رسیده است.
معاون امور تولیدات دامی وزیر جهادکشاورزی واردات شیر خام را در سال ۵۷ سیصد و ۳۷ هزار تن اعلام کرد و افزود: این رقم در سال ۹۶ به ۹۳ هزار تن و در سال ۹۷ به ۴۰ هزار تن کاهش یافت.
رضایی گفت: واردات تخم مرغ در سال ۵۷ هجده هزار تن، در سال ۹۶ دوازده هزار و ۸۰۰ تن و در سال ۹۷ پیش بینی میشود به ۷ هزار تن برسد.
وی با بیان اینکه در سال ۵۷ هزار و ۲۷۰ تن واردات عسل داشتیم، افزود: در سال ۹۶ و ۹۷ واردات عسل نداشتیم
رضایی به صادرات شیر خام اشاره کرد و گفت: در سال ۵۷ چهارصد و ۷۵ تن، در سال ۹۶ نهصد و ۴۶ هزار تن و در سال ۹۷ نهصد هزار تن صادرات صورت گرفته است.
صادرات گوشت مرغ
وی درخصوص صادرات گوشت مرغ افزود: در سال ۵۷ صادراتی صورت نگرفته، اما در سال ۹۶ چهل و سه هزار تن و در سال ۹۷ چهل و شش هزار تن صادرات داشتیم.
معاون امور تولیدات دامی وزیرجهادکشاورزی به صادرات تخم مرغ نیز اشاره کرد و گفت: در سال ۵۷ بسیار محدود بوده، اما در سال ۹۶ هشت هزار تن و در سال ۹۷ هفتصد تن صادرات داشتیم.
رضایی با بیان اینکه در سال ۵۷ صادراتی درخصوص عسل نداشتیم، افزود: در سال ۹۶ هزار تن و در سال ۹۷ هزار و ۶۰۰ تن صادرات عسل انجام شده است.
وی گفت: پیش بینی میشود امسال تولید عسل ۸۹ هزار تن باشد که در مقایسه با سال ۵۷، سیزده و نیم برابر خواهد بود.