نقش تسهیل گری بسیج برای عبور صنایع از بروکراسی اداری
ایجاد ۶۰ کانون تخصصی بسیج صنعت در کشور
جانشین سازمان بسیج مهندسین صنعت کشور از ایجاد ۶۰ کانون تخصصی در پنج وزارتخانه خبر داد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مجتبی اصغری در برنامه «روز از نو» رادیو اقتصاد افزود: این سازمان در کنار وزارتخانه ها برنامه هاو طرح های مختلفی را تعریف کرده است.
وی همچنین اظهارداشت: سازمان مزبور جهت شکل دهی یک ساختار عملیاتی برای تحقق پذیری رویکردهای تخصصی مدنظر اقدام به راه اندازی کانون های تخصصی در بسیج وزارتخانه ها کرده است.
جانشین سازمان بسیج مهندسین صنعت کشور گفت: هم اکنون ۶۰ کانون تخصصی در پنج وزارتخانه مرتبط با این قشر بسیج راه اندازی شده که در انجام ماموریت های مختلف در کنار وزاتخانه ها با استفاده از ظرفیت های مردمی مشغول فعالیت هستند.
وی در ادامه از تشکیل ۳۲ کلینیک صنعتی و ۳۰۰ گروه جهادی با هدف شناسایی و سازماندهی متخصصان بسیجی داوطلب در حوزه پایش، عارضه یابی و احیای صنایع کوچک و متوسط در استان ها خبرداد و گفت: طی چند سال گذشته به همت بسیج مهندسین صنعت ضمن پایش و عارضه یابی پنج هزار واحد صنعتی راکد یا نیمه فعال در سطح کشور خوشبختانه ۵۰۰ واحد صنعتی نیز احیا شده است.
اصغری بیان داشت: جدا از این ۵۰۰ طرح یا شرکت دانش بنیان نیز مشمول حمایت های سازمان بسیج مهندسین صنعت در استان ها به خصوص مناطق کمتر برخوردار واقع شده اند.
وی گفت: هم اکنون عمده فعالیت کلینیک های تخصصی در بحث پایش، عارضه یابی و احیا شامل ماموریت های مشترکی می شود که سازمان بسیج مهندسین صنعت با مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت در قالب پروژه های مختلف در شهرک های صنعتی کشور در حال اقدام دارد.
جانشین سازمان بسیج مهندسین صنعت افزود: علاوه بر این دفاتر طرح صنعت یار بسیج صنعت در تمامی مراکز کسب و کار مستقر در شهرک های صنعتی سراسر کشور فعال است.
نقش تسهیل گری بسیج برای عبور صنایع از بروکراسی اداری
قائم مقام بسیج مهندسین صنعت کشور گفت: سازمان بسیج مهندسین صنعت در زمینه تسهیلات مالی، بیشتر خدمات تسهیل گری ارائه می دهد و صنایع را در عبور از بروکراسی های اداری کمک می کند.
برنامه "خانه تا کارخانه" با موضوع چالش های تولید ادوات کشاورزی در صنایع کوچک و متوسط و در ارتباط تلفنی با دکتر مجتبی اصغری قائم مقام بسیج مهندسین صنعت کشور به روی آنتن رفت.
اصغری در گفتگو با رادیو اقتصاد با اشاره به مهم ترین چالش های واحدهای صنعتی گفت: کمبود سرمایه در گردش، فروش، تأمین مواد اولیه و مسائل مدیریتی از جمله چالش هایی است که واحدهای صنعتی با آن مواجهند.
قائم مقام بسیج مهندسین صنعت کشور همچنین اظهارداشت: بسیج مهندسین صنعت برنامه هایی برای عارضه یابی و احیای واحدهای صنعتی اجرا می کند اما شاید نقش مهم این ارگان در در تقویت صنایع استان ها، نقش تسهیلگری باشد.
این مقام مسئول ادامه داد: بسیج با نقش تسهیل گری خود، صنایع کوچک و متوسط استان ها را در مسائلی چون بیمه و مالیات کمک می کند. ما حتی در بخش تأمین سرمایه در گردش نیز ارتباطات خوبی با ستاد تسهیلگری مستقر در استان ها برقرار کردیم.
اصغری در رابطه با خدمات و تسهیلات بسیج مهندسین صنعت به صنایع خانگی خرد گفت: صنایع خانگی مستقر در استان ها جزو مأموریت های بسیج سازندگی است. این سازمان با ارائه تسهیلاتی چون پرداخت وام با سود کم و خدمات آموزشی و تأمین مواد اولیه به بسیاری از شاخه های صنایع کوچک و خانگی کمک می کند. فعالین حوزه صنایع خانگی می توانند به سازمان بسیج سازندگی استان خود مراجعه کنند تا از این خدمات بهره مند شوند.
قائم مقام بسیج مهندسین صنعت کشور مطرح کرد: ماموریت بسیج مهندسین، ناظر بر فعالیت های صنایع کوچک و متوسطی است که در حوزه تولیدات صنعتی شهرکها مشغول به کار هستند.
وی همچنین در رابطه با تسهیلات ریالی بسیج مهندسین صنعت به صنایع خرد و کوچک اظهارکرد: سازمان بسیج مهندسین صنعت در زمینه تسهیلات مالی، بیشتر خدمات تسهیل گری ارائه می دهد و صنایع را در عبور از بروکراسی های اداری کمک می کند.
به گفته مجتبی اصغری قائم مقام بسیج مهندسین صنعت کشور، در سالهای اخیر بسیج مهندسین صنعت با ارائه خدمات و تسهیلات و نقش تسهیل گری خود، به توسعه صنعتی هرچه بیشتر واحدهای صنعتی در استان ها کمک بسزایی کرده است.
قائم مقام بسیج مهندسین صنعت گفت: مشاوره برای بهبود فضای کسب و کار، رفع بروکراسی های دست وپاگیر، عارضه یابی واحدهای صنعتی و تسهیل در امر صادرات همگی از خدماتی است که بسیج مهندسین صنعت به واحدهای صنعتی ارائه می دهد.
برنامه "خانه تا کارخانه" با موضوع ظرفیت های اقتصادی استان همدان برای راه اندازی صنایع کوچک و متوسط و در ارتباط تلفنی با مجتبی اصغری قائم مقام بسیج مهندسین صنعت به روی آنتن رفت.
اصغری در گفتگو با رادیو اقتصاد با اشاره به شاخصه واحدهای صنعتی برای دریافت تسهیلات اظهارکرد: تشخیص مشکل سرمایه در گردش واحد صنعتی توسط کارشناسانِ عارضه یابی، قدم اول است که این کار در قالب فعالیت های مشاوره ای در شهرک های صنعتی انجام می شود.
قائم مقام بسیج مهندسین صنعت کشور گفت: در مرحله بعدی، سازمان بسیج مهندسین صنعت هماهنگی های لازم را با نهادهای متولی در استان برای تأمین سرمایه در گردش واحدهای صنعتی انجام می دهد. گام بعدی این است که ما خدمات تسهیل گری را در سایر حوزه ها مانند بیمه و مالیات ارائه دهیم.
وی عنوان کرد: اگر مسئولان واحدهای صنعتی با بروکراسی های اداری مواجه می شوند می توانند به همکاران ما در بسیج مهندسین صنعت مراجعه کنند تا بخشی از این مشکل شان برطرف شود.
اصغری در رابطه با اقدامات بسیج مهندسین صنعت برای توسعه صادرات واحدهای صنعتی گفت: مطلوب ما این است روزی برسد که بتوانیم بر حسب مزیت های نسبی استان ها به ویژه استان های همجوار و تشکیل خوشه های صنعتی، چرخه تامین مواد اولیه تولید و فروش کلیه محصولات کشور را به صورت کامل داشته باشیم.
این مقام مسئول متذکر شد: مجموعه شرکت شهرک های دولت اقدامات خوبی در این زمینه انجام داده و خوشه هایی را بر حسب مزیت نسبی در بسیاری از استان ها راه اندازی کرده و در برخی استان ها نیز مطالعات خوبی در حال انجام است.
قائم مقام بسیج مهندسین صنعت کشور مطرح کرد: بسیج مهندسین صنعت نیز از سال گذشته در ۵ استان کشور بحث فرهنگ سازی خوشه های صنعتی را دنبال کرده و کارهای مطالعاتی آن را انجام داده است که امسال یا سال آینده چند خوشه صنعتی را در برخی استان های کشور بر اساس مزیت های نسبی راه اندازی خواهیم کرد.
به گفته مجتبی اصغری قائم مقام بسیج مهندسین صنعت، مشاوره برای بهبود فضای کسب و کار و رفع بروکراسی های دست وپاگیر و عارضه یابی واحدهای صنعتی و تسهیل در امر صادرات همگی از خدماتی است که بسیج مهندسین صنعت به واحدهای صنعتی ارائه می دهد و این خدمات منجر به توسعه صنعتی هرچه بیشتر واحدهای صنعتی در چند سال اخیر در استان ها شده است.
در ادامه برنامه مهرداد حدادی تولیدکننده ماشین آلات صنایع غذایی گفت: استقرار در شهرک های صنعتی به زمین و سرمایه بالایی نیاز دارد که به دلیل کمبود بودجه ترجیح می دهیم با حداقل امکانات و در همین کارگاه های خود فعالیت کنیم.
این تولید کننده ماشین آلات صنایع غذایی بیان داشت: به دلیل سنتی بودن روش تولید و بسته بندی خیارشور در منطقه زندگی مان، به این فکر افتادیم که تولید این محصول غذایی را مدرن تر و در عین حال باکیفیت تر کنیم و از این روزدستگاه های شستشو و بسته بندی خیارشور را تولید می کنیم.
این کارآفرین با اشاره به عمده ترین مشکلات در تولید ماشین آلات خیارشور مطرح کرد: مهم ترین مشکل ما تولیدکنندگان این است که ما شهرک صنعتی نیستیم. البته استقرار در این شهرک ها به زمین و سرمایه بالایی نیاز دارد که به دلیل کمبود بودجه ترجیح می دهیم با حداقل امکانات و در همین کارگاه های خود فعالیت کنیم.
فعال صنعتی در حوزه تولید ماشین آلات خیارشور در گفتگو با رادیو اقتصاد ابراز داشت: از مسئولان استان تقاضا داریم حداقل از ما و تولید کننده های این منطقه حمایت کنند تا کارگران شهر ما به مناطق دیگر نروند و در شهر خود شاغل باشند.
حضور رادیو اقتصاد در سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر
برنامه اقتصاد حوالی فرهنگ به استقبال سی و هفتمین جشنواره فیلم فجر رفت.
به گزارش روابط عمومی رادیو اقتصاد؛ برنامه اقتصاد حوالی فرهنگ رادیو اقتصاد همزمان با آغاز رسمی اکران فیلم های جشنواره سی و هفتم با حضور در پردیس سینمایی نسبت به انعکاس بزرگترین رقابت و رویداد سینمایی کشور می پردازد.
در این برنامه با حضور با مسئولان سینمایی، تولیدکنندگان و عوامل فیلم، کارشناسان و صاحب نظران در مورد موضوعاتی همچون شفاف سازی در نظام تولید فیلم، شفاف سازی در نظام توزیع (اکران و فروش فیلم)، بازاریابی فیلم های سینمایی، تاثیر جشنواره های سینمایی بر اقتصاد سینما، شهرهای خلاق سینمایی بحث و گفتگو می کنند.
برنامه "اقتصاد حوالی فرهنگ" کاری از گروه اقتصاد و جامعه به تهیه کنندگی فرزانه صادقیان و گزارشگری شیما شکوه شنبه تا پنجشنبه ساعت ۲۲:۰۰ به مدت ۶۰ دقیقه از رادیو اقتصاد پخش می شود.