پخش زنده
امروز: -
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی: با توجه به تعیین تکلیف بودجه دانشگاهها و اختصاص بودجه جدید دانشگاهها این بودجه کفایت فعالیتهای فعلی دانشگاه را نمیدهد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ علی خاکی صدیق در نشست خبری عصر امروز در سالن همایشهای سازمان مرکزی دانشگاه خواجه نصیر الدین طوسی برگزار شد، افزود: براساس یک مقایسه و تطبیقی میان وضعیت دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در قبل از انقلاب و بعد از انقلاب نشان میدهد که دانشگاه گسترش چشمگیری داشته است.
وی گفت: این توانمندیها نشان میدهد که پژوهشگران دانشگاههای ما توان بالایی برای توسعه علمی دارند.
خاکی صدیق افزود: هم اکنون تعداد دانشجویان شاغل به تحصیل در دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی ۷ هزار و ۳۰۰ نفر است که ۳ هزار و ۱۸۰ نفر در مقطع کارشناسی، ۳ هزار و ۴۰۰ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۷۲۰ نفر در مقطع دکتری مشغول تحصیل هستند همچنین ۹۲ نفر از دانشجویان کارشناسی ارشد در دورههای مشترک فعالیت دارند.
وی با بیان اینکه ۶۴۷ دانشجوی الکترونیکی در این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند، گفت: همچنین در دانشگاه ما ۷۵ دانشجوی خارجی مشغول به تحصیل هستند که ۳۴ نفر در مقطع کارشناسی، ۲۲ نفر در مقطع کارشناسی ارشد و ۱۹ نفر در مقطع دکتری هستند.
خاکی صدیق افزود: ۳۱۶ عضو هیأت علمی در مرتبه استاد تمام، دانشیار، استادیار و مربی در این دانشگاه مشغول فعالیت هستند و ۱۷ استاد وابسته بین المللی در این دانشگاه فعالیت دارند.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با بیان اینکه قبل از انقلاب اغلب دانشجویان این دانشگاه در مقاطع کارشناسی و کاردانی بوده اند، گفت: در قبل از انقلاب تنها ۶ رشته تحصیلی در این دانشگاه وجود داشت و هم اکنون تعداد رشتههای تحصیلی به ۱۵ رشته تحصیلی رسیده است.
وی افزود: دانشجویان در ۴۵ رشته در مقطع دکتری و در ۷۱ رشته در مقطع کارشناسی ارشد مشغول تحصیل هستند.
وی با اشاره به فعالیت این دانشگاه در بخش آموزشی گفت: سه محور محتوا و روشهای آموزش، خدمات آموزشی، کیفی سازی و بحث منابع انسانی از محورهای مورد تأیید و تأکید در حوزه آموزشی است که ما در بحث آموزش، نوآوری در محتوا را مد نظر قرار داده ایم و نیازمند روشهای نو در رشتههای مهندسی هستیم تا کارگاههای نوآوری در این زمینه شکل گیرد.
خاکی صدیق با بیان اینکه فعالیت دانشگاه به سمت مهارت افزایی و مهارت آموزشی در حال توسعه است، افزود: در همین راستا تأسیس دفتر مهارتهای آموزشی مهندسی در دستور کار قرار گرفته است که باید طرح مهارت افزایی در بین دانش آموختگان شکل و توسعه بیشتری یابد.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی به فعالیتهای این دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری اشاره کرد و گفت: ارتقا کمی و کیفی پژوهش یکی از دغدغههای دانشگاه است و طرحهای پژوهشی دانشگاه با محوریت حل مسأله در صنعت در دستور کار قرار گرفته است همچنین فعالیت پژوهشگران این دانشگاه باید در راستای کارآفرینی باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه تعداد طرحهای صنعتی در دهه ۶۰ کمتر از ۱۰ مورد بوده است، افزود: هم اکنون تعداد طرحهای ارتباط با صنعت دانشگاه به ۳۱۲ مورد رسیده است و شاهد رشد چشمگیری در این عرصه هستیم و در همین راستا فعالیت بین المللی سازی دانشگاه در دستور کار قرار دارد.
خاکی صدیق با بیان اینکه تعداد اعتبارات طرحهای جاری با صنعت دانشگاه ۵۴ میلیارد تومان است، گفت: در حوزه فناوری تعداد شرکتهای مراکز رشد ۳۳ مورد، شرکتهای دانش بنیان ۱۱ مورد و تعداد هستههای فناور دانشجویی ۲۰ مورد است.
وی با بیان اینکه تألیفات دانشگاهی یکی از دست آوردهای مهم دانشگاه در چهل سال گذشته بوده است، افزود: در سال ۶۲ تعداد کل کتابهای مربوط به رشتههای فنی و مهندسی دو مورد بود و در دهه ۶۰ به ۲۸ عنوان کتاب رسید و در چند سال اخیر به ۳۵۰ عنوان کتاب رسیده است.
رئیس دانشگاه خواجه نصیر در ادامه به تعداد مقالات بین المللی دانشگاه اشاره کرد و گفت: در اوایل دهه ۶۰ هیچ آماری از مقالات بین المللی دانشگاه وجود نداشت؛ در سال ۶۸ تنها ۴ مقاله بین المللی، در سال ۷۰ تنها ۸ مقاله بین المللی و ۷ بهمن ۹۷ براساس بررسیهای صورت گرفته ۱۱ هزار و ۶۹ مقاله بین المللی از سوی پژوهشگران این دانشگاه در پایگاه اسکوپوس به چاپ رسیده است.
وی افزود: هم اکنون دغدغه اصلی روی کیفیت کتابهای انتشاراتی دانشگاه است که باید بر اساس شاخصهای علم سنجی این کتابها منتشر شود.
خاکی صدیق در ادامه به رسالت دانشگاه در یک دهه اشاره کرد و گفت: آموزش و تربیت نیروی انسانی کارآمد خلاق و اخلاق مدار، توسعه پژوهشهای علمی در حوزه علمی و خدمات رسانی به سمت جامعه و برطرف سازی نیازهای جامعه از جمله رسالتهای اصلی دانشگاه محسوب میشود.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی با بیان اینکه پژوهشهای کاربردی با محوریت حل مساله باید هم به سمت مهارت افزایی هم به سمت توسعه دانشگاه نسل سوم باشد، افزود: در همین راستا دانش آموختگان دانشگاهی بعد از فراغت از تحصیل شناسایی میشوند تا مشخص شود در چه بخشی از جامعه مشغول فعالیت هستند و آیا در پیدا کردن شغل دچار مشکل هستند یا نه؟
وی گفت: هنوز تا رسیدن به جایگاه واقعی دانشگاه نسل دو و سه خیلی کار وجود دارد و با دانشگاه نسل چهار خیلی فاصله داریم که باید مشکلات ساختاری در این راستا برطرف شود.
خاکی صدیق با بیان اینکه در توسعه روابط بین الملل بحث تردد میان دانشگاهها بسیار مهم تلقی میشود، افزود: باید به این مسأله توجه شود همچنین باید به وضعیت ارز و مبادلات ارزی توجه ویژه شکل گیرد زیرا همین موارد با توجه به وضعیت فعلی کشور موجب شده فعالیت میان دانشگاهها در عرصه بین الملل با سختی شکل گیرد.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: بودجه کنونی برای فعالیتهای بین المللی دانشگاه کافی نیست و با توجه به وضعیت تحریم کشور، ورود و ارتباطات بین المللی با دانشگاههای ایران با مشکلاتی روبه رو شده است و ما باید بتوانیم با توجه به اعتمادسازی این مشکلات را تا حدی برطرف کنیم.
وی افزود: در خصوص آخرین وضعیت تجمیع دانشگاه یک تجربه تلخ در دو سال گذشته در سوهانک رخ داده که در نهایت آن بخش را دانشگاه آزاد اسلامی گرفته است.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: کل طرح سوهانک ۸۰۰ میلیارد تومان هزینه در برداشت که قرار بود در آن زمان تا حدی از این مبلغ را دولت به دانشگاه بدهد در نهایت این زمین به دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نرسید.
خاکی صدیق افزود: هم اکنون مذاکراتی با وزارت دفاع صورت گرفته و مقرر شده یک قطعه زمین که برای وزارت دفاع است به دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی داده شود که طی هفتههای آینده آخرین اخبار در این مورد اعلام میشود.
رئیس دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی گفت: با توجه به اینکه دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در آستانه ۱۰۰ سالگی قرار دارد امیدواریم جزو ۲۰۰ دانشگاه برتر قرار بگیریم.