در نشست خبری مطرح شد
افزایش هزینهها سبب افزایش قیمت گوشت قرمز
رئیس سازمان امور عشایر: افزایش هزینهها مهمترین دلیل افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار است
به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ کرمعلی قندالی که در نشست خبری در جمع خبرنگاران صحبت میکرد، افزود: در سال گذشته نهادههای دام با ارز ۳ هزار و ۳۰۰ تومان وارد میشد و در حال حاضر دولت همین نهادهها را با ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومان وارد میکند.
وی ادامه داد: از سال گذشته تا امسال فقط نزدیک به ۹۰۰ تومان تفاوت قیمت ارز است و سایر خدمات برای دامها هم گران شده است به طور مثال در بهداشت دام، داروهایی که برای واکسینه شدن آنها هم به کار میرود قیمت شان افزایش پیدا کرده و همین امر سبب شده که گوشت تولیدی با قیمت بالاتری عرضه شود.
رئیس سازمان امور عشایر گفت: در صورتی که گوشت قرمز با قیمت ۶۰ تا ۶۵ هزار تومان در بازار عرضه شود برای مصرف کننده متعادل و منصفانه است.
قندالی افزود: دامداران فقط ۶۰ درصد نهادهها را میتوانند با ارز دولتی تهیه کنند و بقیه آن را باید از بازار آزاد تهیه کنند و همین امر هم سبب شده که قیمت تمام شده یک لاشه دام در بازار افزایش پیدا کند.
وی گفت: در حال حاضر بالای ۹۰ درصد گوشت مورد نیاز کشور در داخل تأمین میشود و این در حالی است که مصرف گوشت کشور یک میلیون تن درسال است و به این ترتیب فقط ۱۲۰ هزار تن از خارج کشور وارد میشود و بقیه آن در داخل کشور تولید میشود.
نرخ باسوادی در عشایر بیش از ۷۰ درصد است
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: نرخ باسوادی در عشایر بیش از ۷۰ درصد است و این رقم تا پایان برنامه ششم به ۸۵ درصد خواهد رسید، این رقم در قبل از انقلاب کمتر از ۲۵ درصد بود.
کرمعلی قندالی در نشست خبری در جمع خبرنگاران با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی ۶۶ هزار کیلومتر ایلراههای عشایری در کشور ایجاد شده، افزود: قبل از انقلاب فقط ۱۵ تا ۳۰ درصد از عشایر کشور دسترسی به ایلراه داشتند و اکنون این دسترسی به ۹۵ درصد رسیده است.
وی ادامه داد: ۱۰۰ درصد عشایر کشور دسترسی به آب آشامیدنی سالم دارند و حتی تانکرهای سیاری که برای عشایر آب میبرد نیز کاملا سالم و ضدعفونی شده هستند.
به گفته رئیس سازمان امور عشایر ایران در حال حاضر بیش از ۹۰ درصد از عشایر طرح جایگزینی سوخت فسیلی را اجرا کردهاند و ۲۴ هزار خانوار هم از پنلهای خورشیدی استفاده میکنند.
قندالی گفت: در توافقنامهای که با وزارت نیرو به امضاءرسیده تا پایان برنامه ششم، ۷۵ هزار خانوار عشایر به سیستم انرژی خورشیدی مجهز خواهد شد.
وی با بیان اینکه ۳۸ میلیون هکتار از اراضی کشور متعلق به عشایر است، گفت: طبق اعلام آمار مرکز آمار، ۲۳ میلیون راس واحد دامی توسط عشایر کشور به عمل میآید که سالانه ۲۰۰ هزار تن گوشت تولید میکنند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران افزود: طرح ایجاد اشتغال پایدار روستایی و عشایری که با اختصاص یک و نیم میلیارد دلار از محل صندوق توسعه ملی اجرا میشود از این محل ۴۰۰ میلیارد تومان به عشایر کشور اختصاص یافت و قول دادند ۲۰۰ میلیارد دیگر هم تا پایان سال پرداخت کنند.
قندالی از اجرای ۲۷۲ پروژه با اعتبار ۶۳ میلیارد تومان در دهه فجر امسال خبر داد و گفت: این پروژهها در زمینه تامین آب، احداث راهها، پنلهای خورشیدی و فعالیتهای تولیدی و تشکلها خواهد بود.
وی از اقدامات این سازمان در زمینه ایجاد صندوقها و تشکلهای عشایری اشاره کرد و گفت: یک میلیارد تومان به صندوق زنان عشایری اختصاص یافته و در مجموع با سرمایههای این سازمان ۴۰۰ میلیارد تومان از این صندوق برای تامین نهادها استفاده شده است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: در ۲۰ روز آینده سرمایه این صندوق به ۷۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
قندالی به تامین نهادها از طریق تشکلهای عشایری اشاره کرد و گفت: یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن علوفه از طریق بورس، واردات و تامین از محل آزاد انجام شده و قرار است جیره غذایی دام به صورت علمی داده شود که بدین منظور ۲۶ کارخانه کنستانتره از طریق تشکلها ایجاد شده است.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: طرح ویژه ارائه خدمات آموزشی هم در دست اجراست تا بازماندگان از تحصیل و یا کسانی که به هر دلیل افت تحصیل داشته باشند، نیز مشغول به تحصیل شوند. قرار است تا آخر برنامه ششم شاخص باسوادی در منطقه عشایر به ۸۵ درصد برسد.
قندالی در پاسخ به سؤالی در خصوص این که قاچاق دام که برای همه محرز است، و مسئولان آن را تائید کردند رد پای عشایر را اعلام میکنند. برای مقابله با آن چه اقداماتی کردهاید؟ گفت: در بحث قاچاق بیشتر چوبکاران و دلالان دخالت دارند و عشایر کشور هیچ وقت قاچاقچی نیستند.
وی همچنین توضیح داد: قاچاق کشور آنقدر کم است که نمیتواند باعث افزایش قیمت گوشت شود.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: قیمت تمام شده یک کیلو دام زنده ۲۵ تا ۲۶ هزار تومان است، اما میانگین فروش زنده آن در کشور ۳۵ هزار تومان است.
قندالی گفت: قیمت منصفانه هر کیلوگرم دام زنده ۲۵ هزار تومان است و در حقیقت در هر کیلوگرم ۱۰ هزار تومان گرانفروشی میشود.
وی همچنین درباره اعتبارات این بخش گفت: از محل مالیات بر ارزش افزوده، ۱۲۰ میلیارد تومان به جامعه عشایر اختصاص یافت. همچنین ۴۰ میلیارد تومان برای مقابله با بحران کمآبی، ۵۰ میلیارد تومان برای کمک به یارانه علوفه، ۳۰ میلیارد تومان طرح مطالعات و ساماندهی عشایر و ۷۰۰ میلیارد تومان هم توسط دستگاههای مختلف برای اجرای پروژههای عشایری پرداخت شده است.