پخش زنده
امروز: -
محمد تقی امان پور جزء اولین اشخاصی بود که به همراه ۹ دانشجوی دیگر جهاد سازندگی را تشکیل دادند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمد تقی امان پور اولین رییس جهاد سازندگی جزء اولین اشخاصی بود که به همراه ۹ دانشجوی دیگر جهاد سازندگی را تشکیل دادند وی در کنار سایر هم سنگرانش جهادگری را از همان ماههای نخست پیروزی انقلاب آغاز کرد که هدفشان کمک به محرومان بود.
مبارزه جدی با محرومیت سیره امام خمینی بود که جوانان آن روز به آن لبیک گفتند
شاید معنای کلام امام این بود که باید از خود، جهاد نفس را آغاز کرد تا بتوان درد مردم را حس کرد و اقدامی انجام داد، شاید امام نظرش این بود که مسئولان باید با مردم باشند.
نهضتی بزرگ برای جهادسازندگی
با این فرمان امام، نهضتی بزرگ برای جهادسازندگی به راه افتاد
در همان ابتدای کار، جوانهای انقلابی آن روز عزم خود را جزم کردند و داوطلبانه به سوی روستاها و مناطق محروم شتافتند، یکدل و یکصدا.
حتی آن روزها تهران و شهرهای بزرگ ایران هم پر بود از مردمی که از هیچ امکاناتی برخوردار نبودند
دستاورد تلاش این جهادگران در همان مدت کوتاه ساخت مسکن، مدرسه و توسعه خدمات، امکانات و راههای روستایی بود، تلاشی که نتیجه آن امروز برخورداری ۸۶ درصد جمعیت روستایی از آب آشامیدنی، پیشرفت جادههای آسفالته روستایی از سه هزار کیلومتر در سال ۵۷ به ۱۰۴ هزار کیلومتر در حال حاضر و دارا بودن ۹۹ درصد روستاها از نعمت برق است.
سنگرسازان بی سنگر
جهادسازندگی هنوز نهالی نوپا بود که تجاوز رژیم بعثی صدام به میهن عزیزمان آغاز شد.
جهادگران، اینبار برای حفاظت از عِرض و ناموس این مرز و بوم، لباس رزم به تن کردند و در برابر دشمن تا دندان مسلح همپای دیگر رزمندگان از سپاه و ارتش و بسیج، ایستادند
سنگر سازانی که روبروی تیر مستقیم دشمن ایستادند و خاکریز ساختند تا رزمندگان در دفاع از وطن خود موفقتر باشند، پل ساختند تا مهمات، تدارکات، آمبولانس و تجهیزات زرهی سنگین را از رودخانهها عبور دهند و همین جان فشانی و عملیات جهادی بود که همگان را متحیر کرد و دلاورمردی هایشان، مهندسان دنیا را مات و مبهوت خود ساخت تا اینکه سنگرسازان بی سنگر لقب گرفتند.
اگر این روحیه جهادی نبود و جهادگران به فرمان امام اقدام نمیکردند، نتیجه جنگ چه میشد؟ و اینکه اگر آن روحیه جهادی در تمام عرصههای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی باشد، پیروز هستیم.
تجربه شیرین جهاد سازندگی برای ایرانیها
آنقدر تجربه جهاد سازندگی برای ما ایرانیها شیرین بود که در پی آن جهاد کشاورزی آمد، جهاد خودکفایی آمد، جهاد دانشگاهی و نانو فناوری آمد، ما فهمیدیم که در هر عرصهای روحیه جهادی داشته باشیم، پیروزیم، ما فهمیدیم معنای کلام امام را
پس از دوران دفاع مقدس، جهاد سازندگی با وزارت کشاورزی ادغام شد، اما راه آقای امان پور و همرزمانش همچنان ادامه داشت به گونهای که منجر به توسعه بخش کشاورزی شد
جهادگران در عرصه علم و دانش نیز سرآمد بودند و روحیه جهادی به گونهای دیگر تبلور یافت و تشکیل جهاددانشگاهی زاییده همین روحیه انقلابی است.
دستاوردهای علمی
فتح قلههای علمی، از جمله تلاشهای جهادگران بود که به عنوان نمونه میتوان به مرحوم دکتر سعید کاظمی آشتیانی و تشکیل پژوهشگاه رویان اشاره کرد.
همین روحیه جهادی ادامه داشت تا در دهه هشتاد نیز در بحث هستهای و نانو تکنولوژی تبلور یافت
حالا نسل جوان انقلابی، پرچمدار توسعه و آبادانی مناطق محروم شدند با همان روحیه جهادی اول انقلاب و باز هم برپایی اردوهای جهادی.
بی تردید جهاد گران گمنام و بی نشان در عرصههای تولید و نبرد تلاش کردند و شجاعانه در سختترین شرایط، بزرگترین موانع را از سر راه انقلاب اسلامی برداشتند و حال که کشور به علت تحریمهای ظالمانه دچار تلاطم شده، این روحیه جهادی و خودباوری و عشق به خدمت بی منت است که میتواند کشور را از این گردنه نیز به جلو سوق دهد.
حالا در شرایطی به استقبال چهل سالگی انقلاب میرویم که همان روحیه جهادی جوانان سال ۵۷ در جوانان انقلابی امروز دمیده شده و راهشان با قوت ادامه دارد. جوانهایی که هم در عرصه سازندگی و هم در عرصه علم و دانش تنها هدفشان سربلندی ایران اسلامی است. روحیهای که میتواند علاوه بر کاهش مشکلات و فشارها، کشور را به پیشرفت و اهداف و آرمانهای بنیانگذار انقلاب اسلامی برساند.