گزارش الجزیره از روند صلح طالبان با دولت مرکزی افغانستان؛
نگرانی افغانستان از شبح بازگشت طالبان
بسیاری از مردم افغانستان معتقدند در صورت صلح با طالبان و بازگشت آنان بسیاری از ازادیهای مردم این کشور دوباره محدود خواهد شد
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی گزارش داد دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد می خواهد پس از هفده سال نیروهای آمریکایی را از افغانستان خارج کند.
بر اساس این گزارش, این در حالی است که نماینده طالبان و آمریکا بر سر چارچوب توافق نامه صلح توافق کرده است. اما در حالی که افغان ها به واسطه این مذاکرات برای پایان دادن به جنگ در این کشور ترغیب شده اند, بسیاری بر این باورند دستیابی به توافق با طالبان می تواند سبب محدود شدن حقوق زنان شود.
خبرنگار الجزیره انگلیسی گزارش داد مینا رضایی صاحب یک کافی شاپ در کابل پایتخت افغانستان است. او یکی از میلیون ها زن در افغانستان است که زندگی اش از زمانی که ائتلاف تحت رهبری آمریکا سبب برکناری طالبان از قدرت شد, دگوگون شد .
او گفت:"فکر می کنم آزادی پس از حکومت طالبان برای زنان یک دستاورد بزرگ محسوب می شود و با بازگشت آنها ما یک گام بزرگ رو به عقب بر می داریم و این موضوع بهای زیادی برای ما دارد."
شمار زیادی از زنان افغان در ارتباط با توافق نامه صلح بین آمریکا و طالبان نگران هستند. آنها نمی خواهند به دوراني بازگردند که طی آن, حقوقشان محدود بود.
نجوا عالمی که روزنامه نگار است, گفت:" من صلحی را نخواهم پذیرفت که از من می خواهد به خانه باز گردم و خانه نشین شوم. من صدای خود را بلند می کنم و آماده پذیرش صلحی نیستم که به بهای آزادی من تمام می شود, سبب محدود شدن من می شود و مرا در قفس قرار می دهد. "
حدود دو دهه است که طالبان از قدرت کنار زده شده است. از آن زمان به بعد, از میان حدود هشت میلیون دانش آموز در افغانستان, بیش از دو و نیم میلیون نفر دختر هستند. در سال دو هزار و چهار زنان توانستند برای نخستین بار طی چند دهه رأی دهند. بیش از یک چهارم کرسی های پارلمان در افغانستان در اختیار زنان است و آنها یک پنجم نیروی کار را در این کشور تشکیل می دهند اما فعالان حقوق زنان می گویند همه این پیشرفت ها در معرض خطر قرار گرفته ا ست.
زبیده اکبر فعال حقوق بشر در سخنانی گفت: ",واضح است که همه ما خواهان صلح هستیم. زنان خواهان صلح هستند. مردم افغان خواهان صلح هستند. ما جنگ را در این کشور داشتیم اما فکر می کنیم زمانی که ما شامل این فرایند نشویم, اگر با ما گفتگو نشود, اگر به نگرانی های ما توجه نشود, اگر به خواسته های ما توجه نشود, ما در این باره نگرانیم که حقوق خود را از دست بدهینم."
طالبان اعلام کرده است رویکردهای خود را در قبال حقوق زنان میانه رو تر کرده است اما در مذاکرات صلح هیچ زنی مشارکت ندارد و بسیاری می گویند این زنان چیزهای زیادی را از دست می دهند تا بتوانند سبب شوند طالبان بر سر حرف خود باقی بماند.