پخش زنده
امروز: -
در پی بارشهای سیلآسای بیسابقه در مناطق جنوب شرقی استرالیا تمساحها در خیابانهایی که زیر آب رفته اند، سر از آب بيرون زده اند.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ در پی بارشهای سیلآسای بیسابقه در مناطق جنوب شرقی استرالیا که هر یکصد سال یک بار اتفاق میافتد، نیروهای ارتش استرالیا برای کمک به ساکنان این مناطق در برخی شهرها مستقر شده اند این در حالی است که برخی گزارشها از مشاهده تمساحها در خیابانهایی که زیر آب رفته اند، حکایت دارد.
روز دوشنبه در حالی که باران شدید در ایالت کوئینزلند همچنان ادامه داشت نظامیان ارتش استرالیا با استفاده از خودروهای آبیخاکی تلاش کردند به کمک آن دسته از شهروندانی بشتابند که برای نجات جان خود روی پشتبام خانه های خود رفته اند.
مناطق حارهای قاره جزیرهای استرالیا در این فصل به بارانهای موسمی عادت دارد اما بارندگی های شدید روزهای اخیر در این مناطق به ویژه شهر ساحلی تاونزویل به مراتب سنگینتر از حالت معمول بوده است.
شدت بارندگی و سیلاب ها به حدی است که مقامات محلی استرالیا روز یکشنبه از بیم شکسته شدن یا سرریزشدن برخی سدها مجبور شدند آنها را باز کنند. این کار جریان شدید آب را در برخی مناطق به راه انداخت.
نشریه محلی تاونزویل بولتن در شماره جدید خود گزارش داد در برخی خیابان های شهر که کاملا زیر آب رفته است، تمساحهایی دیده شده اند.
آناستازیا پالاسزوک نخست وزیر ایالت کوئینزلند روز شنبه اعلام کرد این بارندگی های شدید اتفاقی نیست که هر بیست سال یک بار بیفتد بلکه پدیده ای است که شاید هر یکصد سال یک بار مشاهده شود.
اداره هواشناسی استرالیا روز یکشنبه درباره خطر بارندگی های جدید، طوفان و گردبادهای شدید در روزهای آینده هشدار داد. مسئولان اداره هواشناسی استرالیا اعلام کرده اند اگر بارندگی ها همچنان ادامه داشته باشد بیم آن می رود که نزدیک به بیست هزار خانه مسکونی در منطقه زیر آب برود. مدارس و دادگاهها روز دوشنبه در این منطقه همچنان بسته بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از کنز، کارشناسان هواشناسی می گویند سامانه ای از باران های موسمی سنگین با امکان جابجایی بسیار پایین آسمان منطقه کوئینزلند را فرا گرفته است و پیش بینی می شود در برخی مناطق این ایالت ظرف چند روز به اندازه بیش از یک سال باران ببارد. این منطقه به طور متوسط هر سال شاهد حدود دو هزار میلیمتر باران در سال است اما برخی شهرهای این ایالت احتمالا ظرف چند روز بیشتر از این میزان بارندگی خواهند داشت.
امسال استرالیا خشکترین ژانویهای را که هرگز تجربه نکرده بود، سپری کرد. این وضع، خشکسالی را که در شرق و جنوب این کشور وجود داشت تشدید کرد و موجب آتشسوزی های جدید در برخی جنگل ها شد.
گرمای شدید در تابستان استرالیا امری نادر و عجیبی نیست اما برخی کارشناسان می گویند تغییرات آب و هوایی موجب افزایش دمای هوا بر روی زمین و دریا شده و این مسئله نیز به نوبه خود منجر به افزایش شمار روزهای بسیار گرم و تشدید خطر آتشسوزی در جنگل ها شده است.