پخش زنده
امروز: -
رشد چشمگیر احداث بیمارستانها و مراکز خدمات درمانی و افزایش تختها یکی از خدمات نظام جمهوری به مردم کشور است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ بهرمندی از امکانات درمانی حـق مسـلم هرانسـانی اسـت و در همین جهت سـلامت و بهداشـت جامعه از عوامـل مهـم در بحث توسـعه انسـاني اسـت.
در کشور ما از كوچک ترین واحدها یعنی خانه بهداشت در روستاها تا بيمارستان عمومی، تخصصی و فوق تخصصی بسـته بـه شـرايط اجتماعـی، فرهنگی و اقتصـادی گيرنـدگان خدمت، این مهم را برای هموطنان فراهم می کنند.
آمارهای رسمی در جهان، جمهوری اسلامی ایران را در حال تبدیل شدن به قطب پزشکی در غرب آسیا عنوان می کند.
در دوران قبل از انقلاب اسلامی، از یک طرف پزشکان خارجی حتی در شهرهای بزرگ فراوان بودند و از طرف دیگر بسیاری از بیماران برای درمان راهی کشورهای غربی و حتی سرزمینهای اشغالی میشدند، اما امروز از یک طرف دیگر، بیمارستانهای پیشرفته ایران، پذیرای بیماران از دیگر کشورهای منطقه برای درمان و انجام پیشرفته ترین عملهای جراحی میباشند.
دانش پزشکی در ایران به ویژه در حوزههایی چون سلولهای بنیادین، ترمیم ضایعات نخاعی، تولید داروهای راهبردی، شبیهسازی حیوانات و ... پیشرفتهای چشمگیری داشته و ایران در ردیف اولینها قرار گرفته است.
در این میان برخی از بیمارستان ها علاوه بر درمان بیماران به آموزش پزشکی هم به عنوان موضوعی مهم نگاه می کنند و پرورش نیروهای مستعد حوزه پزشکی را هدف دیگر خود قرار داده اند.
بیمارستانهای آموزشی به بیمارستانهایی اطلاق میشود که زیرنظر دانشگاههای علوم پزشکی اداره میشوند و در کنار ارائه خدمات آموزشی به بیماران به آموزش دانشجویان پزشکی و پرستاری و سایر تخصصهای مرتبط با پزشکی میپردازند.
پزشکانی که در بیمارستانهای آموزشی طبابت میکنند، عضو هیئت علمی دانشگاه میباشند.
موضوع کیفیت خدمات و یا هتلینگ بیمارستانی، تنها یکی از شاخص های کیفیت مراکز درمانی است که بیشتر پس از انقلاب اسلامی به آن پرداخته شد.
در استان حدود 79بیمارستان دولتی و خصوصی به بیماران خدمات ارائه می کنند که حدود 33بیمارستان فقط در شهر اصفهان است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت:تعداد تخت های بیمارستانی این استان در مقایسه با پیش از انقلاب حدود پنج برابر بیشتر شد.
بهروز کلیدری افزود:پیش از سال1357 حدود یک هزار و 500تخت بیمارستانی در مجموعه های درمانی و مراکز پزشکی این منطقه موجود بود که اکنون این میزان به بیش از هفت هزار تخت بیمارستانی افزایش یافته است.
قرار است تعداد تختهای بیمارستانی استان اصفهان در سال1404 به 15هزار تخت افزایش پیدا کند تا بخش دیگری از پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران در جهان به نمایش در آید و مردم از خدمات درمانی در سراسر میهن اسلامی به صورت عادلانه و فراگیر بهره مند شوند.
نویسنده و تنظیم کننده: مجید اسماعیلیان دستجردی