پخش زنده
امروز: -
جشنواره بینالمللی پروین اعتصامی، 25 اسفند امسال در تبریز برگزار می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، 25 اسفند در تقویم کشورمان به نام پروین اعتصامی و روز بزرگداشت این شاعره پرآوازه ایران زمین اختصاص دارد.
بر این اساس جشنواره بینالمللی پروین اعتصامی در سالروز تولدش با موضوعات تحقیق و تدوین مقاله شامل زندگانی، اشعار و اندیشههای انسانی، اجتماعی و اخلاقی وی، نقد و تحلیل اشعار پروین، سرچشمههای فکری، دینی، هنری، اجتماعی و اخلاقی وی، پروین اعتصامی و شعر معاصر ایران، پروین اعتصامی در فراسوی مرزها، آرمان شهر پروین اعتصامی و پروین اعتصامی و ادبیات جهان ، ترجمه منظوم شعر پروین به زبانهای دیگر، سرودن شعر و آفرینش متن با موضوع پروین، خوشنویسی و مصورسازی یک یا چند شعر روایی و تمثیلی از پروین اعتصامی برگزار خواهد شد.
علاقمندان میتوانند مقالات، اشعار و آثار هنری خود را تا 20 بهمن امسال به نشانی ایمیل جشنواره jashnvarehparvin@gmail.com ارسال کنند.
استاندار آذربایجانشرقی امروز در نشست اعضای هیئت علمی و ستاد اجرایی جشنواره بینالمللی پروین اعتصامی در تبریز گفت: یکی از اجزای مهم و با ارزش هر شهری که اندیشه و نگاه همگان را به خود جلب می کند، بدون شک معرفی استوانههای فرهنگی، ادبی و هنری آن شهر است که به شهر هویت بخشیده و حسی قوی در مخاطبان ایجاد می کند از این رو نباید از این پشتوانهی غنی فرهنگی و ادبی غافل شد.
محمدرضا پورمحمدی ضمن تاکید بر حضور پررنگتر صدا و سیما برای معرفی پروین اعتصامی به عنوان شاعری اخلاقمدار در جامعه و موافقت با نواخته شدن زنگ پروین اعتصامی در مدارس تبریز از ادارات و نهادهای فرهنگی استان خواست به اقتضای مسئولیت های خود، برای ایجاد فضای ادبی متناسب با محوریت پروین اعتصامی در طول برگزاری جشنواره اهتمام لازم را داشته باشند.
یادآور می شود: رخشندهٔ اعتصامی معروف به پروین اعتصامی، 25 اسفند 1285 خورشیدی در تبریز به دنیا آمد.
پدرش یوسف اعتصامی آشتیانی (اعتصام الملک) از رجال نامی و نویسندگان و مترجمان مشهور اواخر دورهٔ قاجار بود و در آن زمان ماهنامه ادبی «بهار» را منتشر می کرد.
مادرش اختر فتوحی فرزند میرزا عبدالحسین ملقب به مُقدّم العِداله و متخلص به "شوری"از واپسین شاعران دوره قاجار، اهل تبریز وآذربایجانی بود.
وی تنها دختر خانواده بود و چهار برادر داشت.
در سال 1291 در حالی که کودکی بیش نبود با خانواده اش به تهران رفت.
ادبیات را در محضر پدر و از استادانی همانند دهخدا و ملک الشعرای بهار آموخت.
در دوران کودکی، زبان های فارسی و عربی را زیر نظر معلمان خصوصی در منزل آموخت.
پایان نامهٔ تحصیلی خود را از مدرسهٔ آمریکایی تهران گرفت و همانجا به تدریس مشغول شد.
نوزدهم تیر 1313 با پسر عموی پدرش؛ فضل الله همایون فال ازدواج کرد و چهار ماه پس از عقد ازدواج به کرمانشاه، خانه شوهر رفت.
پیوند زناشویی وی با پسر عمویش که رئیس شهربانی کرمانشاه بود و اخلاقی نظامی داشت و با روحیات شاعرانه پروین سازگار نبود بیش از دو ماه و نیم دوام نداشت.
پروین پس از جدایی از همسر، مدتی کتابدار کتابخانهٔ دانشسرای عالی بود.
دیوان اشعار وی بیش از 2 هزار و 500 بیت است.
وی، پانزدهم فروردین 1320 شمسی به علت ابتلا به حصبه درگذشت و در حرم فاطمه معصومه سلام الله علیها در قم در مقبرهٔ خانوادگی به خاک سپرده شد.