پخش زنده
امروز: -
رقم جدید محصول جو آبی برای کشت در مناطق سرد سیر کشور در استان مرکزی تولید و معرفی شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ عضو هیات علمی و رئیس بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان مرکزی گفت: این رقم با نام تجاری مهتاب(ERBYT.C-84-10)با مشارکت ستاد مرکزی مرکز تحقیقات علوم زراعی و باغی کشور و استان مرکزی تولید و معرفی شده است.
بابایی افزود: 30هزار هکتار از اراضی محصول جو آبی استان مرکزی در مناطق سرد سیر استان که با اقلیم خشک و نیمه خشک کشت می شود.
وی گفت: سرمای شدید زمستان، تغییرات اب و هوایی بهاره، تنش های خشکی و گرمای پایان فصل از جمله عوامل اصلی محدود کننده تولید در این مناطق است که شناسایی ارقام با ظرفیت عملکرد بالا، پایدار و دارای سازگاری با اقلیم سرد و خشک برای این خطه اهمیت ویژه دارد.
رئیس بخش تحقیقات علوم زراعی و باغی مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان مرکزی افزود: محصول جو رقم CB-84-10 با منشاء خارجی از مرکز بین المللی «ICARDA» وارد کشور شده و پس از گزینش اولیه به مدت 2سال در ستاد بخش غلات، چهار سال در آزمایش های یکنواخت مقایسه عملکرد مقدماتی، پیشرفته و طرح سازگاری و پایداری به مدت 2ساله مورد بررسی قرار گرفت.
بابایی گفت: رقم محصول جوی انتخابی در طرح های تحقیقی- تطبیقی و تحقیقی- ترویجی برتری خود را حفظ کرد و در سال97 به نام جو رقم «مهتاب» معرفی شد.
تیپ رشد بینابین، ارتفاع 88سانتیمتری بوته و 6ردیفه سنبله، مقاوم به سرما و ریزش، عدم شکنندگی محور سنبله، پایداری عمومی تولید دانه و میانگین عملکرد هفت هزار 170کیلوگرم در هکتار از جمله مزایای بارز رقم جدید محصول جو آبی مهتاب است.
او افزود:میانگین وزن هزار دانه 44گرم و رنگ دانه روشن، نیمه مقاوم تا نیمه حساس به بیماری زنگ زرد، سفیدک سطحی، نیمه مقاوم به لکه قهوه ای نواری و لکه توری جو از دیگر مزایا و صفات بارز زراعی این محصول است.
افزایش عملکرد جو رقم مهتاب نسبت به شاهد بهمن به طور متوسط 600کیلوگرم در هکتار در شرایط آزمایشی و 800کیلوگرم در شرایط مزرعه است.
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی استان مرکزی در ادامه گفت: جایگزینی رقم جدید جوی آبی مهتاب با ارقام موجود در سطح 10هزار هکتار از اراضی زیر کشت این محصول در استان، 6هزار تن افزایش تولید و 60میلیارد ریال افزایش ارزش ناخالص را به همراه دارد.
بابایی افزود:همچنین جایگزینی این رقم با ارقام موجود در سطح 30هزار هکتار در منطقه سرد کشور افزایش تولید 18هزار تنی محصول و 180میلیارد ریال افزایش ارزش ناخالص را به همراه دارد.
استان مرکزی با90 هزار بهره بردار جزء 10 استان برتر کشور در بخش کشاورزی است.