پخش زنده
امروز: -
وزیر علوم: انتظار ما این است که استادان، محققان و گروههای علمی در برنامه ریزیها وسیاست گذاریهای کشور به کار گرفته شوند و فاصله میان دانشگاهیان و جامعه کم شود
منصور غلامی در حاشیه دومین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما درباره نقش نخبگان در عرصه سیاست گذاری کشور گفت: سیاست گذاری در سطح دنیا بر مبنای علمی و محاسبات پژوهشی ارزش یابی میشود و در همه جا نقش دانشگاهیان در عرصه سیاست گذاری و حکمرانی مشخص است.
وی افزود: انتظار ما این بوده و هست که در کشور و در برنامه ریزیها و سیاستگذاریها اساتید، محققین و گروههای علمی به کار گرفته شوند، ولی همچنان فاصله زیادی وجود دارد.
وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاهها و پژوهشکدهها میتوانند به عنوان مراکز پژوهشی حضور پررنگ تری در عرصههای مختلف داشته باشند افزود: در حوزههای بومی کشور ما ظرفیتهای زیادی وجودئ دارد و باید این توانمندیها به سمت برنامه ریزی درست هدایت شود
غلامی در پاسخ به سوال دیگری درباره تعطیلی موسسات غیردولتی گفت: در سال ۹۲ بیش از ۳۰۰ مرکز دانشگاهی در کشور وجود داشت و تاکنون ۵۰ مرکز براساس قانون و ارزشیابیها تعطیل شده اند بنابراین ما امیدواریم مراکز غیردولتی بتوانند براساس قانون و ارزیابیها فعالیت کنند.
دانشگاه باید درگیر سیاست گذاریها شود
وزیر علوم: باید مراکز دانشگاهی به عنوان سازمانهای درگیر در بخش سیاست گذاری عمومی فعالیت داشته باشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ منصور غلامی طی سخنانی در دومین همایش حکمرانی و سیاست گذاری عمومی که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد گفت: باید مراکز دانشگاهی به عنوان سازمانهای درگیر در بخش سیاست گذاری عمومی فعالیت داشته باشند و شاهد حضور دانشگاهیان در امر سیاست گذاریهای عمومی در سطح کشور باشیم.
وی افزود: بحث سیاست گذاری حکمرانی یک بحث تخصصی است که بدون حضور نخبگان معنا و مفهوم واقعی ندارد.
غلامی ادامه داد: امیدواریم در این همایش به اهداف پیش بینی شده برای حضور نخبگان در عرصههای مختلف سیاست گذاری دست یابیم، زیرا بدون نخبگان در عرصه سیاست گذاری عمومی به اهداف و مقاصد واقعی نخواهیم رسید.
وی با بیان اینکه دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیقاتی به عنوان بستر و پایه هرگونه حرکت در عرصه علمی و سیاست گذاری باید مورد توجه قرار گیرد گفت: ما در وضعیت فعلی دانشگاه احساس میکنیم که دانشگاهیان در تصمیم گیریها سهم جدی و منظمی ندارند و این امر باید بهبود پیدا کند.
غلامی با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی دانشگاهها تربیت نیروی انسانی کارشناس و متخصص است گفت: هم اکنون در دانشگاهها نیرو تربیت میشود و همه بخشهای علمی دانشگاهی با تمام ظرفیت خود نیروهای تحصیل کرده را آماده میکنند، حتی در بخش پژوهش دانشگاهیان ورود تأثیر گذاری داشته اند، اما در بخشهای دیگر شاهد مشارکت جدی دانشگاهها نیستیم و به نوعی با انحراف روبه رو شده ایم بنابراین باید در آموزش عالی جایگاه دانشگاهیان و نیروی انسانی به خوبی تعریف شود.
وی با بیان اینکه وجود برخی از چالشها موجب شد نتوانیم به اهداف مورد نظر برسیم گفت: باید مشارکت در مسیر تعالی و رشد علم باشد و توسعه بر اساس حضور نخبگان علمی جامعه است.
وی ادامه داد: ما در آموزش عالی تلاش میکنیم آموزش نیروی انسانی را ساماندهی کنیم بنابراین باید سفارش تحقیق و پژوهش در سطح کلان با برنامه ریزی درست صورت گیرد تا توجه مدیران بخشهای دولتی و خصوصی از استقبال دانشگاهیان در عرصههای مختلف شکل گیرد.
غلامی تأکید کرد: باید حضور دانشگاهیان در بحثهای حکمرانی شکل گیرد و محدودیتها بررسی شود.
وی در ادامه با بیان اینکه یکی از چالشهای آموزش عالی در کشور گسترش بی رویه مراکز آموزشی است گفت: هم اکنون در حال برنامه ریزی و ساماندهی این مراکز هستیم تا با مرکزیت بهتر جایگاه دانشگاهها ارتقا یابد.
وزیر علوم تحقیقات و فناوری گفت: ساماندهی در امر تربیت نیروی انسانی مطابق نیاز باید شکل گیرد و ما در بخش سیاست گذاری باید مراکز دانشگاهی را به عنوان سازمانهای درگیر در نظر بگیریم و این امر زمانی محقق میشود که بتوانیم شاهد حضور تحصیل کردههای دانشگاهی در سیاست گذاریهای کشور باشیم.
مسائل حوزههای مختلف کشور از زاویه حکمرانی بررسی شود
دبیر اجرایی دومین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی گفت: با توجه به شعار سیاست گذاری باز تلاش ما برای بررسی مسائل حوزههای مختلف کشور از زاویه حکمرانی است.
ابراهیم سوزنچی کاشانی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صد و سیما افزود: امسال شاهد برگزاری دومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی هستیم و در سال گذشته مسائل مربوط به حکمرانی، زاویه حکمرانی مورد بررسی قرار گرفت.
وی گفت: امسال تمام تلاش ما بر روی حرکتهای مبنی بر سیاست گذاریها معطوف شده است و باید شناسایی مشکلات شکل گیرد و بتوانیم راهکارهای تاثیرگذار برای این مشکلات در نظر بگیریم.
دبیر اجرایی دومین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی با بیان اینکه شعار دومین کنفرانس سیاست گذاری باز است افزود: ما میخواهیم مسائل حوزههای مختلف کشور از زاویه حکمرانی مورد بررسی قرار گیرد.
حضور نخبگان و تحلیلگران دانشگاهی یابد در حل مسائل کشوری احساس شود
دبیر اجرایی شورای سیاستگذاری دومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی گفت: باید از حضور نخبگان و تحلیلگران دانشگاهی با توجه به تخصص آنها در عرصههای مختلف و دستگاههای سیاستگذاری استفاده شود.
علی مروی در حاشیه این کنفرانس که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: نخبگان در همه جای دنیا در دستگاههای سیاستی حضور دارند و ما هم باید بتوانیم از حضور نخبگان در عرصههای مختلف سیاستگذاری استفاده کنیم.
وی گفت: کسانی باید با محیطهای دانشگاهی در ارتباط باشند که بتوانند با دستگاههای اجرایی هم فعالیت داشته باشند.
مدیر اندیشکده حکمرانی شریف افزود: همایش امروز به تعمیق بیشتر حضور نخبگان در عرصههای مختلف حکمرانی و سیاستگذاری کمک میکند و میتواند آغازی برای فعالیت نخبگان و محققان دانشگاهی در عرصههای مختلف در سطح جامعه باشد.
علی ملکی دبیر شورای سیاستگذاری دومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: نخبگان و تحلیلگران دانشگاهی باید با توجه به تخصص خود بتوانند پیچیدگیهای مربوط به مناقشات در سطح جامعه را برطرف کنند.
وی افزود: نخبگان نباید توقع داشته باشند که دستگاهها به دنبال آنها بیایند و از آنها کمک بخواهند بلکه باید خودشان (نخبگان) بتوانند حرف خود را به گوش مسئولان برسانند.
مرتضی زمانیان مدیر گروه اقتصاد اندیشکده حکمرانی شریف نیز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: نقطه مغفول استفاده نخبگان در عرصههای مختلف سیاستگذاری در سطح کشور وجود دارد و ما انتظار داریم که نخبگان بتوانند با سیاستگذاران در فعالیتهای تحقیقاتی و پژوهشی مرتبط شوند.
وی با بیان اینکه هنوز هویت ساختاری برای فعالیت نخبگان شکل نگرفته است، افزود: استادان و نخبگان دانشگاهی هزاران حرف و ایده دارند، اما هیچ جایی برای ارائه این ایدهها وجود ندارد از طرف دیگر سیاستگذاران، نخبگان را نمیشناسند بنابراین باید این دو گروه با یکدیگر مرتبط شوند و پیام این کنفرانس شکل گیری مفهوم گسترده فعالیت نخبگان در عرصههای سیاستگذاری است.
زمانیان گفت: باید فضای تعامل میان نخبگان و سیاستگذاران شکل گیرد و حلقه مفقودشده از بین برود.