پخش زنده
امروز: -
شورای عالی فضای مجازی: مشکلات امروز با حضور نخبگان به تنهایی حل نمی شود و باید شبکه ای از نخبگان شکل گیرد و مشکلات برطرف شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ سید ابوالحسن فیروزآبادی در دومین کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی که در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، افزود: فضای مجازی فضایی برآمده از ارتباطات میان انسان و اشیاست که این امر اکوسیستم پیچیدهای ایجاد کرده است و به عنوان تحول دورهای از آن یاد میشود.
وی با بیان این که نه تنها فناوری اطلاعات و ارتباطات بلکه سایر فناوریها هم نوعی از فناوریهای نوظهور محسوب میشوند، گفت: باید توجه ویژهای به فناوریها شکل گیرد.
فیروزآبادی با بیان اینکه باید فناوریها به صنعت تبدیل شوند و از طریق اقتصاد، اقتصادهای جدیدی شکل گیرد افزود: یکی از مهمترین رکن فضای مجازی رکن اجتماعی است، چون اتصالات شبکهای در این فضا مداخله میکنند و شاهد حکمرانی وجه اجتماعی هستیم البته تاکنون هیچ فناوری نتوانسته است تا حد اجتماعی در این عرصه وارد شود.
وی با بیان این که اقتصاد پلتفرمی نوعی از اقتصاد اجتماعی محسوب میشود، گفت: هم اکنون ما با ظهور و بروز شبکه نرم مواجه هستیم و در سالهای آینده با پدیدههای هوشمند مواجه میشویم که مثالی برای این پدیدهها همان بروز و ظهور پلتفرم هاست که میتوانند هنجارسازی و ارزشها را به ما تحمیل کنند البته ما تعارضی با این پدیده نداریم.
دبیر شورای عالی فضای مجازی با بیان اینکه هم اکنون تحولات در فضای مجازی به سرعت درحال پیشرفت است، افزود: مسئله اصلی در این امر بحث امنیت است چرا که چنین بحثی در چنین فضایی هنوز حل نشده و حکمرانی فضای مجازی در بیرون مرزها مبتنی بر حکمرانی اینترنت است.
فیروزآبادی اظهار داشت: بسیاری از مشکلات امروز با مسئله تک نخبگانی حل نمیشود و باید شاهد راه اندازی شبکه نخبگانی باشیم و نخبگان میان رشتهای باید در این عرصه فعالیت داشته باشند، زیرا این امر با مشارکت نخبگان شکل میگیرد.
وی تاکید کرد: باید پژوهشهای میان رشتهای توسعه پیدا کند و باید به این امر توجه کنیم که به توسعه فضای مجازی نگاه دقیق تری داشته باشیم.
»» سیاست گذاری باز؛ تعامل حاکمیت، مردم و نخبگان
سعید سهراب پور رئیس دومین همایش حکمرانی و سیاست گذاری عمومی افزود: دانشگاه صنعتی شریف از سالها پیش به دنبال جریان و ورود به حوزه علوم انسانی و عرصه سیاست گذاری بود و در این راستا دانشکده مدیریت در سال ۱۳۸۰ و به دنبال آن گروه اقتصاد در سال ۱۳۸۲ تأسیس شد.
وی با بیان اینکه نخستین دوره دکتری سیاست گذاری علم و فناوری در کشور در سال ۱۳۸۴ راه اندازی شد افزود: بعد از آن پژوهشکده سیاست گذاری در سال ۱۳۸۷ و به همت دانشجویان مقطع دکتری دانشکده مدیریت و حمایت دبیرخانه مجمع تشخیص مصلحت نظام تأسیس شد که جنبههای پژوهشی در این پژوهشکده به صورت پررنگتر پیگیری شد.
سهراب پور با بیان اینکه در سال ۱۳۹۴ اندیشکده حکمرانی تأسیس شد گفت: هدف اصلی این اندیشکده به عرصه عمل بردن و پیاده سازی مفاهیم توسعه بود و پیرو آن از پارسال دوره کارشناسی ارشد سیاست گذاری علم و فناوری راه اندازی شد و سایر دورههای مرتبط آموزشی نیز به زودی در این دانشکده راه اندازی میشود.
رئیس دومین همایش حکمرانی و سیاست گذاری عمومی با بیان اینکه چرخه کاملی از آموزش تا پژوهش و اجرا در دانشکده صنعتی شریف شکل گرفته است و این نهادها تلاش کردند تا با پیوند میان جامعه و نهادهای درگیر در حکمرانی در جهت حل دغدغهها و مسائل سیاست گذاری کشور حرکت کنند گفت: حل چالشها و تعارضات سیاسی، اصلاح فرآیندهای حکمرانی و افزایش تعامل حاکمیت با مردم سرلوحه کار قرار دارد.
وی افزود: اکنون در چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی قرار داریم و بسیاری از سیاست گذاریهای حاکمیتی در پشت درهای بسته و در حداقل تعامل با مردم و نخبگان و بدون شفافیت صورت میگیرد که باید با درک این موضوع مهم طراحی مکانیزمهای مشارکتی برای افزایش تعامل حاکمیت با مردم و نخبگان در امر تصمیم گیری و سیاست گذاری مد نظر قرار گیرد و به سیاست باز یا همان تعامل حاکمیت مردم و نخبگان توجه شود.
وی تأکید کرد: دبیرخانه دومین همایش حاکمیتی و سیاست گذاری عمومی ۱۷۳ مقاله دریافت کرده که از این تعداد ۲۰ مقاله به صورت شفاهی، ۷۳ مقاله به صورت پوستر و ۳۲ مقاله برای چاپ در کتاب همایش مد نظر قرار گرفته است، همچنین حدود ۴۰ میزگرد تخصصی در این همایش ۲ روزه با حضور صاحب نظران و مسؤولان برگزار میشود.