رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: ما وابسته نخواهیم بود بلکه با استفاده از ظرفیت ها با دنیا ارتباطات برابر خواهیم داشت .
علی لاریجانی در ادامه سخنانش در مراسم آئین گشایش نمایشگاه ملی دست آوردهای انقلاب و دفاع مقدس افزود: ما با دنیا قهر نیستیم و با همه روابط دیپلماتیک خواهیم داشت و از ظرفیت ارتباطات استفاده خواهیم کرد اما وابسته نخواهیم بود.
وی تاکید کرد: ما زهر وابستگی را در رژیم گذشته چشیده ایم و نمی خواهیم به قدرتی وابستگی داشته باشیم اما از ظرفیت ها استفاده کرده و ارتباطات برابر خواهیم داشت .
ایران به هیچ وجه حاضر نیست که عزت خود را به حراج بگذارد
رئیس مجلس با بیان اینکه مفهوم نه شرقی و نه غربی به معنای قلم قرمز کشیدن بر روابط دیپلماتیک نیست گفت: نه شرقی و نه غربی به معنای آن است که روی پای خود می ایستیم و روابطی از سنخ کرامت با کشورهای دیگر خواهیم داشت و این دست آورد امروز بلوغ یافته است، ممکن است هنوز مشاجراتی با ما در صحنه بین المللی داشته باشند اما پذیرفته اند که ایران به هیچ وجه حاضر نیست که عزت خود را به حراج بگذارد.
لاریجانی با اشاره به حضور ایران در صحنه منطقه ای خاطر نشان کرد: به دلیل اصل تفکر انقلاب اسلامی ایران در منطقه شرایط دگرگونی یافته بود، نوعی از بیداری در بطن ما نهفته بود و با دمیدن فکر مجاهدانه از سوی امام (ره ) در انقلاب اسلامی وهمچنین تجربه ای که در برابر مسائل مختلف به دست آمده، ایران توانست این موضوعات را در درون خود حل کند.
وی ادامه داد: مقداری از صحنه حضور عزتمندانه امروز ایران در منطقه معلول تفکر انقلاب اسلامی و بخشی از آن نیز معلول طراحی های درست است، به نظر من جمهوری اسلامی ایران چه در زمان حضرت امام (ره) و چه در زمان رهبری آیت الله خامنه ای با دقت و هوشمندی شرایط امروز رقم خورد و نیروهای خدوم در این زمینه تلاش خوبی کردند که امروز جایگاه ایران به شکلی نیست که کسی بتواند آن را از قلم بیاندازد بلکه جایگاهی تثبیت شده است.
لاریجانی تصریح کرد: گاهی همین غربی هایی که به ایران ناسزا می گویند اعتراف دارند که نمی توان بدون ایران امنیتی پایدار در منطقه ایجاد کرد گرچه به نظر آنها اصلا به دنبال ایجاد امنیت پایدار در منطقه نیستند بلکه منافعشان را در درون مناقشه تعریف می کنند .
رئیس مجلس گفت: سمت و سوی ایران توسعه نگاه وحدت آمیز بین کشورهای اسلامی و ایجاد ثبات در منطقه بود که فکری بسیار قویمی است و امروز نتیجه آن تا حدی زیادی به دست آمده است.
لاریجانی افزود: در عین اینکه از ابتدای انقلاب برخی از کشورهای منطقه به دنبال برخی هدف های خرد و رقابت های پست بودند که ره به جایی نبردند، امروز هم چنین کارهایی می کنند ولی عظمتی که ملت ایران در پس این 40 سال خلق کرده این کشورها را به چنین روزی انداخته که باید تاسف خورد.
وی با اشاره به پیشرفت های کشورمان در حوزه صنعتی و فناوری گفت: در این بخش کارهای بزرگی انجام شده است اما بحث هسته ای به دلیل آنکه محل مناقشه بین المللی شد بیشتر در ذهن ها حضور دارد اما در سایر رشته ها چون مس، فولاد، آلمینیوم و سد سازی رقم ها و پرش های بزرگی صورت گرفت.
وی ادامه داد: همه اینها به یک نکته مهم باز می گردد و آن اینکه؛ ایران نه به دنبال گرته برداری بلکه با حرص به دنبال کسب دانش بود.
امریکایی ها برای کشورهای مستقل مزاحمت ایجاد می کنندرئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: این عادت و فصل مشترک سیاست امریکایی ها در امور بین الملل است که هرجا کشوری قصد پیشرفت و استقلال داشت برایش مزاحمت و مشکل ایجاد کنند.
آقای لاریجانی در ادامه سخنان خود افزود: ما از روز اول تلاش کردیم روی پای خود بایستیم و وابستگی را کاهش دهیم اتفاقا این کار را کردیم و امروز وابستگی بسیار کاهش یافته است اما در جاهایی ضعف داریم که باید با تکیه بر استعداد نیروهای جوان و دانش های نوبنیان آنها را رفع کنیم.
وی گفت: امریکایی ها بارها تلاش کردند تا با ایجاد مزاحمت و سرو صدا و همچنین سوار شدن بر حرکت گروه های تروریستی و ایجاد آشوب در منطقه سد راه پیشرفت ملت ایران شوند اما ما در شرایط سخت هم به پیشرفت های زیادی در زمینه های علوم گوناگون همچون نانوفناوری ، سلول های بنیادی و صنایع مختلف دست یافتیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: کشور چین هم تلاش کرده با رشد اقتصادی به جایگاه برتری در دنیا دست پیدا کند اما امریکایی ها می خواهند با اقدامات ایذایی برایش مشکل ایجاد کنند عجیب آنکه موافقت نامه بین المللی آب و هوا را که خودشان مبدعش بودند نیز کنار زدند.
در بسیاری از صنایع صاحب فن شده ایم و این مهم با نیروی انسانی خودمان به دست آمده است
آقای لاریجانی با اشاره به بازگشت تحریم های امریکا گفت: هرچند اکنون دوره سختی است و آنها از نظر اقتصادی تلاطم ایجاد کردند اما چنین شرایطی نیز برای ما فرصت است و این مهم را در دوره های مختلف تجربه کردیم به گونه ای که در بسیاری از صنایع صاحب فن شده ایم و این مهم با نیروی انسانی خودمان به دست آمده است.
وی در همین زمینه به تحریم ها و فشارهای امریکا در زمینه هسته ای اشاره و تاکید کرد: زمانی که ما به این دانش دست پیدا و آن را بومی کردیم آنها دیگر نمی توانستند کاری صورت دهند و باید از آن بگذرند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تمرکز بر روی اصول انقلاب اسلامی را ضروری و همچنین اختلاف نظر در مسائل فرعی را طبیعی دانست و گفت: در کشوری که دموکراسی حاکم است اختلاف نظر هم وجود دارد اما نباید به شکاف های عمیقی تبدیل شود که مانع رشد کشور شود.
لاریجانی تاکید کرد: راه مقابله با فشارها پیمودن در مسیری است که امام بزرگوار برای ما ترسیم کردند ما از آرمان شهدا دست بر نمی داریم و دشمنان هم نمی توانند صراط انقلاب را تغییر دهند.
وی با ابراز امیدواری به استعداد جوانان و حضور آنان در صحنه های مختلف از جمله علم و فناوری برای پیشرفت کشور و قطع وابستگی در برخی موضوعات صنعتی گفت: ما هم در مجلس نقاط و حلقه های مفقوده را پیگیری خواهیم کرد و در کادرسازی بودجه آینده آن را در نظر خواهیم گرفت تا مسیر بهره گیری از ظرفیت های دانش بنیان هموار شود.