پخش زنده
امروز: -
همایشی با عنوان "40 سال توسعه ایران" به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران در لندن برگزار شد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما از لندن؛ همایش "40 سال توسعه ایران" به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران در لندن برگزار شد.
در این نشست که با حضور فعالان سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی ایرانی و انگلیسی برگزار شد، ابتدا سفیر جمهوری اسلامی ایران در انگلیس، با یادآوری رشادت های مردم ایران در 40 سال گذشته، مفاهیم اصلی در انقلاب اسلامی ایران را تشریح کرد.
حمید بعیدی نژاد به اساس اسلامی بودن این انقلاب اشاره و اضافه کرد: دو پایه اصلی این انقلاب، استقلال و آزادی و نشانگر خواسته های اساسی مردم در جریان انقلاب است. مردم ایران پیش از این انقلاب در جریان جنبش مشروطیت نیز آزادی و استقلال را در سایه اسلام می خواستند که محقق نشد.
سفر ایران در لندن سپس به نهضت ملی شدن صنعت نفت در ایران و کودتای دولت های خارجی اشاره کرد و گفت: انباشت آرزوهای برآورده نشده و خواست های اصیل مردم ایران، پایه گذار انقلاب اسلامی در سال 1357 شد تا طومار مداخلات بیگانگان در امور داخلی پیچیده و حاکمیتی ملی و مطابق خواست مردم بر ایران مسلط شود.
سپس؛ مجید تفرشی، مورخ و پژوهشگر تاریخ معاصر، سیاست های انگلیس در قبال ایران، در دویست سال اخیر را بررسی کرد. وی با استناد به اسناد وزارت خارجه انگلیس و دیگر اسنادی که پس از گذشت دهه ها، از طبقه بندی کشورهایی همچون آمریکا و انگلیس خارج و منتشر شده است، به سیاست های مخرب و خصمانه انگلیس در دو قرن اخیر پرداخت.
این مورخ ایرانی با اشاره سیاست های انگلیس در دوران مشروطیت، ملی شدن نفت، کودتای آمریکایی- انگلیسی 28 مرداد سال 1332 و دست اندازی در مسیر پیشرفت انقلاب اسلامی ایران را از دلایل نفرت مردم ایران از سیاست های برخی دولت های غربی دانست.
وی تاکید کرد: در زمان پهلوی ، مساله حقوق بشر برای انگلیسی ها چندان اهمیت نداشت و آنچه مهم بود بدست آوردن پول های حاصل از فروش نفت بود و به نوعی تمجید از اقتدار و محبوبیت شاه در میان مردم تاکید می شد.
این پژوهشگر افزود: این در حالی است که برخلاف چهار دهه قبل ، پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ایران هزاران صفحه گزارش از دیپلمات های انگلیسی در بایگانی های دولت این کشور وجود دارد که در آن ها ادعا شده است حقوق بشر در ایران ، نادیده گرفته می شود.
تفرشی گفت درک ناقص برخی سیاستمداران غربی از جمله انگلیسی از ایران، موجب شد نتوانند وقوع انقلاب را پیش بینی کنند و آنان نیز همچون شاه، صدای مردم ایران را بسیار دیر شنیدند.
این پژهشگر تاریخ معاصر سپس به تولید مطالب و شایعاتی درباره ایران پرداخت و افزود: اکنون آشکار شده است که بر خلاف تبلیغاتی که بی بی سی فارسی و بی بی سی خدمات جهانی منتشر می کند، ، آنها هیچ گاه با شاه مشکل نداشتند اگرچه، شاه مدام از این شبکه به دولت انگلیس شکایت می کرد.
وی گفت: براساس اسنادی که از طبقه بندی محرمانه خارج شده است، در دوران انقلاب مردم ایران، کارشناسان وزارت خارجه انگلیس روزانه در نشست هایی با شرکت مدیران بی بی سی خدمات جهانی، سیاست های دولت این کشور را درباره ایران، مطرح می کردند تا در اخبار و تحلیل ها، گنجانده شود.
تفرشی افزود: دو روز پیش سندی از طبقه بندی محرمانه وزارت خارجه انگلیس خارج شد که براساس آن، دولت انگلیس هر زمان که صلاح بداند، بی بی سی را مستقل معرفی می کند و هر زمان که لازم باشد، به حمایت جدی از این سازمان می پردازد.
این پژوهشگر همچنین به شایعاتی همچون نقش کنفرانس گوادلوپ در انقلاب ایران پرداخت که در ۱۴ تا ۱۷ دی ۱۳۵۷، میان رؤسای چهار کشور آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان غربی، در جزیره گوادلوپ برگزار شد و یکی از موضوعات اصلی آن بررسی وضعیت بحرانی ایران در آخرین روزهای پیش از انقلاب اسلامی بود.
وی گفت: در این جلسه که ده دستور جلسه داشت و یکی از آن ها وضعیت ایران بود، مطابق اسناد موجود، هیچ تلاشی برای خارج کردن شاه و یا حمایت از مردم ایران به عمل نیامد بلکه به علت قریبالوقوع بودن سرنگونی محمدرضا پهلوی، توافق شد این دولت ها برای پیشگیری از روی کار آمدن کمونیسم در ایران، چاره اندیشی کنند.
به گفته تفرشی، انگلیسی ها با این که شاه را متحد خود می دانستند و برای روی کار آوردن وی، ابقای وی حتی با کودتا و حمایت از وی در برابر انقلابیون، از هیچ تلاشی فروگزار نمی کردند، در فروش جنگ افزار مثلا تانک های چیفتن، سر شاه هم کلاه می گذاشتند و با این که در گفته ها و قراردادهایشان، مدعی بودند تسلیحات با کیفیت به شاه می فروشند، در عمل تجهیزات بی کیفیتی به شاه تحول می دادند.
این مورخ تاریخ معاصر افزود: درک ناقص سیاستمداران انگلیسی از ایران و ایرانیان، پس از انقلاب نیز ادامه یافته است و به نظر می رسد انگلیسی ها از سیاست های نادرست خود در قبال ایران، چه درباره دخالت های گذشته، جریان ملی شدن نفت و کودتا علیه دکتر مصدق و چه در جریان انقلاب و فعالیت های چهل سال گذشته، درس نگرفته اند و همچنان بر همان سیاست های غلط ادامه می دهند.
در ادامه این همایش، مارک استفنسون، موسیقی دان انگلیسی و مدیر موسسه (INTERNAVA)، به تشریح فعالیت های این سازمان غیر انتفاعی در زمینه نشر موسیقی ایرانی پرداخت.
وی گفت: با شرکت موسیقی دانان ایرانی و اروپایی، کنسرت هایی برای شناساندن موسیقی ایرانی به جهانیان برگزار شده است.
مارک استفنسون افزود: پارسال به مناسبت هشتاد سالگی لوریس چکناوریان، کنسرتی در ایران برگزار شد و سپس بخش هایی از اجرای هنرمندان موسیقی ایران و اروپا در گنبد سلطانیه، تالار وحدت و تالار رودکی پخش شد.
سپس؛ خانم اما نواز (Emma Nawaz)، بنیانگذار موسسه حقوقی بلک استون (Blackstone Solicitors) با معرفی فرصت های سرمایه گذاری در ایران و اشتیاق شرکتهای خارجی برای تعامل با ایران و موانع اجرای آن، از تمایل اندک افراد و شرکت های انگلیسی در همکاری با ایرانیان سخن گفت.
وی افزود: تحریم های آمریکا موجب شده است چالش های فراوانی همچون افتتاح حساب بانکی، نقل و انتقال پول و نگرانی از اقدامات تنبیهی آمریکا، پدید آید اما با اعلام "ساز و کار مالی ویژه اروپا" انتظار می رود به تدریج مشکلات موجود رفع و بازرگانی میان اروپاییان و ایرانیان، آغاز شود.
در این همایش، همچنین محمد حسین امیر حسینی، پژوهشگر علوم رایانه، به مقایسه وضعیت آموزشی، تولید علم و شاخص های نیروی انسانی در ایران، پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی پرداخت و پیشرفت های ایران را در چهار دهه اخیر، برشمرد.
وی افزود: براساس آمارهای موجود ، رشد درخشان ایرانیان در تولید علم، تولید محصولاتی همچون واکسن، افزایش میزان با سوادی، جهش شمار دانشجویان، بالا رفتن نسبت دختران فارغ التحصیل مووسسات عالی، ترویج فرهنگ فعالیت گروهی در نهادهای علمی و اقتصادی ایران، گسترش دانش های نوین از جمله در زمینه نانو، سلولهای بنیادی مورد توجه و تایید نهادهای جهانی و سازمان های بین المللی قرار گرفته است.