به گزارش خبرنگار سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاری کیودو ؛ تصمیم آمریکا به خروج از پیمان کنترل تسلیحات هستـهای سال 1987 با روسیه، باعث نگرانی بازماندگان بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی شده است.
جونجی ماکی، 88 ساله و یکی از بازماندگان حمله اتمی آمریکا در سال 1945 که در هیروشیما زندگی می کند، گفت: «در حالی که آمریکا خواستار خلع سلاح هسته ای کره شمالی است، خود علیه روند خلع سلاح هسته ای عمل می کند".
وی افزود: "خروج آمریکا از این پیمان بسیار نگران کننده است. یک کشور دارای سلاح های هسته ای باید نظم و انضباط و پایبندی خود را نشان دهد و در جهت انهدام این سلاح ها گام بردارد. من به قدرت عقلانیت مردم آمریکا اعتقاد دارم".
کونیهیکو ساکوما یکی دیگر از بازماندگان بمباران اتمی که ریاست دفتر هیروشیما در کنفدراسیون سازمان های آسیب دیدگان بمب های اتمی و هیدروژنی را بر عهده دارد نیز گفت: این پیمان باید حفظ می شد. من نگران این هستم که این تصمیم نه تنها آمریکا و روسیه را تحت تاثیر قرار می دهد بلکه ممکن است دیگر قدرت های هسته اي را به سمت گسترش سلاح های هسته ای سوق دهد.
میاکو جودای یکی دیگر از بازماندگان در ناگازاکی اعلام کرد این یک اقدام غیر قابل بخشایش است و بر خلاف شتاب فزاینده بین المللی در زمینه خلع سلاح هسته ای است.
وی گفت دولت ژاپن باید به عنوان تنها کشوری که قربانی حملات هسته ای شده است درباره عواقب ناشی از سلاح هسته ای، اعتراض خود را اعلام کند.
هیروشیما و ناگازاکی درتاریخ های 6 و 9 اوت 1945، طی مراحل نهایی جنگ جهانی دوم، توسط آمریکا هدف حمله بمب اتمی قرار گرفتند.
آمریکا مدت هاست ادعا می کند روسیه با استقرار طیف وسیعی از سلاح های هسته ای تاکتیکی به منظور ارعاب جمهوری های شوروی سابق، «پیمان منع موشک های میانبرد هسته ای را نقض کرده است. این در حالی است که روسیه این ادعا را رد می کند.