پخش زنده
امروز: -
آبرسانی به روستاها شتاب گرفته است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز زنجان؛ یک روز سرد زمستان میهمان اهالی خون گرم روستای سفید کمر شدم.
روستایی دور اما نزدیک به توسعه و آبادانی.برای رسیدن به این آبادی باید مسیرهای پر پیچ و خم جاده زنجان به بیجار را طی می کردیم.
حوالی ظهر هنگام اذان به روستا رسیدم.
جوانان اهالی من را به سمت خانه ریش سفید آبادی، حاج محمد محبی هدایت کردند.
حاج محمد ،پیر مرد 75 ساله ای که اهالی این روستا او را پدر آبادی خطاب می کردند.
حاج محمد را در کنار حوضچه حیاط منزلش دیدم ،در حال وضو گرفتن بود،به او گفتم خبرنگارم و آمده ام از وضعیت آب شرب روستای شما گزارشی تهیه کنم،او خنده ای بر لب آورد و گفت:اوضاع خوب و شفاف است همانند آبی که با آن وضو گرفتم.
حاجی بعد از اقامانه نماز، چند نفر از ریش سفیدان آبادانی را صدا کرد و دور کرسی نشستیم و خودش راوی ماجرا شد.
حاج محمد می گوید : به لحاظ داشتن آب آشامیدنی سالم و بهداشتی حال اهالی این روستا خوب است و این نعمت را بعد از انقلاب، 24 ساعته و بدون قطعی در دسترس داریم.
او به آب لوله کشی شده در آشپرخانه اشاره می کند و گوید: در گذشته که لوله کشی آب نبود در روستا رودخانه و چشمه داشتیم که برای تهیه آب آشامیدنی هر صبح مقداری آب برای مصرف تا صبح روز بعد ذخیره می کردیم که نه کلر زنی می شد و نه سالم بود.
وی صحبت هایش را این طور ادامه داد که نبود آب ،بهداشت را هم به خطر انداخته بود اما امروزه هر روستایی در خانه اش از حمام با آب سالم و گرم استفاده می کند.
ننه سکینه همسر حاج محمد است،با یک سینی چایی و یک بشقاب کشمش کنار ما آمد .
او می گوید زن های روستایی از این نعمت خوشحال تر هستند چرا که دیگر خبری از حمل آب از چشمه به خانه در شرایط سخت خبری نیست.
ننه سکینه گفت:زنان روستایی قبل از انقلاب به دلیل نبود آب لوله کشی در منازل برای شستن لباس، ظروف و تامین آب آشامیدنی خود و احشام با دلوهای آب آن را با مسافت خیلی طولانی بر دوش خود تا خانه حمل می کردند.
به برکت جمهوری اسلامی برای تامین آب آشامیدنی در مضیقه نیستیم***
یکی دیگر از ساکنان روستای سفید کمر گفت: این روستا قبل از انقلاب 2 چشمه برای آب آشامیدنی و رودخانه ای برای شستن ظرف و لباس داشت که زنان خانه صبح زود برای انجام این کارها به رودخانه می رفتند و تا ظهر وقت آنها در این مکان برای انجام امور خانواده سپری می شد.
معرفت الله محبی افزود: به برکت انقلاب اسلامی همه خانه های روستای پایایی صاحب آب لوله کشی هستند و همه امور مربوط به شتشوی لباس و ظروف و تامین آب شرب در داخل خانه انجام می شود.
تولید سالانه 35 میلیون مترمکعب آب آشامیدنی سالم برای روستاییان***
صحبت های این جمع مرا مشتاق کرد تا آماری از وضعیت آبرسانی به روستا ها بگیرم،با مدیر عامل شرکت آبفار تلفنی گفتگو کردم.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان گفت: هم اکنون 89 درصد جمعیت روستایی استان با 601 روستا، تحت پوشش این شرکت قرار دارند. در حالی که این آمار در سال 57 به 20 روستا خلاصه می شد.
به گفته رضا کابلی، برای 105 هزار و 391 مشترک روستایی استان زنجان سالانه حدود 35 میلیون مترمکعب آب آشامیدنی سالم و بهداشتی تولید و توزیع می شود.
وی، دستاوردهای 40 ساله انقلاب در شرکت آبفار استان زنجان را، احداث پنج هزار و 658 کیلومتر خط انتقال و شبکه توزیع، ساخت 343 باب ایستگاه پمپاژ و 580 باب مخزن با حجم 78 هزار و 757 مترمکعب و ساخت 77 مجتمع آبرسانی برشمرد.
دست خیر خیران در آب رسانی به روستاها***
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان گفت: یکی از کارهای شاخص و موثر این شرکت بعد از انقلاب به دلیل محدودیت های موجود در منابع اعتباری دولتی، استفاده از پتانسیل های جایگزین از جمله خیران و حتی مشارکت خود مردم، نسبت به رفع مشکلات روستاها در بخش آب آشامیدنی است.
کابلی تاکید کرد: یکی از این موفقیت ها تاسیس مجمع خیران آبرسان استان زنجان برای نخستین بار در کشور است.
وی، امتیاز مهم مشارکت مردمی را، صرفه جویی بیش از 40 درصدی هزینه ها در نتیجه مساعدت اهالی و تامین نیروی کار، حذف سود پیمانکار، ارزش افزوده، بیمه و مالیات و همچنین سرعت در اجرا و بهره برداری زود هنگام از پروژه برشمرد که بر اثر حضور و تلاش جهادی مردم و نیروهای شرکت آبفار و حمایت معنوی مسئولان محقق شده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان زنجان گفت: در طرح های آبرسانی مشارکتی با شرکت تاکنون 151روستا با مشارکت مردم با بیش از 250 میلیارد ریال، از آب آشامیدنی سالم بهره مند شده اند.
پایان صحبت هایمان بود،هنگام غروب شد و آوای دلنشین اذان مغرب از مسجد آبادی به گوش می رسید برای اقامه نماز با اهالی به مسجد رفتیم.
بعد از اقامه نماز گروه سرود دانش آموزی این روستا شعری از شعرهای انقلاب خواندند و جوانان با شیرینی و شکلات از مردم پذیرایی می کردند.
حاج محمد محبی ،ریش سفید روستا گفت:هرساله در ایام فجر جشن های مختلفی در روستا برپا می کنیم تا جوان ترها یادشان بماند که این انقلاب چه برکاتی برایمان داشته است.
نویسنده:رضا علیزاده