پخش زنده
امروز: -
هشتمین نشست هم اندیشی بام ایران در حسرت آب در شهرکرد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکزچهارمحال وبختیاری، هشتمین نشست هم اندیشی بام ایران در حسرت آب با حضور شهردار شهرکرد، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر، نمایندگان مجلس، مسئولان و جمعی از شهروندان در تالار لاله شهرکرد برگزار شد.
رئیس کمیته صیانت از آب چهارمحال و بختیاری با اشاره به طرح های انتقال آب بین حوضه ای ازاین استان گفت:رفتارهای فرا قانونی و اقدامات غیرکارشناسی شده اعتماد مردم را نسبت به نظام خدشه دار می کند و مسئولان باید نسبت به این امر حساسیت بیشتری به کار گیرند.
حجت الاسلام امامقلی جعفری در هشتمین همایش بام ایران در حسرت آب افزود: امروز آب به چالش بزرگی در کشور تبدیل شده که اگر با معیار قانون و تصمیمات کارشناسی شده با این چالش مواجه نشویم به مشکل بزرگی تبدیل می شود.
وی با بیان اینکه منابع آب زاینده رود در سالهای گذشته به یک چهارم کاهش یافته است، گفت: چهل سال پیش آورد آب در زاینده رود 2 میلیون و 300 مترمکعب بود که این میزان در 10 سال گذشته به یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب کاهش یافته و در سال گذشته نیز به 400 میلیون مترمکعب رسید.
جعفری تصریح کرد: این موضوع می طلبد تا مصرف آب تعدیل و در استانها به ویژه در استان اصفهان بیش از گذشته به بحث مدیریت منابع آب توجه شود تا با بحران مواجه نشویم.
وی با بیان اینکه سهم چهارمحال و بختیاری از منابع آب زاینده رود بسیار ناچیز است، افزود: این در حالیست که با رفتارهای فرا قانونی، غلط و ظالمانه استان همجوار همین آب ناچیز را هم از دست می دهیم.
جعفری با اشاره به خطر تونل گلاب برای استان چهارمحال و بختیاری، گفت: اگر این تونل راه اندازی شود چرخه غلطی از انتقال آب در استان راه اندازی می شود و در کنار آن باید بهشت آباد نیز وارد چرخه شود.
وی ادامه داد: با بهره برداری از تونل گلاب شهرستانهای سامان، بن و شهرکرد بسیار متضرر می شوند و امکان زیست در این مناطق کم می شود و از سوی دیگر با راه اندازی طرح انتقال آب بهشت آباد شهرستانهای اردل، کیار، شهرکرد و بروجن نیز ویران می شود.
جعفری گفت: منطقه کوهرنگ هم به واسطه تونل سوم کوهرنگ بیابانی شده اما هیچ مسئولی پاسخگوی چنین وضعیتی نیست و بجای اصلاح رویه بر ادامه این روند تاکید دارند.
رئیس کمیته صیانت از آب چهارمحال و بختیاری تونل گلاب را سمبل ظلم به مردم چهارمحال و بختیاری اعلام کرد و گفت: از صبر و متانت مردم این استان نباید سوء استفاده کرد، زیرا اگر این ظلم ها تداوم یابد مردم دیگر به برگزاری همایش ها اکتفا نمی کنند.
جعفری گفت: مردم این استان اجازه نمی دهند حتی یک متر تونل در این استان زده شود.
نماینده مردم لردگان در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش با دعوت مردم به وحدت و همدلی اظهار داشت: انتظار می رود با وحدت وهمدلی و درک شرایط موجود بتوان مشکل خشکسالی و کم آبی را نیز پشت سر گذاشت.
محمد خالدی افزود: چهارمحال و بختیاری از حوزه کارون هیچ بهره ای نمی برد و آب های جاری با سرعت از این استان خارج می شود و از حوزه زاینده رود نیز سهم اندکی دارد.
وی خاطرنشان کرد: با محوریت قرار دادن قانون و تمکین در برابر نظرات کارشناسی می توان اختلافات موجود را برطرف کرد.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه 2 رودخانه زاینده رود و کارون و بخشی از رودخانه دز است و کمبود بارش ها در این استان در یک دهه اخیر استانهای اصفهان، خوزستان و یزد را با چالش مواجه کرده است.
کارشناسان معتقدند؛ بجای اجرای طرح های انتقال آب بین حوضه ای با استفاده از روش های کارشناسی نشده می توان بر روی فرهنگ مصرف بهینه آب و تبیین جایگاه ارزشمند این مایه حیات، ایجاد اعتقاد راسخ به مدیریت بهینه و پایدار منابع آبی و اجرای طرح های انتقال آب با رعایت ابعاد اقتصادی، اجتماعی، فنی و زیست محیطی بهره گرفت.
همچنین عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی هم گفت: هفته آینده با تشکیل یک تیم تخصصی مسائل مربوط به حوزه آب را بررسی و نتایج آن تا پایان بهمن به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارائه می شود.
اردشیر نوریان افزود: این تیم متشکل از 2 نماینده از هر یک از استانهای چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان، نمایندگانی از کمیسیون امنیت ملی، سازمان محیط زیست، وزارت نیرو، جهادکشاورزی و پدافند غیرعامل است.
وی گفت: این تیم با بررسی صحت و سقم ادعاهای هریک از استانهای درگیر مساله آب تا پایان بهمن ماه فرصت دارند تا نتیجه ارزیابی های خود را به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ارائه دهند تا بر اساس آن تصمیمات مقتضی گرفته شود.
نوریان با بیان اینکه تاکنون تصمیمات و اقداماتی که در حوزه آب گرفته شده بر مبنای قانون و تصمیمات کارشناسی شده نیست، گفت: ضروری است با اصلاح روش و مبنای تصمیمات از این رویه غلط دوری و قانون را ملاک تصمیم گیری ها قرار داد.
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تا امروز مردم، فعالان محیط زیست و مسئولان استان چهارمحال و بختیاری نجیبانه و محترمانه برای احقاق حقوق خود تلاش کرده اند، و نگذاریم با پایمال شدن حقوق این مردم اعتماد آن ها به نظام سلب شود.
نوریان خاطرنشان کرد: بی عدالتی، کار غیرکارشناسی و فشار لابی ها در استانهای فلات مرکزی باعث شده تا تصمیمات دولت در حوزه آب تحت تاثیر قرار گرفته و از درجه اعتبار ساقط شود.
وی با انتقاد نسبت به بی توجهی به مطالعات سند آمایش سرزمین در تصمیم گیری ها، گفت: تصمیم گیران حوزه آب نه تنها به این اسناد بالادستی توجهی نمی کنند، بلکه قرار نیست حرف مردم را هم بشوند.
نوریان افزود: بارها اعتراض خود را به مراجع ذیصلاح اعلام کرده و با استناد به قانون و پژوهش های کارشناسی شده درصدد اصلاح رویه غلط موجود برآمده ایم، اما تاکنون نتیجه ای حاصل نشده است.
نماینده مردم شهرستانهای شهرکرد، بن و سامان با تاکید بر اتحاد و همدلی در دفاع از حقوق مردم استان، خاطرنشان کرد: انتظار می رود با دوری از دعواهای سیاسی و قومی همگان در راستای منافع مشترک استان گام بردارند.
نماینده مردم شهرستانهای اردل، فارسان، کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش گفت: بر اساس قانون، مصالح ملی و نظام از هر اقدامی برای دفاع از حقوق مردم استان دفاع می کنیم.
علی کاظمی باباحیدری افزود: نمایندگان استان از همان روز اول مساله آب را از برنامه های اصلی خود قرار داده و تلاش می کنیم با وحدت و همدلی از پایمال شدن حقوق مردم جلوگیری کنیم.
وی با بیان اینکه هیچ یک از مصوبات قانونی سالهای گذشته در حوزه آب اجرایی نشده است، گفت: بر اساس طرح های انتقال آب در سالهای گذشته خسارت های بسیاری به محیط زیست، چشمه ها و مردم شهرستان کوهرنگ وارد شده اما هیچ یک از این خسارات جبران نشده است.
وی با اشاره به تاکیدات رئیس جمهوری مبنی بر توسعه صنعت گردشگری چهارمحال و بختیاری افزود: 10 طرح گردشگری در استان تدوین شده که حتی اجازه اجرای یک طرح از این تعداد را به بهانه کم آبی به ما نداده اند اما در استانهای مجاور، آب بطور بی رویه به مصرف صنعت و کشاورزی می رسد.
کاظمی خاطرنشان کرد: انتظار می رود همگان با تمکین در برابر قانون و رعایت مصوبات کارشناسی شده از دامن زدن به اختلافات حوزه آب خودداری و حقوق یکدیگر را رعایت کنند.
هشتمین همایش بام ایران در حسرت آب با 2 محور ارزیابی خشکسالی های اخیر و اثر آن بر منابع آب و اثرات زیست محیطی اقتصادی، اجتماعی و امنیتی طرح های انتقال آب بین حوضه ای به همت شورای اسلامی شهرو شهرداری شهرکرد و کمیته صیانت از آب این استان برگزار شد.