پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر ورزش: رویکردهای حضرت امام (ره) و رهبر معظم انقلاب در خصوص ورزش را مدون کردیم و وظیفه خود میدانیم پاسخگوی دغدغههای ایشان در حوزه فرهنگ ورزش باشیم
به گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه خبری وزارت ورزش و جوانان، سیدعبدالحمید احمدی در نشست بررسی دستاوردها، چالشها و چشم انداز آینده حوزه ورزش با اشاره به جایگاه عدد چهل در فرهنگ و ادبیات ایران افزود: از لحاظ دینی هم عدد چهل حائز اهمیت است و نشان از بلوغ و بالندگی است که امیدوارم به مناسبت چهل سالگی انقلاب اسلامی بتوانیم با جمع بندی آنچه تاکنون داشته ایم، به مصداق "گذشته چراغ راه آینده است"، توشههای لازم را برای دهههای بعدی انقلاب اسلامی داشته باشیم تا با مشارکت و حضور گسترده مردم این مسیر روشن ادامه یابد.
وی انقلاب اسلامی را مبتنی بر ارزشهای فرهنگی دانست و گفت: بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران فردی تمام عیار به لحاظ فرهنگی بود و به مسایل جامعه و جهان آشنایی کامل داشت و به عنوان یک سیاستمدار دغدغهمند نسبت به کشور و مردم بود. عرصه ورزش هم باید با فضای فرهنگی مورد نظر معمار انقلاب اسلامی انطباق پیدا میکرد.
معاون فرهنگی و توسعه ورزش همگانی وزیر ورزش دیدار جامعه ورزش را در همان سالهای پیروزی انقلاب اسلامی با امام خمینی (ره) مورد توجه قرار داد و گفت: از نگاه امام خمینی (ره) ورزش چندبعدی و چند جهی بود و این نگاه جامع با دوران قبل از انقلاب اسلامی متفاوت بود. مبارزه با نفس، کسب افتخار و اهتزاز پرچم مقدس جمهوری اسلامی ایران، دفاع از کشور و سربلندی کشور از جمله کلیدواژههایی است که رهبر کبیر انقلاب اسلامی در دیدار با جامعه ورزش مطرح کردند و از جامعه ورزش توقع داشتند که یک نگاه کامل و چند وجهی و مبتنی بر ارزشها و خدمت به نظام محقق شود.
وی افزود: بنیانگذار جمهوری اسلامی نگاه جامعی به ورزش داشتند و این نگاه مورد توجه جامعه ورش هم بوده است.
وی دیدگاه مقام معظم رهبری و مطالبه ایشان از جامعه ورزش را هم وجه ارزشی، معنوی و اخلاقی دانست و گفت: رهبر معظم انقلاب تاکید دارند که جامعه ورزش باید به معنویات توجه ویژه داشته باشند تا جاییکه در کنار همه مسایل که در ورزش وجود دارد، باید ابعاد معنوی از تمام آنها بالاتر باشد.
احمدی کلیدواژههای مطالبات رهبر معظم انقلاب را ارزش گرایی، ترویج ارزشهای معنوی، زنده نگه داشتن روح پهلوانی، پاک بودن محیط ورزش، تبلیغ جوانمردی، تاکید بر رعایت مسایل اخلاقی در ورزش، اهمیت نقش رسانهها در دوری از حاشیه و مبارزه نکردن با حریفان رژیم صهیونیستی دانست و تاکید کرد: منشور فرهنگی ورزش کشور دیدگاههای حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری بوده است و خواهد بود. خوشبختانه در این چند سال رویکردهای مقام معظم رهبری و امام راحل را مدون کردیم و وظیفه خودمان میدانیم که پاسخگوی دغدغههای مقام معظم رهبری در حوزه فرهنگ ورزش باشیم.
وی با اشاره به تصویب نظام نامه فرهنگی ورزش کشور در شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: این نظام نامه در واقع سند راهبردی حوزه ورزش است و در این زمینه ۱۰ اولویت و اقدام مشخص و به همه دستگاههای ذیربط ابلاغ شده و مبنای برنامههای ما در چند سال گذشته هم بوده است.
معاون وزیر ورزش گفت: برای اجرائی سازی اولویتهای نظام نامه فرهنگی ورزش کشور، شورای عالی انقلاب فرهنگی مصوبه تشکیل کمیسیون تربیت بدنی و ورزش کشور را ابلاغ کرده است و در این کمیسیون هم توانستیم با یک هم افزایی منشا اثر باشیم.
وی زنده شدن واژه پهلوانی در ورزش را یکی از دستاوردهای ورزشی انقلاب اسلامی دانست و ادامه داد: قبل از انقلاب اسلامی واژه ملموس پهلوانی نداشتیم و فضای فرهنگی ورزش قبل از انقلاب فضای فرهنگی نبود. در گذشته فقط مسابقه، برد و باخت بود و در حد سرگرم کردن مردم و پرکردن اوقات فراغت به ورزش پرداخته میشد.
احمدی یادآور شد: به موضوع فرهنگ پهلوانی در ورزش بعد از انقلاب اسلامی به صورت ملموس توجه شد و در واقع زنده شدن موضوع پهلوانی در ورزش دستاورد فرهنگی در عرصه ورزش است و حتی شخصیت والای پهلوانی جهان پهلوان تختی بعد از انقلاب اسلامی برای مردم تبیین شد.
وی به نقش ورزش در دفاع مقدس اشاره کرد و گفت: در دفاع مقدس مقوله ورزش هم باعث ارتقا آمادگی جسمانی رزمندگان شد و مهمتر از آن ورزشکاران هم حضور پرشوری در جنگ تحمیلی داشتند و حضور خیل عظیم ورزشکاران در جبهه یکی از دستاوردهای جامعه ورزش بوده است. تقدیم بیش از پنج هزار شهید به نظام و انقلاب اسلامی همچنین جانبازان، آزادگان و ایثارگران واقعا ارزشمند است.
معاون وزیر ورزش و جوانان حجاب و عفاف در ورزش را یکی دیگر از دستاوردهای فرهنگی در عرصه ورزش دانست و به فرمایشات مقام معظم رهبری که همیشه حجاب و عفاف بانوان در عرصه بین المللی را ستوده اند، اشاره کرد و افزود: بانوان ایران اسلامی با حجاب و عفاف، ضمن حضور در رویدادهای بین المللی حتی موفق به کسب افتخار هم شده اند.
وی در خصوص دستاوردهای میراث فرهنگی در عرصه ورزش گفت: ثبت آیین فرهنگ پهلوانی و ورزش زورخانهای همچنین چوگان ایرانی در یونسکو از جمله دستاوردهای با ارزش فرهنگی در ورزش ایران است.