پخش زنده
امروز: -
رئیس جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات: ۸۰ درصد از بیماران مبتلا به سرطان ریه دخانیات مصرف میکنند
دکتر محمدرضا مسجدی در حاشیه همایش دخانیات و سیاست گذاری سلامت محور در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما گفت: ۸۰ تا ۹۰ درصد از بیماران تنفسی نیز ارتباط مستقیم با دخانیات دارند.
این متخصص ریه افزود: ۴۵ درصد از سکتههای قلبی و مغزی نیز با دخانیات مرتبط است.
دکتر مسجدی گفت: سالانه ۶۰ هزار نفر در کشور بر اثر دخانیات جان خود را از دست میدهند.
وی افزود: متأسفانه ۱۰ درصد از این افراد (۶ هزار نفر) به سبب مصرف دخانیات یکی از اعضای خانواده تنها با دود سیگار در ارتباط بوده اند، اما جان خود را از دست دادند.
رئیس جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات گفت: برگزاری همایش دخانیات و سیاست گذاری سلامت محور همزمان با هفته پویش ملی پیشگیری از سرطان و همزمان با بررسی لایحه بودجه ۹۸ برگزار میشود.
وی افزود: تقاضای ما از مجلس و سازمان برنامه و بودجه توجه به اجرای قانون جامع پیشگیری از دخانیات است که بر اساس آن باید سالانه ۱۰ درصد به مالیات دخانیات اضافه شود، اما در کشورمان تنها ۲۰ درصد از قیمت خرده فروشی مالیات اخذ میشود که این رقم بسیار پایین است.
دکتر مسجدی گفت: در سیاست گذاریهای جهانی مالیات بر مصرف دخانیات حداقل ۷۰ درصد است که این رقم در ترکیه ۷۵ درصد، در پاکستان ۷۶ درصد، در اردن ۸۰ درصد و در مصر امسال ۱۰۰ در صد بوده است.
رئیس جمعیت مبارزه با استعمال دخانیات افزود: سرطان یکی از ۴ بیماری کشنده غیر واگیر در کنار بیماریهای قلبی و عروقی (سکتههای قلبی و مغزی)، بیماریهای مزمن تنفسی و دیابت است که ۵ عامل این بیماریها را تشدید میکند.
وی گفت: مصرف دخانیات، الکل، آلودگی هوا، رژیم غذایی نامناسب و کم تحرکی ۵ عامل ابتلا به بیماریهای غیر واگیر خطرناک است.
دکتر مسجدی افزود: بر اساس نظر سازمان جهانی بهداشت کنترل دخانیات سهلتر از کنترل چهار عامل دیگر ابتلا به بیماریهای غیرواگیر است، زیرا درصد کوچکی دخانیات مصرف میکنند.
وی گفت: در ایران کمتر از ۱۵ درصد از جمعیت کشور دخانیات مصرف میکنند، اما ۸۵ درصدی که دخانیات مصرف نمیکنند باید هزینههای ناشی از مصرف دخانیات را بپردازند.
مسجدی افزود: نباید به بهانه افزایش قاچاق و یا ایجاد اشتغال از افزایش مالیات بر دخانیات صرف نظر کرد چرا که مبارزه با قاچاق و کنترل آن هیچ ربطی به افزایش مالیات بر دخانیات ندارد.
وی گفت: اگر مالیات صحیح بر دخانیات اعمال شود بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان به بودجه کشور تزریق میشود که در شرایط فعلی به جیب سوداگران، واردکنندگان و تعداد اندکی از تولید کنندگان دخانیات میرود.