پخش زنده
امروز: -
تعدادی از معاونان دادستان تهران که در روزهای گذشته در فروشگاههای زنجیرهای حاضر شدند و نحوه توزیع گوشت را نظارت کردند، گزارشی از نحوه توزیع گوشت به دادستان تهران ارائه کردند. .
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، امروز تعدادی از مسئولان سازمانها و وزارتخانهها میزبان دادستانی عمومی و انقلاب تهران بودند تا راهکارهای مبارزه با گرانیها به بحث و تبادل نظر گذاشته شود.
اگرچه موضوع نشست راهکارهای مبارزه با گرانی و احتکار بود، اما بیشتر وقت جلسه حدود سه ساعته به نحوه توزیع گوشت گرم وارداتی و منجمد اختصاص یافت.
چند روز گذشته دادستان کل کشور به دادستانهای سراسر کشور ابلاغ کرد در خصوص گرانی و گرانفروشی ورود کنند و بر همین اساس دادستان تهران نیز از معاونان خود خواست با حضور در گشتهای مشترک تعزیرات بر روند عرضه کالاهای اساسی نظارت کنند.
بر همین اساس در دو سه روز گذشته معاونان دادستان تهران در بیشتر فروشگاههای زنجیرهای و میادین میوه و تره بار تهران حضور یافتند.
در جلسه امروز هر یک از معاونان دادستان تهران جمع بندی خود را از آنچه در نحوه توزیع گوشت مشاهده کرده بودند ارائه کردند.
یکی از معاونان دادستان تهران در این نشست گفت: هیچ هماهنگی برای توزیع گوشت وجود ندارد و برای مثال سهمیه فروشگاههای زنجیرهای کوچک خیلی بیشتر از فروشگاههای بزرگ بوده است.
جهانی افزود: در برخی فروشگاهها نیز که با کارت ملی گوشتهای وارداتی توزیع میشد نحوه ثبت کارت ملی به این صورت بود که فقط در همان فروشگاه و فقط در همان روز جواب میداد و فرد میتوانست در فروشگاههای دیگر شهروند و یا در روزهای بعد گوشتهای وارداتی را خریداری کند.
وی گفت: یکی دیگر از تخلفاتی که ما در فروشگاههای زنجیرهای مشاهده کردیم گرانفروشی بسیار عمده مواد پروتئینی بسته بنده شده بود به این ترتیب که در یک فروشگاه زنجیرهای یک بسته یک کیلو و ۸۰۰ گرمی سینه مرغ حدود ۷۰ هزار تومان به فروش میرفت.
جهانی افزود: در این فروشگاهها گوشت چرخ کرده نیز از ۳۷ تا ۷۵ هزار تومان به فروش میرفت که واقعا برای مردم کیفیت آن ابهام داشت.
وی گفت: در برخی از فروشگاههای زنجیرهای هم مشاهده کردیم که بخشهایی
از گوشتهای تنظیم بازار در قالب بسته بندیهای جداگانه با قیمت هر کیلو ۹۵ هزار تومان به مشتریان عرضه میشد.
معاون دادستان تهران افزود: قطعا در نحوه توزیع گوشتهای تنظیم بازار با دلالیهای گسترده و سازمان یافته مواجهیم و گوشتهای منجمد به صورت کارتنی راهی رستورانها میشود.
جهانی گفت: قطعا مشکل کمبود گوشت نداریم، اما هیچ مدیریت و نظارتی بر توزیع آن نیست و مثلا در شمال شهر که گوشت منجمد خیلی مشتری ندارد به وفور این نوع گوشت در فروشگاهها موجود است، اما در فروشگاههای جنوب شهر با کمبود جدی مواجهیم.
در ادامه این نشست یکی دیگر از معاونان دادستان تهران هم از نبود نظارت در توزیع گوشتهای تنظیم بازار انتقاد کرد.
ذبیح زاده افزود: در یکی از فروشگاههای زنجیرهای صدکیلوگرم گوشت گرم وارداتی و صد کیلوگرم گوشت منجمد احتکار شده بود که وقتی موضوع را بررسی کردیم به ما اعلام کردند این مقدار گوشت سهمیه کارکنان و کارگران فروشگاه است.
در ادامه این نشست دیگر معاون دادستان تهران هم گفت: سیاست تنظیم بازار باید به سمت حمایت از کالای داخلی باشد.
پسندیده افزود: اگر قرار است گوشت تنظیم بازار با کارت ملی توزیع شود حتما به کارت ملی سرپرست خانوار اختصاص پیدا کند.
وی از متناسب نبودن توزیع گوشت در مناطق مختلف تهران هم انتقاد کرد.
در ادامه این نشست یکی دیگر از معاونان دادستان تهران گفت: توزیع گوشتهای تنظیم بازار در فروشگاههای خصوصی بسیار بیشتر از میادین میوه و تره بار است.
در فروشگاه اتکای فکوری که ۴۵ هزار واحد خانه سازمانی دارد مشاهده کردیم که روزانه ۲۵ لاشه (۵۰۰) کیلوگرم در اختیارشان قرار گرفته است.
در ادامه این نشست مسئولانی از سازمانهای تعزیرات، صنعت، معدن و تجارت، پشتیبانی امور دام، جهاد کشاورزی و نیروی انتظامی مطالبی در خصوص نحوه توزیع گوشت وارداتی مطرح کردند