ابراز نگرانی مقامات سابق آمریکایی از پیامدهای احتمالی توافق دولت آمریکا با طالبان
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاری صداوسیما، مقامات سابق آمریکایی از پیامدهای احتمالی توافق دولت این کشور با گروه طالبان ابراز نگرانی کردند. رسانه های جمعی افغانستان به نقل از «رایان کراکر» سفیر سابق آمریکا در افغاستان اعلام کردند: اگر واشنگتن تا 18 ماه آینده نظامیان خود را از افغانستان خارج کند ، احتمال می رود طالبان دوباره افغانستان را به تصرف خود درآورد.
وی افزود: گروه طالبان دولت افغانستان را به رسمیت نمی شناسد پس هیچ تضمینی نیز برای جلوگیری از پیامدهای احتمالی صلح با گروه طالبان وجود ندارد.«میچل میلر» معاون سابق «سی آی ای» نیز گفت: گروه طالبان برای القاعده پناهگاه امن فراهم کرد و 17 سال در کنار هم بودند، ترامپ اکنون دو گزینه دارد ، حضور طولانی مدت در افغانستان یا مشاهده آنچه پس از خروج در افغانستان اتفاق خواهد افتاد.
رییس مجلس سنای آمریکا نیز از دونالد ترامپ خواسته است نظامیان این کشور را از افغانستان خارج نکند.اما سخنگوی کاخ سفید گفته است مذاکرات آمریکا با طالبان ادامه دارد و اولویت واشنگتن این است که افغانستان دوباره به لانه های تروریسم تبدیل نشود.خبر دیگر اینکه «زلمی خلیل زاد» نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان با مقامات سابق گروه طالبان در کابل دیدار و گفتگو کرد.
خلیل زاد با «عبدالسلام ضعیف» سفیر سابق طالبان در پاکستان و «وکیل احمد متوکل» وزیر امور خارجه حکومت طالبان در دفتر «حکمت خلیل کرزی» معاون سابق وزیر خارجه افغانستان دیدار و درباره روند صلح گفتگو کرد.اگرچه هنوز جزئیات بیشتری درباره محورهای این دیدارها منتشر نشده است اما گفته می شود جزئیات نشست قطر مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفته است.
پیش از این رسانه های جمعی از توافق آمریکا با گروه طالبان مبنی بر خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان در یک جدول زمانی 18 ماهه خبر داده بودند اما خلیل زاد و سخنگوی گروه طالبان این موضوع را رد کردند.