پخش زنده
امروز: -
از ابتدای امسال تاکنون تولید صنعت نساجی و پوشاک 6 درصد، صادرات در این حوزه از نظر وزن 37 درصد و از نظر ارزش 26 درصد افزایش داشت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، مدیر کل دفتر صنایع نساجی و پوشاک وزارت صنعت، معدن و تجارت دیشب در مراسم گشایش نمایشگاه بین المللی صنعت نساجی و پوشاک در مشهد گفت: امسال شرایط دشوار ارزی بر اقتصاد کشور حاکم است و وظیفه دولت تسهیل فضای کسب و کار و هموار کردن مسیر تولید و تجارت است.
افسانه محرابی افزود: تحریم های اقتصادی مانند تیغه دولبه هستند به این معنا که هم تهدید و هم فرصت برای رشد به شمار می روند، در شرایط تحریم کنونی و ممنوعیت واردات پوشاک و منسوجات، صنعت نساجی و پوشاک کشور فرصت خوبی برای رشد دارد.
وی گفت: همه تلاش این وزارتخانه در حوزه صنعت نساجی، حل کردن مشکل تامین مواد اولیه و به روز رسانی ماشین آلات است.
محرابی افزود: با توجه به افزایش نرخ ارز و مشکل کمبود نقدینگی، وزارت صنعت با سازمان برنامه و بودجه تفاهم نامه ای پیرامون تبصره 18 قانون بودجه سال 97 امضا کرد تا از محل آن بتوان کمبود نقدینگی فعالان صنعت نساجی را جبران کرد.
وی با بیان اینکه این تفاهم نامه در مرحله اجرا قرار گرفته است، اظهار داشت: بر این اساس تسهیلات بانکی در قالب سرمایه در گردش، نوسازی ماشین آلات و خط تولید، اتمام طرحهای نیمه تمام به فعالان صنعت نساجی و پوشاک اختصاص می یابد که بهره بانکی برای صنعتگران مناطق توسعه یافته 14 درصد و مناطق کمترتوسعه یافته 12 درصد است.
محرابی افزود: باید با ارتقای کیفی تولیدات رقابت سالم با کشورهای ترکیه و چین که در حوزه پوشاک و منسوجات پیشرفت کرده اند، ایجاد کرد.
وی نرخ بهره تسهیلات بانکی بیشتر از 9 درصد را برای فعالان صنعت نساجی و پوشاک توجیه ناپذیر دانست و گفت: وزارت صنعت درصدد است، در خصوص تامین سرمایه در گردش فعالان اقتصادی حوزه نساجی از محل یارانه سود تسهیلات با نرخ بهره بانکی حداکثر 9 درصد، موافقت سازمان برنامه و بودجه را بگیرد.
عضو انجمن نساجی ایران نیز در این مراسم گفت: در سایه افزایش نرخ ارز طی سال جاری قاچاق پوشاک در کشور به حداقل رسید اما اگر به این مهم اکتفا کنیم و از توسعه صنعت نساجی غافل شویم، فرصت طلایی کنونی را از دست می دهیم.
غلامعلی رخصت افزود: شرایط کنونی زمان نجات صنعت پوشاک و نساجی کشور است، در این زمان می توان با به روز رسانی ماشین آلات، افزایش دانش از طریق اتصال صنعت به دانشگاه، استفاده از ابزارهای لازم برای ارتقای کیفی تولید، سطح کیفی و کمی این صنعت را در کشور ارتقا داد.
وی از مسئولان خواست به تولیدکنندگان با تجربه و کارآمد در به روز رسانی ماشین آلات و ارتقای سطح تولید کمک کنند تا بتوانند تولید باکیفیت و قابل رقابت با کالاهای مشابه خارجی داشته باشند.
هفتمین نمایشگاه تخصصی صنعت چاپ، بسته بندی، کارتن سازی و ماشین آلات وابسته، تبلیغات تابلوسازی، خدمات و ملزومات وابسته و نمایشگاه بین المللی صنعت نساجی، پوشاک، منسوجات خانگی و صنایع وابسته سه شنبه شب در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی مشهد گشایش یافت.