پخش زنده
امروز: -
استان مرکزی در چهلمین بهار پیروزی انقلاب اسلامی همچنان در مسیر توسعه و بالندگی حرکت میکند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اراک؛ با گذشت چهل سال از عمر پر برکت انقلاب شکوهمند اسلامی با تکیه بر توان علمی متخصصان داخلی، حمایت مسئولان و مشارکت همیشگی مردم قدرشناس استان مرکزی چرخ تولید، توسعه و سازندگی سریع تر از همیشه در حال چرخش است.
برای انعکاس خدمات ارائه شده انقلابی که می خواهیم چهل سالگی اش را جشن بگیریم مشاهده هایم را از حوزه روستایی آغاز می کنم تا بینم خدمات نظام اسلامی در روستاها تا چه میزان برای اهالی روستاهای استان مرکزی رقم خورده است.
تصمیم گرفتم با جمعی از پیرمردهای روستایی که همان جوانان انقلابی چهل سال پیش هستند، از اراک مرکز استان مرکزی عازم روستای تاریخی وفس در شهرستان کمیجان شوم.
حاج صبرالله راننده مینی بوس آبی رنگ بنز قدیمی که حالا مثل ماشینش پیر و سالخورده شده و سال ها مسیر روستاهای استان مرکزی را زیر پا گذاشته، در حالیکه به آرامی طی مسیر می کرد با لهجه شیرین وفسی گفت: "همین جاده 120کیلومتری را بعد از انقلاب برامون ساختند، قبل از انقلاب که این امکانات را نداشتیم!".
حاج براتعلی هم که صندلی بغلیِ من نشسته بود همچنان که دانه های درشت تسبیح قرمز رنگش را در دستش جابجا می کرد گفت: "قدیما که جاده نداشتیم، خیلی سختمون بود، اگه کسی مریض می شد باید با حیوون یا تراکتور می بُردیمِش دکتر".
احداث بیش از 3هزار کیلومتر راه روستایی...
همچنان که مینی بوس دل به جاده داده بود و دیدن طبیعت بکر مسیر روستا چشم نوازی می کرد با توقفی کوتاه در کنار جاده، به طور اتفاقی با مدیرکل راه و شهرسازی استان مرکزی که برای ارزیابی محورهای فرعی و روستایی استان مشغول بررسی مشکلات محور اراک - وفس بود رو به رو شدم.
فرصت را غنیمت شمردم و مقایسه راه های روستایی قبل و پس از انقلاب را از او جویا شدم.
آقای مرزبان می گوید: استان مرکزی پیش از پیروزی انقلاب اسلامی حدود 600کیلومتر راه روستایی داشت، اما الان چهل سالگی انقلاب را در حالی جشن می گیریم که در این مدت 3هزار و 800کیلومتر راه روستایی احداث شده است.
البته در طول این سال ها خدمات گسترده ای در زمینه احداث جاده های ارتباطی اصلی استان مرکزی هم به مردم ارائه شده است.
او می افزاید: استان مرکزی پیش از انقلاب اسلامی فاقد آزادراه و بزرگراه بود ولی اکنون در چهلمین بهار خجسته انقلاب اسلامی با همت و تلاش مسئولان نظام اسلامی 209کیلومتر آزاد راه و 432کیلومتر هم بزرگراه احداث شده است.
اجرای طرح هادی برای 450روستای استان مرکزی...
به مسیرمان ادامه دادیم و کمتر از 20دقیقه به روستای تاریخی و هدف گردشگری وفس رسیدیم.
در روستا متوجه خدمات مناسب ارائه شده در زمینه بهسازی کوچه ها و جدول گذاری و آسفالت معابر اصلی شدم.
خدمات ارائه شده بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان مرکزی را از رئیس این بنیاد که قبلا قرار ملاقاتم را با او در روستای وفس تنظیم کرده بودم پرسیدم.
محمدرضا رضافرح می گوید: خادمان مردم در این بنیاد با اجرای پروژه های عمرانی در قالب طرح های هادی، گام های بلندی برای توسعه متوازن روستاها برداشته اند.
او می افزاید: تاکنون طرح هادی برای بیش از 450روستای استان مرکزی اجرا شده که مرحله نخست آن در بیش از 200روستا به بهره برداری رسیده است.
مش عباس، کشاورز وفسی هم که از انجا عبور می کرد گفت: "خدا رحمت کنه امام خمینی رو و سلامتی به آقای خامنه ای؛ به برکت انقلاب اسلامی الآن خدا رو شکر راه آسفالت، آب، برق، تلفن و گاز داریم".
اما در زمینه گاز رسانی هم، اکنون صددرصد خانوارهای شهری و بیش از 97درصد خانوارهای روستایی استان مرکزی از وجود گاز طبیعی بهره مند هستند.
راه اندازی 780خانه بهداشت روستایی در استان مرکزی...
در بخش بهداشت و درمان هم به همت والای مسئولان نظام اکنون در بسیاری از روستاها به ویژه روستای وفس 44مرکز جامع خدمات سلامت و 780خانه بهداشت روستایی در استان مرکزی به مردم خدمات می دهند.
این موضوع بهانه ای شد که سری هم به خانه بهداشت روستای وفس بزنم تا از نحوه ارائه خدمات درمانی هم به اهالی با خبر شوم.
خانم روحی دکتر جوان این مرکز درمانی که از فارغ التحصیلان پزشکی اراک است از حس خوب خدمت به مردم پر مهر و کم توقع روستا برایمان گفت.
همانجا در تماس تلفنی با سرپرست دانشگاه علوم پزشکی اراک، از میزان خدمات رسانی حوزه بهداشت و درمان به مردم استان مرکزی جویا شدم.
افزایش چشگیر خدمات درمانی پس از پیروزی انقلاب اسلامی...
دکتر جمالیان می گوید: قبل از انقلاب اسلامی کمتر از 300پزشک در استان مرکزی بوده که این آمار در 40سال عمر پر برکت انقلاب اسلامی به بیش از دو هزار نفر رسیده است.
در همان مدت هم کمتر از 400تخت داشته ایم، در حالیکه این آمار اکنون به بیش از دوهزار و 200 تخت افزایش یافته است.
موقع ترک مرکز درمانی روستای وفس، آشنایی با سجاد دانشجوی جوانی که همراه بیمارش به این درمانگاه آمده بود و در حال تحصیل در دانشکده علوم پایه اراک است مرا به بررسی مقایسه کنونی و پیش از انقلاب دانشگاه های استان ترغیب کرد.
ضمن خداحافظی با اهالی خونگرم و مهمان نواز روستای وفس؛ روستا گردیَم را با هدف بررسی خدمات چهل ساله انقلاب در روستاهای استان مرکزی پایان دادم و حالا می خواهم خدمات ارائه شده نظام اسلامی را در حوزه های شهری هم ارزیابی کنم.
به اراک بازگشتم و یک راست به دانشکده علوم پایه این شهر رفتم.
افزایش چشمگیر مراکز آموزش عالی...
دکتر حمیدی رئیس دانشگاه اراک و دبیر شورای عالی دانشگاه های استان مرکزی را در حیاط دانشگاه و در جمع دانشجویان یافتم.
او گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی 4یا5 رشته با 500نفر ظرفیت پذیرش در استان مرکزی وجود داشته است، ولی الان به برکت انقلاب اسلامی در 75مرکز آموزش عالی، 80هزار دانشجو با فراگیری علم و دانش در رشته های مختلف، برای خدمت به نظام اسلامی و میهن عزیزمان مهیا می شوند.
تداوم روحیه انقلابیگری، رمز موفقیت روزافزون انقلاب اسلامی...
سری هم به دانشکده فنی و مهندسی اراک زدم و خیلی اتفاقی با یک مهندس دانش آموخته نخبه و مخترع آشنا شدم که در عین حال یکی از کارآفرینان موفق در عرصه تولید و اشتغالزایی هم هست.
دیدن جوانان خلاق و پویا که فرزند همان جوانان انقلابی سال57 هستند از تداوم روحیه انقلابیگری و پایبندی به اصول و ارزش های ناب انقلاب اسلامی حکایت دارد.
همراه با مهندس علیجانی به کارخانه اش در روستای اِیبک آباد اراک رفتیم، جایی که در آن توانسته از ایده، ثروت تولید کند.
او می گوید: با توکل به خدا و با شراکت بخش خصوصی سه سال پیش کارمان را شروع و روزانه دو هزار پَره رادیاتور تولید و روانه بازار می کنیم.
وجود صنایع متعدد و پویا، ثمره چهل سال عمر پر برکت انقلاب...
چهل سال اقتدار نظام اسلامی، تدبیر خردمندانه مسئولان و همت والا و اراده شکست ناپذیر مردمی سخت کوش و خستگی ناپذیر سبب شده که وقتی در جای جای این استان صنعتی قدم می گذارید صنایع فعال و پویایی را می بینید که مثل درختانی تنومند و استوار در خاک زر خیز این دیار ریشه کرده و زندگی، سازندگی و حیات اقتصادی مردم این خطه را نوید می دهد.
استقرار واحدهای صنعتی متعدد چهره شهرها را صنعتی و استان مرکزی را به قطب چهارم صنعت کشور تبدیل کرده است.
تلاش متخصصان متعهد برای جلوگیری از ورود کالاهای خارجی...
از اراک به کارخانه تولید تیشو؛ الیاف مصنوعی شیشه در دلیجان رفتم که محصول فکر و خلاقیت متخصصان انقلابی و متعهدی است که در طول عمر انقلاب شکوهمند اسلامی برای حفظ دستاوردهای نظام اسلامی، هم قسم شده اند تا با تولید محصولات با کیفیت داخلی مانع از ورود کالاهای بی کیفیت خارجی شوند و مردم ایران اسلامی را بیش از گذشته سرافراز کنند.
محمدی مدیرعامل مجتمع تولید الیاف مصنوعی می گوید: پیش از این، محصولات تولید شده در این کارخانه کاملا وارداتی بود، ولی امروز با ظرفیت تولید سالانه 250میلیون متر، نیاز داخل را به طور کامل تامین می کنیم.
توسعه صنایع استان مرکزی، گامی مهم برای اشتغالزایی...
مقصد بعدی، کارخانه تولید مواد غذایی در شهرستان زرندیه بود.
وارد کارخانه که شدم حاجی پور رئیس سازمان صنعت معدن و تجارت استان مرکزی هم در حال بازدید از خط تولید و نحوه تولید کیفی محصولات این واحد صنعتی بود.
او در پاسخ به سوالم مبنی بر تعداد واحدهای صنعتی استان مرکزی گفت: قبل از انقلاب بیش از 50واحد صنعتی کوچک و بزرگ با 5هزار شغل در استان مرکزی مستقر بود که این تعداد پس از پیروزی انقلاب و با تلاش صنعتگران کاردان و انقلابی، اکنون به رقم قابل توجه 3 هزار واحد صنعتی رسیده است.
حاجی پور افزود: در این واحدها بیش از 100 هزار نفر به طور مستقیم کار می کنند و به همین دلیل استان مرکزی عنوان پایتخت صنعت کشور را به خود اختصاص داده است.
صنایع بزرگ، نبض اقتصاد استان مرکزی...
استان مرکزی خواستگاه صنایع بزرگ و مادر هم هست مثل پالایشگاه امام خمینی شازند؛ پالایشگاهی که در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی با اجرای طرح توسعه، اکنون 25درصد بنزین کشور را تولید می کند.
علیرضا امین مدیرعامل پالایشگاه امام خمینی شازند هم با اشاره به ظرفیت عظیم این پالایشگاه، آن را ارمغانی ارزشمند و دستاورد بزرگ نظام اسلامی می داند و می گوید: ظرفیت تولید بنزین از 4میلیون لیتر در گذشته، اکنون به 16میلیون لیتر در روز رسیده و تولید گازوئیل هم روزانه به 12میلیون لیتر افزایش یافته است.
البته نام های آشنایی از صنایع بزرگ و بلند آوازه مثل پتروشیمی، ماشین سازی، آذراب و کارخانه آلومینیوم هم نمونه های دیگری از برکات انقلاب اسلامی در استان مرکزی است.
شرکت آلومینیوم، تامین کننده نیمی از نیاز کشور...
از شازند به اراک، ایستگاه آخر یعنی شرکت آلومینیوم سازی برگشتم.
مجیدی مدیرعامل ایرالکو هم می گوید: 48درصد شمش آلومینیوم کشور در کارخانه آلومینیوم سازی ایران در اراک تولید می شود که این نشان دهنده تعهد انقلابی و عزم و اراده پولادین متخصصان و تلاشگران این عرصه برای رونق تولید و کمک به اقتصاد کشور است.
البته آلومینیوم در بخش ورزش استان هم طرفداران زیادی دارد.
منظورم تیم دسته یکیِ فوتبال آلومینیوم اراک است که از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی در بخش ورزش محسوب می شود و اکنون در جام آزادگان هم حضور پر رنگی دارد.
افزایش سرانه ورزش، دستاورد دیگر انقلاب اسلامی...
به همین بهانه سری هم به مدیرکل ورزش و جوانان استان مرکزی زدم تا از تحولات و پیشرفت این حوزه در چهل سال انقلاب اسلامی بیشتر بدانم.
حقدادی در اینباره می گوید: سرانه ورزش استان مرکزی قبل از انقلاب اسلامی کمتر از یک صدمِ متر مربع بوده که به برکت دستاوردهای انقلاب اسلامی الان این رقم به یک متر مربع افزایش یافته است.
حرف آخر...
اگر انقلاب اسلامی از 40سال پیش تاکنون توانسته روز به روز به اهداف عالی خود دست یابد به دلیل اندیشه، تلاش، خلاقیت و همدلی متخصصان یکدل ایران اسلامی و وجود استراتژی های راهبردی و موثر مسئولان برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده است.
البته چاشنی اصلی این توفیقات بزرگ و باشکوه در مسیر تعالی و شکوفایی ایران عزیز، همانا حضور مردم در کنار مسئولان نظام اسلامی برای پاسداری از خون مطهر شهدای انقلاب و دفاع مقدس و صیانت از دستاوردهای والای انقلاب اسلامی است تا کشتی انقلاب بتواند در گذر از تلاطم امواج سهمگین اقیانوس توطئه های شوم دشمنان، ایمن به ساحل موفقیت برسد.
نویسنده: سیداحمد طباطبایی