پخش زنده
امروز: -
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات: نخستین پارک فناوری کسب و کارهای فضاپایه در هفته فضایی در استان مازندران احداث و راه اندازی میشود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما؛ محمدجواد آذری جهرمی در حاشیه نخستین همایش ملی «فناوری فضایی و کاربردهای آن» که در سالن همایشهای علم و صنعت برگزار شد، در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت پرتاب ماهواره جدید دانشگاه صنعتی امیر کبیر گفت: تجربه خوبی از طراحی و مراحل قرار دادن ماهواره پیام امیر کبیر در مدار به دست آمده است و اشکالاتی مربوط به ماهواره بر وجود داشت که در این راستا کمیتهای در وزارت دفاع تشکیل شده است تا این اشکالات برطرف شود.
وی افزود: ما منتظر هستیم تا وزارت دفاع وقت مناسب و زمان مناسب برای در مدار قرار گرفتن ماهواره دوستی شریف را که یک ماهواره سنجشی است اطلاع دهد، این ماهواره میتواند تا دقت ۶ متر ارسال کند و مدت قرار گیری در مدار زمین حدود ۳ ماه خواهد بود.
آذری جهرمی گفت: ماهواره دوستی شریف اثرات بسیار مهمی در بخش تحقیقاتی و پژوهشی برای ما دارد.
وی همچنین به طراحی ماهواره ظفر در دانشگاه علم و صنعت اشاره کرد و افزود: ماهواره ظفر در دانشگاه علم و صنعت در حال طراحی است و این ماهواره میتواند در مدار ۶۰۰ کیلومتری قرار گیرد و تصاویر بسیار خوبی تا دقت ۱۵ متری ارسال کند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه کارهای بخش تولید ماهواره و ارتقای دانش فضایی با جدیت در حال پیگیری است، گفت: نخستین همایش توسعه کاربردهای دانش فناوری به همت دانشگاه علم و صنعت پایه ریزی شد که دست آوردهای بی نظیری در حوزه کشاورزی، محیط زیست، مدیریت منابع آب برای کشور به همراه دارد و میتواند اشتغال زیادی را برای مهندسان بخش کشاورزی ایجاد کند.
آذری جهرمی با بیان اینکه اطلاعات جمع آوری شده در سالهای گذشته آزادانه در اختیار همه کسب و کارها قرار میگیرد، افزود: در هفته فضایی نخستین پارک فناوری کسب و کارهای فضاپایه در استان مازندران احداث و راه اندازی میشود و شرکتهایی با حضور پژوهشگران و محققان در آن جا مستقر میشوند و این امر به توسعه اشتغال در عرصه فضایی کمک زیادی کند.
وی تأکید کرد: تلاش دانشمندان در عرصه فضایی در سالهای اخیر به خصوص پس از انقلاب و در ۲۵ سال گذشته تا کنون تأثیر گذار بوده است.
آذری جهرمی در ادامه در خصوص پرتاب ماهواره پیام ۲ گفت: اقدامات عملیاتی ماهواره پیام ۲ به سرعت پس از ماهواره پیام امیرکبیر که ناموفق بود آغاز شد و ما سفارش ساخت ماهواره پیام ۲ با چهل برابر دقت بیشتر را به دانشگاه صنعتی امیر کبیر داده ایم که در این دانشگاه مرحله طراحی این ماهواره آغاز شد و پیش بینی میشود که با توجه به تجربهای که دانشگاه صنعتی امیر کبیر در طراحی ماهواره پیام داشته است مراحل طراحی و عملیاتی آن ۳ سال طول بکشد.