پخش زنده
امروز: -
رئیس کارگروه ایثار و شهادت ستاد مرکزی چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب از جمع آوری ۱۲ میلیون سند مکتوب دیداری و شنیداری از شهدا خبر داد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام محمدحسین کاویانی راد در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک پدیده بی نظیر بود که در ابعاد مختلف تحولات گستردهای در جامعه را رقم زد، گفت: پس از گذشت سالها هنوز حماسه گری و انقلابی گری به عنوان نمونه عینی برای تحولات مبتنی بر معارف دینی و اخلاق اسلامی و آرمانهای بلند و ارزشمند انقلاب اسلامی است و مصداق این موضوع در جامعه وجود دارد.
وی افزود: انگیزه فوق العاده مردمی و هدایت رهبر انقلاب و مدیریت بنیانگذار جمهوری اسلامی سرمایه کم نظیری است که به عنوان مهمترین دستاورد برای نظام جمهوری اسلامی است بر همین اساس با ۳ مؤلفه ارزش، اعتماد و مشارکت انقلاب اسلامی به پیروزی رسید.
حجت الاسلام کاویانی راد درباره دستاوردهای چهل ساله بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: اعطای نشان ملی ایثار، برگزاری همایش ها، یادواره و مراسم شهدا و ایثارگران، بیمه درمانی همگانی و تکمیلی ایثارگران، ساماندهی گلزار شهدا، پایش سلامت ایثارگران، تأمین مسکن ایثارگران، اشتغال و کارآفرینی، ساماندهی اسناد و آثار شهدا و جانبازان از جمله اقدامات شاخص چهل ساله بنیاد شهید است.
حجت الاسلام کاویانی راد افزود: در سالهای گذشته بیش از ۱۲ میلیون از اسناد و آثار فرهنگی ایثارگران گردآوری و ساماندهی شده است که این آرشیو مطابق استانداردهای علوم آرشیوی است و بیش از ۱۰۰ هزار برگ سند اصل آسیب دیده در کارگاه مرمت و بازسازی شد.
وی گفت: اسناد شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس در فهرست آثار کمیته ملی حافظه جهانی تحت نظر یونسکو به ثبت ملی رسید و در سیستم مدیریت اسناد ایثارگران برای استفاده آحاد جامعه عرضه شده است. تاکنون بیش از ۳۰ هزار مصاحبه تصویری نیز با والدین شهدا ثبت و ضبط شده است.
معاونت فرهنگی بنیاد شهید در بخش دیگری از بیانات خود افزود: تاکنون تعداد ۱۶۵ هزار نفر از ایثارگران شامل جانبازان و والدین و همسران شهدا تحت پوشش طرح پایش سلامت قرار گرفتند.
وی از انتخاب نماد گلزارهای شهدای روستایی، اهل سنت، ادیان توحیدی و ملی خبرداد و گفت: تاکنون از مجموع ۱۹ هزار و ۷۵۱ گلزار تعداد ۱۴ هزار و ۵۵۰ گلزار شهدا ساماندهی شدند.
معاون فرهنگی بنیاد شهید درباره مهمترین عملکردهای ۴۰ ساله بنیاد شهید افزود: تأسیس ۱۴ بیمارستان تخصصی و مرکز درمانی، تأسیس دانشگاه شاهد و ۹ پژوهشکده مرکز تحقیقاتی، تأسیس سازمان اقتصادی کوثر با ۳۵ شرکت تابعه در حوزه صنعت، معدن و تجارت و تأسیس سازمان سیاحتی کوثر با ۷ هتل و شرکتهای مسافرتی و جهانگردی، تأسیس سازمان اموال و املاک، تأسیس بانک و بیمه دی، تأسیس هزار و ۳۴۷ مدرسه شاهد و ایثارگر، تأسیس ۸۸ مرکز مشاوره تخصصی و ۵۱ مرکز فرهنگی ورزشی و توانبخشی از جمله مهمترین عملکردهای چهل ساله بنیاد شهید است.
حجت الاسلام کاویانی راد گفت: ساخت ۱۸ هزار تابلو تبلیغاتی، ساخت ۱۵ هزار اثر فاخر تجسمی و تبلیغی، نامگذاری بیش از ۵۰۰ هزار معبر، میادین و اماکن به نام شهدا، تألیف ۲ هزار و ۳۸ عنوان کتاب، تأسیس سه خانه شهید، تأسیس ۲۱ موزه شهدا، اعزام و آموزش ۲ هزار و ۵۰۰ پیام آور ایثار، برگزاری ۸۰ همایش بین المللی و ملی ایثار و شهادت از دیگر عناوین مهمترین دستاوردهای چهل ساله بنیاد شهید است.
معاون فرهنگی بنیاد شهید افزود: همایش نیم قرن ایثار، رونمایی از ۵۰ عنوان کتاب با موضوع ایثار و شهادت، برگزاری جشنواره عکس انقلاب، برگزاری آیین رونمایی از تولید و پخش تلویزیونی ۲ اثر مستند قرآنی، برگزاری آیین گرامیداشت شهدای زن و تجلیل از جانبازان زن، برگزاری نمایشگاه قربانیان سلاحهای شیمیایی، تجدید میثاق با آرمانهای امام، تولید ۴ سمفونی ایثار و شهادت با موضوع ایثار، مقاومت، فلسطین و پیروزی از جمله مهمترین برنامههای ستاد دهه فجر بنیاد شهید است.